Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

spiżarkę też z poł roku meczyłam, ale jest już prawie dopracowana i wygląda jak ta hamerykańska. Tam dla też mam 2 skrzynki i to duże :sick:, kawałek komina i też ogólnie kupa :D

w garderobie na gorze mam 2 rozdzielnie podłogówki, skrzynkę elektryczną, plataninę kabli - rozdzielnie satelity i neta i na deser skosy :D Nie mam łatwo z tymi pomieszczeniami gospodarczymi, ale za to nie mam tych wszystkich pięknych skrzynek i rozdzielni na salonach :lol2:

na razie odpuszczę temat szatni. chodzą mi po głowie, pewne pomysły, ale muszę to przemyśleć ;)

a wykazać, może będziesz się mogła w mojej pracowni :p bo nie mam na nią na razie chyba pomysłu. A też jest dość ciekawa - bo ma masę skosów, i to nie tylko tych dachowych, ma drzwi balkonowe, słup i wyprowadzenie wody pod zlew :D

muszę ją wymierzyć dokładnie kiedyś :) i zarobić na jej umeblowanie :lol2:

W pracowni to Ja nawet bym sie nie podjeła.

Tam to dopiero musisz mieć swoje potrzeby.

Ja nawet nie marze o kącie dla siebie choc nie ukrywam, ze fajnie by było miec gdzie maszyne postawić i rozłozyc sie z materiałami.

No nic.

Ide spać bo rano wstajemy.

Do jutra :bye:

Nie odpowiadacie mi na zadane pytania :(

Pokażę Wam coś. Moze obrazki przemówią :sick:

Brama z Leroy Merlin za 7590 zł.

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/696/1594696/product/brama-przesuwna-leon-alfen,main.jpg

Brama wjazdowa za 4100 zł.

http://cdn24.pb.smcloud.net/t/files/f2/23/e4/df549d0b94/brama-przesuwna-konsport-ps-004-sztachety-poziome-aluzinc.jpg

Fajne ?

Ujdą ?

Cenowo spora różnica :)

Czy 4100 to dobra cena za bramę ?

Moze ktoś mi odpowiedzieć ?

Całkiem niezłe. LMowa ma lepsze proporcje.

Generalnie ja wolę drewniane, tak bardziej wiejsko-angielsko :)

O cenie się nie wypowiem, bo dla mnie obie mają zbyt wysoką w porównaniu z drewnianą.

Pisałam juz emilko, ze zaczynam troszke liczyć to co trzeba zrobić.

Ty nie bądź taka cwana !

Jesli kupimy ten dom to Ci te drewniana brame oddam w prezencie. Nawet czerwona kukardę przewiążę :lol2:

Pestko, tak Was dopytuję bo chciałabym wiedzieć czy to duzo, srednio, sensownie.

Czy taka sama brama robiona u Mietka na zamówienie wyjdzie równie drogo czy może taniej...a moze drozej bo potraktuje to jako arcy/rękodzieło ?

Rozumiem, ze nie macie zielonego pojęcia. No szkoda.

Drewniane ogrodzenia widze raczej na wsi i to tez nie zawsze.

Wszystko zalezy od anturażu :)

Poza tym, drewno jest wymagajace i mało trwałe.

Emilko, zabrałam sie za liczenie ogrodzenia juz dawno bo przeraża mnie jedna strona działki. ta z ksiurami, która wchodza sobie złodzieje.

Tam MUSI ! powstac mur.

sprawdziłam na geoportalu długośc boków działki, sprawdziłam wymiary bloczków silikatowych i nawet nie wychodzi najdrozej.

Patrząc na cenę przeseł z tych kompletów które pokazałam wyżej, zapłaciłabym majatek.

Na mur, wychodzi mi 1800 sztuk bloczka 25 czyli coś około 6 tysiecy zł.

Wezme kilku ukraińców, dam papu, spanko i dniówke i zrobią murek jak ta lala.

Znam kilku i wiem, ze stawiaja domy takze taki murek to dla nich robótka która zrobia nawet po litrze samogonu.

No nic...

Obiad ulepiłam, palce pociełam, spłakałam się jak gupia i z oczami jak angora lece po dzieciaki.