boratom 29.09.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Jakiś czas temu przeglądałam dziennik MAG EcoHouse - i tam autor pisał o oknach bezramowych... Opisał jak to jest zamontowane/ zrobione i bardzo mnie zaskoczył, bo podobnie jak Mari myślałam, że to nieszczelne i zimne będzie - a nie jest... Jestem 100 lat za murzynami jeśli idzie o stosowane obecnie rozwiązania w budownictwie (muszę nadrobić zaległości, zanim wezmę się do roboty z architektem) dom jest wg mnie interesujący A co do Łosia - on pewnie wrócił równie zdyszany po wyczerpującym biegu do domu i opowiadał żonie i dzieciom: byłem w lesie, skubie sobie listki zielska jakiegoś, podnoszę głowę, a tam człowiek stoi! Nie jakiś zając, lis, czy borsuk tylko najprawdziwszy człowiek! Najpierw udawałem, że go nie widzę, ale on podniósł głowę i popatrzył na mnie tymi wielkimi oczami w tej bladej twarzy... Pomyślałem sobie - dobra Zyguś, nie panikuj, wycofaj się, bez pośpiechu - może nie zauważy.... A potem wiej Zyguś, wiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.09.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.09.2015 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Borcia, az tak daleko to moja wyobraźnia nie siegnęła :rotfl::rotfl: Mówisz blada twarz ? Cos w tym jest A Aluplast dziewczynki ? Salamander ? Jest taka firma pod warszawą, która jest mi nieco znana bo dzwoniłam do nich w sprawie różnych domów (tych co to miały byc docelowymi). Nazywa się Tom&Mar. Znacie ? Jak będziecie miały chwilke, zerknijcie na ich oferte na stronie. Oceńcie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.09.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Witam się i ujawniam, bo ile można cichcem podczytywać. Mam nadzieję, że mogę?? Czy tu trzeba VIPowskie zaproszenie dostać??? Żebym znowu jakiegoś babola nie trzasnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.09.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 wstęp tylko za okazaniem żółtych papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.09.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 wstęp tylko za okazaniem żółtych papierów nie będzie z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.09.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 wstęp tylko za okazaniem żółtych papierów mów za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.09.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 stolarz przywiózł podstawę pod wyspę i regały do wyspy. Dałam im boazerię na plecki i wyglądają cudnie i myślę czy zamiast frontów na plecki wyspy też nie dać boazerii... muszę ją zobaczyć po skręceniu ciekawe czy mi starczy tej boazerii, bo mam milion miejsc gdzie bym ją chciała mieć z najbiedniejszego kotka, którego odratowałam zrobiła sie już kluseczka jeszcze jeden chudziutki do utuczenia został, muszę go przypilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 29.09.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Emi,jest szansa na foty?Mebli ,kluski też mogą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.09.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 jak mi w końcu skręci wszystko do kupy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.09.2015 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Pora późna a tu trzeba jeszcze obowiązki gospodyni podgonić. Zatem... Witaj Puśka Nie, nie trzeba specjalnego zaproszenia. Jak słusznie zauwazyła Emilka, trzeba jedynie miec żółte papiery. Dla mnie kazdy kto podglada a sie nie ujawnia, je ma takze spełniasz wszystkie wymogi watku Kjutka się oburzyła, ze ona nie, ze chwila moment ale regulamin Vip clubu, przewiduje członków, nie do końca jeszcze zdiagnozowanych, stad zielone swiatło dla jej poczynań Miałam dzis taki dzień, ze nie mogę zasnąć ze zmęczenia. Rano pardubicka i szykowanie dzieci do placówek. Po odstawieniu swojej części, poleciałam na bazar. Wpadłam drzwiami z zakupami i gary na ogień. Gotowałam jak wariat bo musiałam odebrac syna zaraz po jego lekcjach a przed zakończeniem lekcji młodszej bo plan był taki ze w tym czasie polece z nim do fryzjera. Plan planem ale nic z tego nie wyszło i odebrałam ekipe razem i razm ruszyli my do frycka. Po frycku znowu zakupy bo zapomniało mi się. Z zakupami i ekipą do kolejnej szkoły po starsze. Z wesoła kompaniją biegiem do domu i karmienie. Po karmieniu szykowanie syna i do fotografa celem machniecia zdjęć do legitymacji. Wróciłam i za lekcje. Z synem religia, z jedną przyroda, a z drugą polski. Tak na marginesie...jak będzie wyglądał wyraz szeptać w 2 osobie liczby mnogiej rodzaju niemeskoosobowego ???? Po polskim, niektórym kolacja no i za historie bo jutro mega klasówka. Jakby kto potrzebował do krzyzówki haseł z okresu powstań, zaborów i wielkiej emigracji, służę namietnie Skończyłysmy za 15 północ a jeszcze gary trzeba pochowac i zmywarkę odpalić. Dopiero wdrapałam sie i usiadłam a tu pora spać Pożegnam się zatem mało elegancko, ale musze zmusic organizm do spania. Do jutra. Moze będzie luźniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.09.2015 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Witaj Puśka Nie, nie trzeba specjalnego zaproszenia. Jak słusznie zauwazyła Emilka, trzeba jedynie miec żółte papiery. Dla mnie kazdy kto podglada a sie nie ujawnia, je ma takze spełniasz wszystkie wymogi watku Ujawniłam się przez łosia, więc chyba spełniam wymogi Bo mam ciąg dalszy... A co do Łosia - on pewnie wrócił równie zdyszany po wyczerpującym biegu do domu i opowiadał żonie i dzieciom: byłem w lesie, skubie sobie listki zielska jakiegoś, podnoszę głowę, a tam człowiek stoi! Nie jakiś zając, lis, czy borsuk tylko najprawdziwszy człowiek! Najpierw udawałem, że go nie widzę, ale on podniósł głowę i popatrzył na mnie tymi wielkimi oczami w tej bladej twarzy... Pomyślałem sobie - dobra Zyguś, nie panikuj, wycofaj się, bez pośpiechu - może nie zauważy.... A potem wiej Zyguś, wiej!!! Łoś opowiada: byłem rano na polanie i zajrzałem do zieleniaka, którego właścicielem jest stary niedźwiedź. Pogadaliśmy chwile i opowiedziałem mu o wczorajszym człowieku. Niedźwiedź wywalił oczy i powiedział, ze to dobrze, ze zachowałem zimna krew bo on na moim miejscu, posrał by sie po futrze. Podobno, człowieki są bardzo niebezpieczne i agresywne. Nie boją sie nawet wilków na które szarzuja i wala łopatami. Powiedział mi, że nastepnym razem nie powienem okazywac strachu ani agresji tylko stac i sie nie ruszać. Jakim nastepnym razem ????? O innym zachowaniu nie ma mowy. Umiem tylko wryć się w ziemię i mieć nadzieje, że człowiek jest przestraszony dużo bardziej niż ja. No i z jeszcze jednego powodu sie ujawniłam, też zakręconego: EMILKA KOCHAM CIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.09.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Pusia Mari odebralam od Ciebie mms - miałam się pytać czy jakieś grzybki były i widzę, że znalazłaś takie piękności. Tatuś też zadbał, żebyś miała czym w kominku palić, miło z jego strony Już piąta myszka w tym roku złapana - od kiedy wystawiłam pułapkę co 2 dni robimy wyprawę do lasu wypuszczać stworzonka. W tym 2 myszy złapane kiedy Kicia siedzi w domu całą dobę :o Ciekawe ile kotów w domu potrzeba, żeby myszy nie było 9 jak widać nie wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.09.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Emi,ja tam się Twoim kotom nie dziwię,też by mi się nie chciało codziennie myszy patroszyć kiedy na talerzyku dostaje się gotowego tatara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.09.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 W tym 2 myszy złapane kiedy Kicia siedzi w domu całą dobę :o Ciekawe ile kotów w domu potrzeba, żeby myszy nie było 9 jak widać nie wystarcza A po co mają się wysilać, skoro maszyna to za nie odwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.09.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Emi czy ja dobrze rozumiem??Ty te myszy do lasu wypuszczasz???Myślisz,że koty też byłyby takie uprzejme?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.09.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Jasne, że koty nie byłyby takie uprzejme ale raczej dziwi mnie to, że myszy też mają w nosie ich obecność w domu i w biały dzień pod nosem kota sobie latają po domu dobrze zrozumiałaś, myszki wypuszczam do lasu, nie miałabym sumienia bezsensownie zabić myszki tylko dlatego, że jest myszką zwłaszcza, że to śmieszne zwierzątka, niektóre bardzo przyjazne. Zanim nie odkryłam żywołapek mieszkały sobie razem z nami przynajmniej Julka ma radochę z wypuszczania myszek na wolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.09.2015 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Hej laski Pusia, prosze sie wytłumaczyc z poniższego... Nic nie kumam No i z jeszcze jednego powodu sie ujawniłam, też zakręconego: EMILKA KOCHAM CIĘ Biondziu, jak tam nastroje ? Emilka chyba pora zmienic nicka na Gucwińska Doczytałam o kuchni. Dawaj foty i nie marudź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.09.2015 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Biondziu, to kolekcja o której ci wspominałam. Pasuje ci optycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.09.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Pusia, prosze sie wytłumaczyc z poniższego... Nic nie kumam EMILKA KOCHAM CIĘ No wiesz, jak kociara kociarę Emilka ma wielkie serducho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts