Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

o piękny komplecik, taki jaki potrzebuje, kanapa dla męża, fotel dla mnie do robótkowania i pufa :)

mąż coś wspominał, że przez 3 najbliższe lata nic nie kupuję, kredyty wszystkie chce pospłacać, ale na kanapę może wyskrobie coś. A uszak poszedł by do kina, bo tam stoją stare nasze fotele, na którym wysiedzieć się nie da, z projektora chyba tylko Julka korzysta, żeby napieprzać na konsoli, kuźwa na 3 metrowym ekranie. a ja filmy na wypierdku telewizorni muszę oglądać.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny mam pytanie.

Sąsiad stolarz, który robi ten koci domek (swoją drogą, nadal go nie zrobił :mad:) może nam taniej zrobić plac zabaw, bo zimą ma mniej zamówień.

i teraz nie wiem czy opłaca sie inwestować w wypas domki. Julka w czerwcu skoczyła 7 lat. Ile by jej posłużył taki domek z całym zapleczem do zabaw?

inspiracje też mile widziane :D ja jeszcze nie zagłębiałam się w ten temat...

Wanilio, rozejrzyj sie.

Nie wiem jaka u ciebie sytuacja dzieciowo-futrzasta bo byc moze nie warto na razie inwestowac w wypasy.

U mnie tak jest.

Dzieci szkodniki! Psuja i demoluja nam wszystko, a przecież dojdzie nam cos kudłatego i wtedy to dopiero, bede miała pologon doswiadczalny.

Priorytetem u mnie jest wygoda. Wyglad moze i istotny, ale juz raczej drugoplanowy.

Będę u tobie myslała i jak cos gdzies zobaczę to tu wrzucę.

Skontaktuje się z Barbi i zapytam o tapicera, ale przypomniałam sobie, ze przeciez mam jeszcze jednego w innej miejscowości.

Skąd jestes ?

Emilko, jak może zrobic taniej to nie ma sie co zastanawiać.

Też mi sie marzy takie cos dla moich upiorów i tez tak jak Ty zastanawiam sie ile to posłuzy.

Wymysliłam coś. Nie jest to konkretny projekt, ale sama ajdija.

Otóż, fajnie by było gdyby ten domek był zbudowany z modułów, które później będziesz mogła do czegos wykorzystać.

No nie wiem...domek narzedziowy, kojec na drewno, konstrukcja pod kompostownik.

W całości domek a po oddzieleniu modułów inne zastosowanie dla kazdego z nich.

Nie wiem czy zrozumiałaś.

Sofe Prim polecam i jakby co to smiało bierz.

Cieszę sie, że trafiłam w gust :rolleyes:

No to fajnie.

W ogóle mi nie pokazuje, ze jakis post sie pojawił :bash:

Zadzwoniłam do firmy od podłóg betonowych, zeby spytac ile by wyszło za to co chce zrobic i jajniki mi opadły.

Chodze teraz i szuram nimi o podłogę.

Wszystko co sobie zaplanowałam było dopasowane do tej podłogi ale cena jest jakas chora :cry::cry::cry::cry:

Miałam tez telefon ze szkoły, ze moja najmłodsza córka, zsikała sie w majtasy :jawdrop: i Pani pytała czy moze zdjąc jej te mokre galoty i załozyc spodnie na goła pupę.

Pytam o co chodzi? Jakim cudem ?

Przeciez NIGDY jej sie to nie zdażyło, a nauczycielka mówi, ze bawili się w " raz, dwa, trzy baba jaga patrzy" i Ola nie sygnalizowała potrzeby pójscia do łazienki bo nie chciała przegrać z kolezankami :wtf::wtf::wtf:

To, ze jest ambitna i uparta to wiem, ale zeby po trupach ???? Po zasikanych gaciach ????

Matko i córko !

Z kim Ja mieszkam pod jednym dachem ???

Haha, sikam ze śmiechu :p u mnie zasikane majty to norma, muszę Młodzieńcowi co 2 godziny o istnieniu toalety przypominać.

A sytuacja dzieciowo sierściuchowa u mnie w pełnym rozkwicie, oczywiście masz rację że grubsze inwestycje bez sensu są ale mimo wszystko chciałabym coś na co będę mogła patrzeć z radością ;)

Kumuluje oba posty.

Siła genów ?

Twardośc po mamusi z pewnościa, ale głupota po mężu :lol2:

Malowanie chyba odpada bo marzy mi sie biała podłoga betonowa wykończona w półmacie z efektem tłustej a nie lsniacych jajec psich.

Malowanie wyjdzie garazowo.

Dlaczego sie upieram przy takiej choc najchetniej połozyłabym stara deske rozbiórkową i ja zaolejowała ?

Bo w tym domu, praktycznie cały parter jest otwarty.

Dzieki Pestce, mam siatkę i moge przeliczyc metraż. Samych salonów jest 50 metrów. Kaloryfer nie wyda :(

Musze machnąc podłogówkę a jak podłogówka to coś co najlepiej przewodzi no i staneło na betonie na który zreszta choruje od zawsze.

Cena jaka mi podano to:

- cena metra wylewki na podłogówce czyli bazy pod beton docelowy - 70 zł

- cena betonu dekoracyjnego białego z podbudową, szlifowaniem, gruntowaniem, woskowaniem i innym aniem - 350zł

Razem: 420 zł.

Moge oczywiscie zlecić wylewki na podłogówce jakiejs innej firmie i z tego co pamietam wyjdzie taniej co nie zmniejsza mi kosztu tej najwazniejszej, dekoracyjnej warstwy :sick:

350 zł !!!!!! uwazam, za totalny kosmos.

Jeden plus i o to mi w tym wszystkim chodzi to taka podłoga jest nie do zaje...nia.

Nie ma fug, banalna w pielegnacji.

Nie chcę zeby posiadajac juz ten dom, ciagle drzeć paszczę na dzieciaki i scierściucha, że mają:

- zdjąc buty

- zakładać ochraniacze

- nie drapac się

- nie iskac

- nie lizac tyłka

itp

Chcę żeby to dom był dla nas a nie my dla domu, zeby kazdy czuł sie dobrze i nie płakał nad kazda drobinka która poniszczy podłoge, odbarwi ją, zarysuje.

Zaraz, czy Ty chcesz podłogówkę położyć i na to ten beton? A może wylewkę na podłogówkę i na to kafle betonowe? Będą miały 2 cm grubości.

Emi, sofa Prim jest tu http://www.domistyl.org.pl/pl/komfort/374-prim.html Mari mi ją kiedyś zarekomendowała. Też mi się podoba, ale moje sierściuchy tak by ją zafutrowały, że wolę nawet nie myśleć.