Emila3000 02.10.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 ciekawe czy bedzie luzu pod drzwiami tarasowymi, na kolejne wylewki ?? cena 0zł - faktycznie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Bo ona od jakiegoś czasu wyłącznie na zamówienie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.10.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 musze się przejechać i usadzić tyłek na niej zastanawiam sie nad kolorem? granat? szary? grafit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 02.10.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (...) co do działki, zarysu projektu i dlaczego wiata - dam znać jutro... Zeskanuję mapki, rysunki, warunki, etc i pogadamy (...) Kobiety, działkę mam około 19,80 mb szeroką, długa nie wiem dokładnie ile, ale w kształcie prostokąta, razem do kupy 996 m2 (chyba ) Wjazd pi razy oko od północy z drogi prywatnej z dostępem do gminnej... Interesuje nas dom z poddaszem - na parterze chcemy ulokować potrzebne nam mieszkanie, poddasze ma być zaadaptowane na pracownie, klamotownie, biuro, a jeśli kiedyś zajdzie taka potrzeba to osobne mieszkanie... Wiata, a raczej miejsce postojowe zadaszone ze ściankami ażurowymi, ma być usytuowana (pi razy oko) od strony zachodniej, ma przylegać do budynku, ewentualnie odrobinę (1,5 - 2m) wystawać do przodu, tak, żeby przedłużenie jej stanowiło podcień nad wejściem (patrz: to szare na elewacji ) Dlaczego wiata? Bo będą ważniejsze wydatki niż garaż... Dlaczego nie zrezygnować z wiaty całkowicie? Bo jak nam się w przyszłości odwidzi i zajdzie potrzeba zamknięcia garażu, to wystarczy wstawić bramę, zbudować ścianki i gotowe A wiaty lubimy podobne do tej: Wszyscy polecają program SweetHome3D - trochę to potrwa zanim go ogarnę, potrzebny instruktaż z obsługi - wymodziłam taki rzut projektu: Od góry lewa strona: kotłownia, sypialnia 2, łazienka, sypialnia1; prawa strona: wiatrołap, łazienka, pralnia/ pom. gosp, kuchnia, pokój dzienny... między kotłownią a wiatrołapem schody na poddasze... Ta ściana po lewej to zarys wiaty W innym programie zrobiłam niedoskonały zarys elewacji frontowej (proporcje nie są zachowane, kolory też będą insze, ale chcieli byśmy, żeby mniej więcej tak to wyglądało - zwłaszcza jeśli chodzi o ogród ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.10.2015 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Jestem...zrabana, chora, telepoty mam. Wiec tak... Jestem po prezentowaniu mieszkania dwóm małżeństwom. Obie pary chca brać i zaczał sie wyscig z czasem bo we wtorek ma dzwonic mój najwierniejszy klient i juz zgłupiałam bo: - klient od wotrku - ma klienta na swoje mieszkanie ale gośc kredytowy wiec z miesiąc lekka reka sie zejdzie czyli i dla mnie poslizg - klienci z dzisiaj, ci pierwsi - chca brac i gotówka płaca ale troszkę cwaniakuja bo chyba ostro sie będa targować - przeurocza klientka z trójka dzieci z dzisiaj - bierze na bank i to ona decyduje a mąz płaci ale tez kredytowa z znowu miesiac lub lepiej... Co teraz drogie kuliżanki ? A! Zapomniałam o czubach od drzwi. Nie odzywaja się, ale oni tak mają. Nagle, ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuje z kolejnym ekspertem i targuje się o grosze. Wróciłam umordowana jak czub ale zakochana niemiłosiernie w dzidzi. Ta babka która przyszła z 3 dzieci, trzymała na rekach cudną !!! niunię. 5 miesieczny szczylek, szczerzył sie do mnie gołymi dziąsłami i machał mikro rasiami. JA CHCĘ DZIDZIUSIA !!!!! :cry: Zdjecia łysego łba, innym razem. Dzis ledwo sie telepałam a sporo na głowie miałam. Od rana strasznie boli mnie w pewnym miejscu głowy. Ból strasznie przeszywajacy jakby ktos mi wiertarka tam wiercił. Kasłas nie mogłam bo ból rozsadzał głowę. Naćpałam sie prochów i pojechałam pokazywać mieszkanie. Wróciłam i mam dreszcze. Moja zasikana gwiazda tez jakas niewyraźna, strasznie chrypi, kolory ma na polikach, syn skarzy sie na ból gardła, zuzka ciagnie nosem i ma chrype a Julka jest mokrusieńka. Tak sie poci że spac nie może. Czyzby wakacje ??? Pestko, planowałam zerwac kafelki i na to robic podłogówke, potem wylewkę a na to beton dekoracyjny. Ponieważ, wysokości pomieszczeń sa mocno nie standardowe to zapas w góre mam. Pytanie czy zmieszcze sie pod drzwiami tarasowymi, ale to do sprawdzenia. Dopytałam dokładnie ile centymetrów ma kazda warstwa ale nie wiem ile wysokosci ma podłogówka ze styropianem i wszystkimi potrzebnymi bajerami. Borcia, no taka wiata to jeszcze jakos wyglada, ale czy nie myslałas o zrobieniu garazu pod domem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.10.2015 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Marimag i tu masz wytłumaczenie zasikanych gatek - przecież przy chorobach tak bywa u dzieci. Zdrówka dla Was! Byłam w Agacie i teraz już wiem o co chodzi jak pytacie czy sofa wygodna http://www.agatameble.pl/cache/images/440x400/files/Helvetia_Furniture_Bydgoszcz/George/george_2_1.jpg Gdyby któraś urządzała np gabinet dentystyczny to polecam do poczekalni, ból dupy pozwoli zapomnieć pacjentom o bólu zębów No i jestem w punkcie wyjścia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.10.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 musze się przejechać i usadzić tyłek na niej zastanawiam sie nad kolorem? granat? szary? grafit? Ja nie lubię granatu zbytnio ale to żaden argument Emi jak już się wybierzesz do tego sklepu mogłabyś posadzić swój zapracowany tyłek również na tym egzemplarzu? Myślicie że da się do tego dorobić nóżki? http://www.domistyl.org.pl/420-1510-large/lido.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2015 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Ja też granatu nie lubie Nóżki JAK NAJBARDZIEJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.10.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Dużo ma centymetrów Jeśli pod tym co tam zastaniesz po zerwaniu kafelków nie ma ocieplenia, to krewa. Wani, dać to się da , tylko zrobi się kanapa dla gigantów. Będziesz na niej siadać jak na krześle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 03.10.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 No właśnie się zastanawiam, oboje z mężem mamy ponad 170 cm wzrostu - na czym siadają ludzie którzy mają 150 cm? Aniko? Wczoraj siadałam sobie na tym i owym w Agacie i wiele kanap bylo dla mnie zbyt niskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2015 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Za niskie to mały problem, gorzej jak za wysokie a nóżek nie mają. Ja mam 165 cm i pamietam jak gramoliłam sie w pewnym sklepie na kanapę. Wejśc to jeszcze wlazłam, ale siedziałam na niej jak przedszkolak no i z zejsciem miałam problem. Pestko, ale o co cho ? Jak zerwe kafelki to co niby powinnam pod nimi miec ? Według mojej wiedzy - beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2015 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Lecę zaraz z synem do dentysty. Odezwe się jakoś bo u nas sobota wcale nie jest luźniejszym dniem. Nadrabiam zaległości pralnicze, prasowalnicze, gotuje cos ekstra no i lekcje, lekcje, lekcje Rodzina molestuje mnie, zebym poczyniła pierogi a Ja zaplanowałam sobie ciasto i konfiturę z winogron, botwinke na zimę i porzadki w ogródku. Za krótki ten weekend...za krótki Miłego dnia laski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Mamy już domek dla ptysi-mysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2015 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 No kochana ! Hacjenda jak ta lala. Ile ma powierzchni całkowitej ? Taras tez niczego sobie Nie wiem tylko czy wolne centymetry nie zachęca tej Twojej rozpustnej kocicy do dalszej produkcji Byłam dzis niechca cy w IKEA. To co tam zobaczyłam, przerosło moje oczekiwania. TŁUMY ! DZICZ ! PIELGRZYMKA ! Rozumiem promocja czy wyprzedaż, ale na dziale ze szkłem, ludziska hurtem wrzucali do koszyków co popadnie. Przeleciałam całość ciagnąc za soba syna ale co pomacałam to moje. Dziewczyny...ZDURNIAŁAM. To co mi sie podobało w najnowszym katalogu, na zywo dupy mi nie urwało a to co nie przykuło wzroku, teraz mi sie spodobało. Cały czas rozkminiam kuchnię i na przykład kolor w IKEa jest ale wzór frontu mi nie lezy i odwrotnie Siedziałam tez na pewnej kanapie, która była super wygodna. Na 10000% byłam pewna, ze klapnełam na Suderhamie ale cos mnie tkneło zeby sprawdzić i tu niespodziewajka. Zupełnie inna nazwa a i kanapa wydała mi sie jakby wygodniejsza. Po przyjeździe do domu, weszłam na strone IKEA zeby sprawdzic jakie sa jeszcze inne moduły tego modelu i co mozna by z tego zrobic a tu zonk. Na stronie nie ma takiej kanapy. No nic to - pomyslałam, zerkne do katalogu. Zerkam a tam tez nie ma. Miałyscie takie akcje ? O co tu kaman w morde jeża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Mari wejdź na stronę innego kraju. Może to stary model i ostatnie sztuki, a może nowy i jeszcze nie ma jej. wymiarów domku nie pamiętam, ale do środka idealnie weszła taka duża poduszka. Dla Kici i maluszków idealnie do karmienia. Póżniej jak podrosną to też bedzie ok. Kicia niedługo przejdzie zabieg i kolejnych puszków nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.10.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Emi, świetna chałupka kiciowa Ocieplona? Mari, powinnaś mieć beton, ale ja się zastanawiam ile styropianu mas pod tym betonem ??? Z kupującymi możesz robić licytację. Teraz na Twoim miejscu nie ustąpiłabym nikomu ani złotówki. Niech się biją o to mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 ocieplona i to porządnie facet kociarz wiec zakumał bazę. Nawet od środka wymienił deskę na płytę, żeby im zadra w nosek nie weszła weźmie od nas 2 kotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.10.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.10.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 (edytowane) Okna może takie Cała rama schowana w obudowie otworu okiennego i w podłodze. Tylko widoczny podział poziomy i 2 pionowe, żeby drzwi miały ramę. Panowie techniczni od forum sp...li coś i zdjęcie raz jest, a raz go nie widać, więc wklejam linka do domu z rzeczoną inspiracją okienną: http://www.archdaily.com/773805/carroll-gardens-townhouse-lang-architecture?utm_source=ArchDaily+List&utm_campaign=7349e46dee-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_b5a382da72-7349e46dee-409942397 Edytowane 3 Października 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2015 piękne te okno i ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts