żona m 09.10.2015 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 ''kury srajo gdzie popadnie'' haslo dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 09.10.2015 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 A ja posiałam trawę,40 m2,jeszcze nie urosła i chyba nie urośnie,i posadziłam thuje,chyba padną bo tak brązowieją, Do ogródka to trzeba mieć rękę i serce czego Wam gratuluję no i morzeeee czasu,niestety to nie dla mnie. Anka,jak ja bym miała serwis sprzątający 24h w domu to też gary by mnie nie interesowały,tak że nie dziw im się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.10.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 też wczoraj po nocy pranie wieszałam, moja ulubiona pora na takie czynności garów chyba nigdy nie rozpakowuje, sama zmywarka sie opróżnia w ciągu dnia Emi łosz q... a stajnię masz ? taaa na konie mechaniczne chociaż Julka bardzo by chciała konika, i jelonka, i jeża, i wiewiórkę i tygrysa i małego lewka.... Mari mam 40 arów, mieszkamy na cudnej wsi, dom stoi w polach, wśród sadów, zaraz dalej są lasy. Wiejskiego ogrodu nie będzie, chociaż może łubinem obsadzę płot czy cuś trawę posialiśmy z tydzień temu, trochę wschodzi, ale nie wiem co z nią będzie. Nie wyrobiliśmy się z trawnikiem w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Bionda, kiedy tę trawę siałaś? Tuje kupiłaś gdzie? To podstawowe pytania. U nas dziś w nocy było -5, a teraz jest +10 i jeszcze szron od płn-zach nie zszedł. A ja w d....e głębokiej z sadzeniem. SZLAG by to. Mari, czyli ty chcesz tak bardziej naturalistycznie Podejrzewam, że wyjdzie Ci ogród podobny w stylu do mojego i Gosiek33 JA miałam mieć ogród bezkwiatowy. Tak to sobie wymyśliłam i takie nasadzenia robiłam, ale po drodze pokochałam trawy ozdobne i liliowce. Potrzebowałam też coś co mi zarośnie cień za garażem. Tak jakoś niechcący wyszły mi dwa narożniki mocniej zadrzewione, jeden brzozowy, a drugi sosnowo, świerkowo brzozowy. No, i powstał pomysł na lasek z mchem zamiast trawy. Zawsze też marzyły mi się róże, ale długo wystarczały mi tylko 2 pnące. W międzyczasie naoglądałam się ogrodów Pieta Oudolfa i powstał pomysł na bylinowo trawiastą łąkę. Jednak wszystko co wymyślam, poza warzywnikiem, ma być mało obsługowe. Emi, nie ma ogrodów bezobsługowych, są tylko zapuszczone. Kombinuj tak, żeby sadzić rośliny zadarniające. Zminimalizujesz opiekę w sensie odchwaszczanie. Jeśli chodzi o trawę, to może uda się jak z ozimymi siewami. Trawy też tak się wysiewa, żeby wzeszły wczesną wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.10.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 zadarniać będę, tylko muszę wszystkie drzewa posadzić, Na razie wszędzie jest trawa, pielić niż nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 09.10.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Pestko,trawę siałam w zeszłą sobotę a thuje mają porządne pochodzenie,były wykopywane z pola w szkółce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.10.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 daj jeszcze trawce kilka dni, nawet latem tak szybko nie kiełkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2015 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 ''kury srajo gdzie popadnie'' haslo dnia. Taaaaa. To moja filozofia życiowa Kjutka w miare kochana. Dzieki, że pytasz. Wstałam dziś...wróć! zostałam szarpana z bólem głowy, ale to raczej ból przemęczeniowy niż globus choc nie wykluczam, ze i ten drugi sobie o mnie przypomni. Na razie chleje kawke i wpierniczam bajaderkę co by se cukrem łeb uspokoić. Podobno to pomaga. Sposób ten przetestowałam na dupie i sprawdza się tylko, ze efekty jakby inne Biondziu, serce to trzeba miec do wszystkiego. Jakos wtedy idzie i udaje sie no i człowiek czerpie z tego radoche, a nie odwala pańszczyznę i klnie na czym swiat stoi. Pestka wie lepiej, ale wydaje mi się, że tuje nie powinny byc wykopywane z ziemi tylko wyjmowane w tych pończochach. Na mój gust porżneli korzenie i schną, choć pewnie Pestka sie ze mna nie zgodzi. A co wsypałas do dołka ? A podlałaś choc trochę ? 40 arów Emilko to już porządny kawałek. Myslę, ze skoro koty maja swoja hacjende to i dla lewka, kucyka i jednorożca też się da cos postawić... Piszesz, że córa ma mase zamówień na inwentarz.. Moje czubki chcą żebym im kupiła cerbera, goluma i smoka Bądź mądra i sprostaj zadaniu. Dziecku odmówisz ???!!! Tak ładnie opisujesz swoja wieś, ze aż chce się przyjechać i sprawdzic organoleptycznie Filuj przez okna ! Jak zobaczysz krowy wskakujace na drzewa, tuman kurzu na drodze i zapierdzielajacy biały furgon to...JA !!! Znajdę Cie po stylowym ogrodzie i zyrafie w ogródku Pestko, dzieki za dzisiejszego sms-a. Wiem, ze wiesz i doceniam. Wiedz to chciałabym naturalnie i bez spinki.Nie wiem czy cos takiego funkcjonuje, ale marzy mi sie eklektyzm w ogrodzie. Czy Ja własnie stworzyłam nowy trend ??? :jawdrop: Chociaz nie! Nasz polski eklektyzm jest obecny wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2015 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Na dobry i energetyczny poczatek dnia Ta piosenka ładuje mnie od kilku dni ale jak zobaczyłam teledysk to sie ubawiłam po pachy. Postanowiłam robic z żelazkiem to co ten policjant na myjni. Jak miło wtedy się zapieprza. Obejrzyjcie koniecznie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.10.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Na razie chleje kawke i wpierniczam bajaderkę co by se cukrem łeb uspokoić. Podobno to pomaga. Sposób ten przetestowałam na dupie i sprawdza się tylko, ze efekty jakby inne Kurde, niech już będzie ten weekend, bo ze zmęczenia (chyba) nie trybię, Czy - kto to tak pisze - nie kminię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Pestko,trawę siałam w zeszłą sobotę a thuje mają porządne pochodzenie,były wykopywane z pola w szkółce. Trawie daj czas do wiosny, bo już zimno w nocy, więc może mieć opory przed rośnięciem. A jeśli nie wzejdzie dobrze, to dosiejesz. Tuje, skoro były kopane, to po prostu odchorowują przesadzanie. Coś na pewno padnie statystycznie rzecz biorąc. ale myślę, że będzie okey. Podlewaj co 2 -3 dni, ale nie przesadnie. Póki ziemia nie zamarznie. Tuje i inne zimozielone, a szczególnie rododendrony, powinno się podlewać nawet zimą, gdy mróz odpuszcza. Zimozielone tracą wodę przes liście i igły. Jedne bardziej inne mniej. Iglaste jak dobrze ukorzenione, to już sobie same dają radę, ale takie tuż po sadzeniu muszą dostać wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Na dobry i energetyczny poczatek dnia Ta piosenka ładuje mnie od kilku dni ale jak zobaczyłam teledysk to sie ubawiłam po pachy. Postanowiłam robic z żelazkiem to co ten policjant na myjni. Jak miło wtedy się zapieprza. Obejrzyjcie koniecznie do końca A żelazko masz chociaż z parownicą :rotfl::rotfl: Podoba mi się. Zaraz mnie czeka prasowanie białej koszuli, to sobie puszczę znowu i parownicę użyję, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2015 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Kurde, niech już będzie ten weekend, bo ze zmęczenia (chyba) nie trybię, Czy - kto to tak pisze - nie kminię Autor miał na mysli, że DUPA ROŚNIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2015 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Parownice chyba mam to znaczy mam efekt buch buch, ale mam tez i piskadło.Wieczorem se smyrne po cycochach, zatańczę na stole i myslę, ze prasowanie zrobi sie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.10.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Autor miał na mysli, że DUPA ROŚNIE ! No to całe szczęście że zapytałam, bo wywnioskowałam w moim zaćmionym umyśle, że stosujesz te same "leki" na głowę i na dupę Sorki, ale zajechali mnie dziś w pracy. Parownice chyba mam to znaczy mam efekt buch buch, ale mam tez i piskadło. Wieczorem se smyrne po cycochach, zatańczę na stole i myslę, ze prasowanie zrobi sie samo. Dobra tego nie będę analizować może jutro, jak odeśpię. A żelazko masz chociaż z parownicą :rotfl::rotfl: Podoba mi się. Zaraz mnie czeka prasowanie białej koszuli, to sobie puszczę znowu i parownicę użyję, a co Pestko, masz na myśli stację parową?? Dostałam takie żelazko i ciekawa jestem jak to będzie jak zrobimy nasz pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2015 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Pestko, masz na myśli stację parową?? Dostałam takie żelazko i ciekawa jestem jak to będzie jak zrobimy nasz pierwszy raz. Dokładnie tak Mam takiego Tefala i to jest, dla takiej nienawidzącej prasowania jak ja osoby, zupełnie nowa jakość. Lekko, łatwo i przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 09.10.2015 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 mari kręcili ze mną ten teledysk, ale wycięli moje sceny - podobno zbyt wyuzdane piosenka za mną chodzi, dziś spróbuję tak nogi wystawić za okno, stary pewnie od razu ze schowka wyciągnie żółte papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 09.10.2015 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 sugar sugar how you get soooooo flyyyyyyyy wrrrrr obejrzałam teledysk 5 raz, jest w nim coś urzekającegoooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.10.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Dokładnie tak Mam takiego Tefala i to jest, dla takiej nienawidzącej prasowania jak ja osoby, zupełnie nowa jakość. Lekko, łatwo i przyjemnie A to super Do obsługi wystarczy wrodzona inteligencja, czy trzeba się jej uczyć + instrukcja?? sugar sugar how you get soooooo flyyyyyyyy wrrrrr obejrzałam teledysk 5 raz, jest w nim coś urzekającegoooooooo A ja sobie czasem auto koło domu myję, jakbym tak umyła jak ten glina??? Pewnie na ulicy większy tłumek by się zebrał niż podczas mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.10.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 podsyp thujom nawóz jesienny na brązowienie. Każda thuja brązowieje jesienią od środka, to normalne, trzeba wyczesywać. Żle byłoby jakby końcówki brązowiały. Ja swój trawnik podsypałam nawozem do boisk, przeciw żółknięciu trawy, mam taki specjalny do stosowania na stadionach...wiec mam zielono jak wiosną. http://images67.fotosik.pl/1245/773069e5c099894amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts