Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Ogłaszam, ze

SŁOWO CIAŁEM SIĘ STAŁO !!!!!

i za tydzień podpisujemy umowę przedwstępna, dostajemy kasę i będzie cudownieeeeeeee :)

Widzieliśmy się dzisiaj z kupcami, podglądali jeszcze, zaplanowali malowanie i fajnie było bo z dziećmi przyjechali i ten mały do mnie ciocia :)

Po spotkaniu podskoczylismy do Auchan a Ze obok Leroy to wiadomo kto gdzie poszedł.

Maź mnie odnalazł na oświetleniu i robiłam mu taki delikatny teścik dojrzałości designerskiej.

Wszystko było ok ale jak powiedział mi, ze błaga mnie o to, żeby na podłogach nie było fug to myślałam, ze go na rękach wyniosę ze sklepu po drodze czule całując go po dupie.

Mój wysublimowany cmok, cmok, cmok....

Po powrocie do domu, ogłosiłam dzieciom, ze sprzedajemy mieszkanie, ale nawet w najsmielszych snach nie spodziewałam się takiej reakcji.

Dzieciaki skakały do sufitu, krzyczały z radości a Zuzia się popłakała ze szczęścia.

Skoro ona zaczęła to i Ja skorzystałam, potem włączyła się matka i zrobiło się wszystkim mokro pod stopami.

Kolejny powód do radości jest taki, ze ojciec nie jest współwłaścicielem mieszkania wiec bez problemów jedziemy do notariusza i podpisujemy co trzeba.

Znalazłam dokumenty przydziału mieszkania i tam jak wół stoi, ze tylko matka ma prawa do lokalu.

Mam dziś boski dzień i chcialabym aby każdy kolejny taki był.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mari myśle, że jak dzieciaki tak entuzjastycznie zereagowyały to chętnie pomogą w remoncie, a przynajmniej nie będą przeszkadzać. a pożniej proejktowanie własnych pokoi, samodzielne malowanie ścian i skręcanie mebli, będą zachwycone. :lol2:

Julka ma swojego pintersta - ma milion tablic, jedne z dyi, inne ze zwierzakami, i z inspiracjami do pokoju oczywiście też :D

Edytowane przez Emila3000

Borcia, Ty zboku !!! :lol2:

Z moim mężem nie odwalisz pańszczyzny a spimy w pokoju z dziecmi wiec sama rozumiesz....

Podejrzewam, ze jutro rano, gdyy odstawimy dzieciaki...może....

Zresztą niby za co ?

Kurde!

Chwila moment !

Ale sie dałam wkręcić :bash:

Masz zadatki na sutenera :lol2::lol2::lol2:

A tak poza TYM tematem to źle sie czuję.

Jakas taka grypowa jestem, strasznie bola mnie usta od tej opryszczki. wyjatkowo mi wywaliło i nie dośc że rozlała się to jeszcze jakby wgłab wargi sie wżarła. Wywalił mi tez węzeł chłonny i jajo mi wisi pod szczeką.

Sama powiedz Borciu, brałabys takie coś ?

Emilko, życzeń boje sie najbardziej.

Nie wiem czy technicznie i finansowa sprostam.

Wiem, ze Michał marzy o domku na drzewie a ze drzewo jest na zewnatrz, moze uda sie go urobic na asceze w pokoju wzamian za wypas na ogródku ;)

Ola chce pieska więc to też jest jakis argument za ascezą.

Ze starszymi trudniej, ale odkad zbieraja kase dla siebie i moja opory przed wydawaniem, zaczynaja rozumiec wartośc pieniadza i jego wyparowywanie.

Najbardziej mnie ciesza dzisiejsze pytania męża.

A czy w tym domu jest gaz ?

Oglądałam dziś drzwi techniczne a on do mnie: pewnie myslisz o tych pomieszczeniach gospodarczych ?

Potem walnełam mu zbiorcza anegdote o tym, jakich niedojrzałych mężów maja moje forumowe koleżanki i ze z nimi takie straszne problemy sa i ze prawie rozwody i prosze go o to, zeby w naszym przypadku tak nie było a on mi na to: bo Wam sie wydaje, ze nam chłopom na tym zalezy a tak naprawde mamy to w...

Prędziutko zapytałam czy mam w takim razie zielone światło bo go kocham, bo chciałabym zebysmy razem wybierali i decydowali i że ćwir ćwir ćwir a on do mnie...dobra, dobra...i tak będzie po Twojemu.

Same powiedzcie, czy to nie melodia dla naszych uszu ?????? :D

z moim meżem też nie jest, źle, bojaźliwy trochę jest i nie zawsze podobają mu sie moje szalone pomysły, odbiegające od tego co każdy robi. ale daje sie urobić.

No własnie domek.... Nie na drzewie a w pokoju Julki, obiecałam jej. Kupiłam już dawno w ikei Łóżko na antresoli, za nie wielkie pieniądze. w tygodniu chyba je skręce, przywleke deski z garazu i zaczne kombinować jak domek z tego zrobić :eek:

No i mamy projektować ten domek do zabawy, pamietacie???? :p

Ogołnie dzieciakom cuda można wyczarować za kilka groszy. Dlatego koniecznie musisz pinterst sobie założyć, to jest kopalnia pomysłow jak coś zrobic z niczego.

i mąż kilka dni temu zrobił mi opierdol, dlaczego w domu wieszaka nie mamy na kurtki (bo kurde kasy mi na niego nie dął), zrobił szopkę, zaprezentował, gdzie by ten wieszak chciał - dokładnie tam gdzie go planowałam w tej kanciapce :D muszę wykorzystać to i naciągnąć go na zrobienie zabudowy tam. BO on coś gadał, zę stary wieszak z poprzedniego domu mi tu przywlecze :eek:

a tak w ogołe to WOW, co za zmiana o 180 stopni u Twojego męża, ostatnio marudził, że po co dom, ze to droga fanaberia, nikomu nie potrzebna.... rewelacyjnie. Może odkryje w sobie jakieś zdolność manualne i płytki sam położy?????

To nie zmiana emilko tylko szajba podszyta chyba schizofrenią.

Jak ma dobry nastrój to jest fajny a jak ma muchi w nosie to ubiłabym gołymi rencami.

I nie to, ze awanturny tylko mrukowaty i to mnie wkurza.

zdolności na pewno nie odkryje bo ich nie ma, ale juz z nim gadam o tym, do czego będzie mi potrzebny, co mozemy zrobic sami zeby taniej było, mówie mu jak sie cos tam robi bo on nie kumaty i wszystko wydaje mu sie problemem łolaboga !

Glazure położe sama bo to nie problem. Już kładałam i fugowałam.

U mnie najgorzej jest z tymi kompromisami.

same wiecie, ze jak sie nie zrobi dobrze od razu to potem sie juz nie poprawi.

Prowizorki sa wieczne az sie opatrza i sie o nich zapomni.

Sa rzeczy na których starsznie mi zalezy i z których nie umiem zrezygnować tym bardziej, ze te niby tańsze opcje w uzytkowaniu nie wychodza taniej no i czesto uzalezniaja od siebie inne wybory.

Na wszystko mam 2 maksymalnie 3 opcje co nieco ułatwia sprawę wyboru, ale to co mam w tańszej opcji nie lezy mi gabarytowo.

Chciałabym cos drobnego, a tańsza opcja to kobyła i juz mi sie wszystko burzy.

No nic. zobaczymy czy w ogóle weźmiemy ten dom bo mam jeszcze dwie inne opcje.

Jak pojawi sie kasa, a moze nawet wczesniej, pojedziemy zobaczyc co i jak i z czym to sie je.

Na razie świetuję pierwszy krok. Niby mały ale dla mnie siedmiomilowy bo otwierajacy drogę do czegokolwiek.

Dzis troszke posiedziałam przy maszynie.

Musze jeszcze uszyc synowi portki na środę.

Lubie szyć ale nie jak mam nóz na gardle i termin mnie goni.

Cóz jeszcze....

Mam ochote pobawic sie troche rzutami bo kilka kwestii nie daje mi spokoju.

Dorciu, pomysł smieszny ale wykonanie strasznie niechlujne.

Emilko, wrzuc fote łózka które chcesz tuningować.

Moze razem cos wymyslimy :)

Potrzeba mi zadań i misji.

Nosi mnie.

Czyżbyś miała małą chłopiarę?

Wykonanie ze zdjęcia takie sobie ale pomysł przedni. Szkoda że nie mam córeczki, korzystając z pomysłu można by zbudować pałac dla księżniczki.

Nie Julka po prostu nie jest księżniczkowa. Uwielbia wszystkie zwierzątka, co chyba już wiecie, stąd pomysł na pokój z motywem leśnym. :)

Mari poszukam moich projektów i wrzucę wszystko ;)

Mari masz jakieś inne domki na oku? Najważniejsze, że będziecie mieli kasę na koncie :)

łóżko mamy to.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/stora-rama-ozka-na-antresoli__0159579_PE316041_S4.JPG

Po pierwsze trzeba przenieść drabinkę na krótszy bok.

Jak patrze na moje wizki to muszę okna wyrównać do tej belki, albo wykorzystać ją jako szpros w oknie? :D

Domek będziemy robić z boazerii brzozowej - deski na 12 cm szerokość. Pomaluje chyba je pokostem lnianym, żeby je trochę zabezpieczyć. Będą miały wtedy taki lekko miodowy kolor. Chyba że znajdę jakiś eko olej. Muszę poczytać jaki olej jadalny nadaję się do olejowania drewna. :lol2:

łożko jest z tych wyzszych - spanie chyba na 180 cm jest. Szerokość łożka ma 140 cm, Julka ma teraz materac 80 cm, więc będzie na piętrze miejsce na komuikacje, na wstawienie jakiegoś regaliku czy cuś.

zastanawiam sie czy robić Julce tam kuchenkę, dawno się nie bawiła tym. moze już wyrosła????

Dekoracją w domku bedą jelenie rogi, uszytę z tildowego wykroju albo coś w tym stylu :lol2: no i będę powolutku myśleć jak to urządzić.

Wizki mega profesjonalne wymodzone w sweet home 3d :rotfl:

domek%252520Julki2.jpgdomek%252520Julki.jpgdomek%u00252525204Julki.jpgdomek%u0025252520Julki5.jpg

Emilko, mam jeszcze na oku 2 segmenty i to zupełnie inne niz ten co wam ostatnio pokazywałam w mailu.

Cenowo na styk z tym co mamy miec a sa do remontu totalnego więc raczej nie przejda no chyba, ze uzyje swoich zdolnosci negocjacyjnych i uwale z połowe ceny ;)

Leśniczówke zrobiłaś zajebiaszczą choc dla mnie to bardziej domek letniskowy ;)

Czy to ma służyć tylko do zabawy czy jednak ma tam spać ?

Jak z wysokością pokoju i łóżeczka ? Będzie miała czym oddychac ?

Julkowy pokój ma 30m2 a sufity są wysokie na 3 metry. oddychać bedzie miała czym, bez obaw

Podobno ma tam spać. Sie zobaczy :lol2: łożko gdzieś jej wstawie w razie czego albo na dole jej postawie te które ma. chciałam jej z tego okienka górnego zrobić zjeżdzalnie, ale się chyba nie zmieści, taka z podstem na 180 ma długośc ze 3 metry. ale może jakąś wykombinuję, metalową na zamówienie czy coś.

No domek na razie jest bezjajeczny. leśniczówkę muszę jakoś z tego zrobić :) Na razie będę cisła męza, żeby jej go zrobił, Ciekawe czy podoła :rotfl:

Najpierw zapytaj męża czy zrobi córce cos takiego...

http://media1.onsugar.com/files/2012/07/30/3/192/1922664/6596c4c753a8cfee_treehouses.xxxlarge_1.jpg

Jak zobaczysz, ze osiwiał to zapytaj czy zrobi chociaz to co zaprojektowałaś ;)