Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drzewa takiego ogrmonego nie mamy na działce :( kilka lat temu było tu pole i fasola rosła :yes:

drzewo w pokoju fajne, ale chyba po za zasiegiem naszym, ale kto wie może jej zrobie gdzieś :eek:

Pamietaj, że mój mąż jest komputerowcem, kabelki potrafi zlutować, i chyba nic wiecej :rotfl: obawiam sie o ten domek, najwyzej sama go zbiję :lol2:

Koło domku bede jej malować drzewo na ścianie, w jednym rogu będzie namiot szałas, który też muszę jakoś wykombinować :lol2:

z domkiem to będzie tak, że najpierw powstaną "mury", wrzuce fotki i będziemy stylizować :)

to tak - okiennice i drzwi z okuciami

rogi łosia - oczywiście uszyte - tildowe

może kupie futerko zwierzaka - sztuczne oczywiście

po ścianie puszczę bluszczyk, najlepiej żywy (ostatnio kupiłam w ikei - Julka była wniebowzięta z powodu tego zielska - mszyce dorzucili mi gratis do niego :mad:)

poduchy z tkaniny z motywem drewna i z leśnymi zwierzakami

Edytowane przez Emila3000

8d7537d86bb705c8d2aee3fe6109cb94.jpg jednak deski przetrę na szaro bejcą, tylko ca na dach, taki sam dach? może jego zrobię ciemnieszy po prostu.

Okna może z cienkich pni brzozowych albo grubszych gałęzi, mam tego masę z drzewek które nie przeżyły tych upałów i suszy.

o ten jest idealny :lol2:

2a72edab8b7f9468fb039a8ecb504165.jpg

Edytowane przez Emila3000

Pestko jak tanio i ekologicznie postarzyć te deski??? to jest brzoza, w sumie chyba wybiorę najbrzydsze deski jakie są, z sękami i innymi takimi.

Bejca nie droga, ale w sumie dużo jej pójdzie - bo drewno pije ją jak głupie.

Może do tego pokostu którym będę malować te drewno dać pigment. albo samym pigmentem rozpusczonym w wodzie przetrzeć deski i pożniej tym pokostem pojechać... muszę poeksperymentować. :lol2:

Dzieki, dzieki, dzieki :hug::hug::hug::hug::hug:

Ja sama nadal w to nie wierzę :bash:

Najbardziej ucieszyło mnie wczorajsze znalezisko czyli przydział mieszkania i to, że widnieje tam tylko matka.

Ojciec nadal nic nie wie i nie zamierzam mu mówic.

Przylazł wczoraj a Ja tylko patrzyłam czy dzieciaki nie otwieraja za szeroko paszczy.

Zadzwoniła dzis do mnie Rere.

Kto pamieta człowieka ?

Dała mi namiary na tania i polecana na forum firme od okien.

Wlazłam na ich strone i maja okna których szukałam :wave::wave::wave:

Ale to fajne uczucie, gdy wreszcie cos sie zaczyna układać.

Nie jestem przyzwyczajona bo zycie przeczołgało mnie we wszystkich płaszczyznach :(

(...) Sama powiedz Borciu, brałabys takie coś ?

Jak żartuje mój mąż: gazeta/torebka papierowa na głowę, nogi za 15 trzecia i jazda...

(...) Potem walnełam mu zbiorcza anegdote (...) Prędziutko zapytałam czy mam w takim razie zielone światło bo go kocham, bo chciałabym zebysmy razem wybierali i decydowali i że ćwir ćwir ćwir a on do mnie...dobra, dobra...i tak będzie po Twojemu.

Same powiedzcie, czy to nie melodia dla naszych uszu ?????? :D

Ehhh Mari, jak bym o moim mężusiu czytała - też czasem jest do rany przyłóż, a czasem nie wiem czym mu przyłożyć... A co do podejmowania decyzji zawsze mówi - po co Ty się mnie pytasz, i tak będzie po Twojemu... I wtedy wiem, że jeszcze mnie kocha...

http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,046_uN_orig.gif

Edytowane przez boratom

Jak żartuje mój mąż: gazeta/torebka papierowa na głowę, nogi za 15 trzecia i jazda...

Widze, ze u Was romantyzm przede wszystkim :)

po co Ty się mnie pytasz, i tak będzie po Twojemu

Sztandarowy tekst mojego :)

Moze mamy tego samego mężą ? :confused: