Bejaro 06.01.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 [quote100000000 pytań na sekundę i az ciary mam ze strachu czy damy radę, czy starczy, jak to wyliczyc... Koniecznie przed ile trwa z papierami różnie ja 6 stycznia zobaczyłam działkę taka rocznica a w czerwcu miałam pozwolenie. Koszty nie cierpię tego nie potrafię wycenić zawsze nie doszacuję poza tym to metry i robią swoje i ilość kibelków zlewów itp.tu dochodzi jeszcze demontaż . U mnie jest kilka przykładów apartamentowców powstałych ze zrujnowanych hoteli robotniczych i się da okna inne dachy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.01.2016 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Papierologii boje sie najbardziej. Do demontazu czytaj rozpierduchy, wezme sobie ukraińców.Na tym etapie im ufam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 No, oglądałąm, nawet pomyslałam, że ze stodoły miałabyś fajne dechy. Mnie się wydaje, że te budynki są daleko od siebie. Ja tam w okolicy widziałam jeszcze inne takie siedlisko. Zaraz poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.01.2016 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Ja widziałam jeszcze 2 fajne ale to daleko a po wywiadzie srodowiskowym wiem, ze tam ani drogi, ani mediów...Zapyziała wieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2016 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Musisz zobaczyć i zrobic zdjecia, żeby można bylo wstępnie odpytac architekta. Poza tym zalecam wizytę w gminie i doinformowanie się bezpośrednio u nich co można a co nie. W geodezji tez by sie przydalo. To na poczatek zanim zaczniesz o tym siedlisku poważnie myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.01.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Ania - przede wszystkim nie pojedź tam, obejrzyj na żywo.Udaj się do gminy po plan zagospodarowania i inne lokalne warunki zabudowy - żebyś się na minę nie wsadziła (jakieś konserwatory zabytków, parki krajobrazowe, inne głupie przepisy)NIE najpierw kupić potem walczyć - NIE!!Najpierw sprawdzić potem kupić.Pamiętaj, że walka to wyrzucone na papiery i różnorakich "specjalistów" pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.01.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Deadline na ogarnięcie tematu ustaw sobie do końca kwietnia. Od maja zmienią się przepisy w sprawie zakupu ziemi rolnej (tzw. ustawa o ustroju rolnym), ale jak się zmienią, to NIKT nie wie. PiS przesunął wejście w życie nowej ustawy właśnie do 1 maja 2016, ale to po to, by przygotować nową, lepszą, własną ustawę A kto by nie był na szczycie, to ja im nie ufam, jak mówią, że zrobią "lepszą" Siedliska są super, ale koniecznie sprawdź w gminie, czy nie musisz być rolnikiem, aby dostać WZ i cokolwiek tam przebudowywać, nawet jeśli jego powierzchnia jest stosunkowo nieduża. Podobne pytanie zadaj w starostwie - czy wydadzą Ci tam PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 07.01.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Cieszę się,że zaczynasz działać Tym razem to Ty nie odbierasz telefonu:P Ja dzisiaj w robocie to prześlij mi link do tych siedlisk, jeśli dasz radę. I tak jak dziewczyny piszą,bez oglądania na żywo i wizyty w urzędach się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2016 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Hej Do 4 nad ranem, pływałam z tabletem, prasowałam z dymiąca od myślenia głową a jak w końcu padłam to wstac nie mogłam. Poniewaz mąż nie bardzo moze prowadzić (nózka słabo działa) musiałam rano porozwozić całą czwórkę. Tatus obiecywał pomoc, ale jak to on, obiecuje i znika z horyzontu. Nie nawidze tego typa. W sumie, powinnam sie juz przyzwyczaić ( po tylu złozonych i nie spełnionych obietnicach), ale dzieciom trudno wytłumaczyć, ze dziadek ma pojechany beret. Mocząc dupę w wannie, doszłam do wniosku, ze fajnie by było miec takie coś, uratowac soc od zapomnienia i rozgrabienia, ale... - prace będa trwały długo a mi zalezy na czasie - moge popłynąc z wydatkami - ciężka przeprawa w urzedach Szukam dalej czegoś alternatywnego, ale KOMPLETNIE nic mi sie nie podoba, albo daleko, albo za drogo i tak w kółko. Juz nie wiem jak i gdzie szukać. Wchodzę na otodom, gratke, dom i porta, mitula, trovit, allegro, olx, gumtree, sprzedajemy pl, po komornikach latam i dupa blada. NIC Ponieważ obserwuje na swoim watku, niesamowity przyrost liczby odwiedzin (kilka tysiecy w ciagu jednego dnia) musi zagladac tu ktoś kto sie jeszcze nie ujawnił, no chyba, ze to wy klikacie pół dnia w odpalanie strony Apeluję, proszę tych wszystkich "niewidzialnych" o cynk w sprawie domu. Moze w Waszej okolicy, ktoś coś fajnego i NIEDROGIEGO sprzedaje ?????????? HELPUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.01.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Moze w Waszej okolicy, ktoś coś fajnego i NIEDROGIEGO sprzedaje ?????????? HELPUNKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Piszesz jakbyś szukała dosłownie GDZIEKOLWIEK Serio mam Ci na Podlasiu coś znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2016 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Gdyby nie dzieci i ich szczególne potrzeby, gdyby nie rodowód mojego męża i niechęc do wsi, to błagałabym cie o to bo Ja najchętniej, jak najdalej stąd.Chodzi i wschodnie powiaty Warszawy.Może są tu jakies ludziki z tych okolic ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 07.01.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Aniu a może zrób sobie wycieczkę krajoznawczą, nie wszyscy wystawiają oferty w internecie, może trzeba pojeździć popytać tak jak za dawnych czasów. Gdybym sama tak zrobiła to bym zaoszczędziła pewnie z 20 tysięcy na działce :bash: Ale nie tylko w tej twojej preferowanej okolicy ale może właśnie nieco dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 07.01.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Moja okolica chyba odpada? Też polecam wycieczkę. Te najlepsze i najtańsze często nie mają nawet napisane "sprzedam" na plocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 07.01.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Ja proponuję wycieczkę w dzień wolny najwięcej informacji od tubylców a ci spacerujący z psami mają wg mnie najwięcej informacji,my tak znaleźliśmy działkę podjechaliśmy w dany rejon ktoś wychodził z domu i co okazało sie że obok działka jest ich nigdzie nie wystawiona... Często też w miejscowym sklepie wiszą ogłoszenia albo ekspedientki wiedzą dużo.No i trzeba się w boczne uliczki zapuszczać jak widać jakiś dom pusty np to sasiadów pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 07.01.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Mari, taka przebudowa, to moim zdaniem same minusy niestety: - trwa długo,- masz dom jaki Ci wyjdzie, a nie jaki chcesz,- budowa łącznika to już zakres, na który musisz mieć projekt, a więc cała procedura związana z nową budową,- niespodzianki w istniejącym domu pewne, nie jesteś w stanie przewidzieć ani zakresu, ani kosztów.Może zbyt ostrożnie do tego podchodzę, ale moim zdaniem albo dom do remontu (nie rozbudowy), albo nowy dom. Skoro istniejące domy nijak do Ciebie nie wołają, to może znaczy, że jednak działka i budowa od zera? Czasowo w porównaniu z remontem i rozbudową będzie trwało tyle samo, a koszt bardziej przewidywalny.Zdecydowanie wycieczka po okolicy jest dobrym pomysłem. Lokalizacja jest najważniejsza, dojazdy do pracy/szkoły/przychodni to codzienność i bezwzględnie trzeba to brać pod uwagę. Nawet nie odległość jest tak istotna, jak skomunikowanie z najważniejszymi punktami. Dzieci na razie masz małe, ale w końcu każde z nich będzie musiało się usamodzielnić, chociaż w podstawowym zakresie komunikacji, muszą wówczas mieć jak/czym dojechać doszkoły/pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika mm1719511751 07.01.2016 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Gadaj do ściany... od lat.Ania jest mega fajną osobą, ale nie mogę zrozumieć i ogarnąć tematu. Wiele osób próbowało pomóc. Może chodzi tylko o wysłuchanie a sama zrobi to, co uważa za stosowne. Trzymam kciuki. Bardzo mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2016 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 No pewnie, ze nie kupię na allegro w opcji KUP TERAZ Jesli bysmy sie podjeli to wycieczka murowana. Mamiku, o budowie zapomnij. ceny ziemi u nas takie, jakbys chciała kupic teren roponośny. Wcale nie tak blisko, pod miastem ładnych pare lub parenascie kilometrów musisz liczyć od 300 tysiecy w górę za działke ok 1000 metrów. Owszem, sa mniejsze, ale przez MPZP, nie koniecznie dostaniesz zgode na budowę na tak małej działce. Moniko o czym piszesz bo nie rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 08.01.2016 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Marimag pewnie gdzieś już kiedyś było ale ja tu od niedawna bywam więc zapytam : dlaczego koniecznie musi być dom? Teraz rozumiem mieszkacie z Twoją mamą? Wiem że jest Was sześcioro ale może duże mieszkanie wchodzi w grę? To chyba jednak tańsza opcja? A może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 08.01.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Nie jestem z warszawy i rynku nie znam ale w Gdańsku mieszkanie, szczególnie duże to nie jest wcale tańsza opcja niż dom pod Gdańskiem. Ceny mieszkań w dużych miastach są koszmarne. Z resztą nie ma porównania, jak ktoś chce dom to go żadne mieszkanie nie zadowoli. Domek z własnym ogrodem dla mnie jest bezcenny. Aniu a może spojrzysz na sporo mniejsze domki, byleby działka była duża i lokalizacja dobra oraz cena bardzo korzystna. Patrząc na przeróbki jakie planujesz to równie dobrze a może nawet lepiej zrobić rozbudowę lub nadbudowę jakiegoś maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.01.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 u mnie na prowincji mieszkania klitki też są droższe niż budowa domu po za tym Mari zależy na ogrodzie, żeby móc bezpiecznie dzieci na podwórko wypuścić, żeby sobie z nimi podłubać w ziemi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts