PusiaKssawery 08.01.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Nie jestem z warszawy i rynku nie znam ale w Gdańsku mieszkanie, szczególnie duże to nie jest wcale tańsza opcja niż dom pod Gdańskiem. Ceny mieszkań w dużych miastach są koszmarne. Z resztą nie ma porównania, jak ktoś chce dom to go żadne mieszkanie nie zadowoli. Domek z własnym ogrodem dla mnie jest bezcenny. u mnie na prowincji mieszkania klitki też są droższe niż budowa domu po za tym Mari zależy na ogrodzie, żeby móc bezpiecznie dzieci na podwórko wypuścić, żeby sobie z nimi podłubać w ziemi itp. Mądrze prawicie kobietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.01.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Wanilko, dziewczyny prawde mówią.U nas mieszkania a zwłaszcza te duze, sa drozsze niż dom z działką.Dochodzi jeszcze koszt utrzymania czyli czynsz plus opłaty.Za nasze 68 metrowe mieszkanie płacilismy miesiecznie 1000 zł komornego a gdzie opłaty ???Kompletnie sie to nie opłaca i jest to dla mnie zupełnie nie zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Ja też z tych co mają dom 230m2 i twierdzę, że zbankrutowalibyśmy w jeden rok utrzymując mieszkanie w W-wie. Po prostu tu wszystko tańsze, a przecież tylko nieco ponad 30 km od Pałacu Kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.01.2016 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Chyba mam skurczybyka ! Jedziemy ogladać. Proszę o grochówke, pomidorówkę, rosół, krupnik, ogórkową (byle nie flaki bo i tak juz mi oczami wychodzą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.01.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech MOC będzie z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.01.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 :stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot: i czekamy :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 A maila odebrałaś? Tego co wysłałam po sklepowych rozmowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 09.01.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 U mnie dzisiaj bogracz :stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot::stirthepot: Czekamy na dobre wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 CO to „bogracz” ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 09.01.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Być może obecnie nie jest to zbyt poprawne politycznie ale to rodzaj węgierskiej zupy gulaszowej z kluseczkami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.01.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Być może obecnie nie jest to zbyt poprawne politycznie ale to rodzaj węgierskiej zupy gulaszowej z kluseczkami;) Bionda Kochana przepis! Błagam. Uwielbiam gulaszową, a przepis mi gdzieś wcięło. I na kluseczki też Jak nie chcesz tu Ani zaśmiecać to daj u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Dawaj przepis Uwielbiam jednodaniowe zupy zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 09.01.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 W oczekiwaniu na Ani relację napisz jak robię bogracz, przy czym od razu uprzedzam, że nie jest to moje popisowe danie i tak naprawdę bardzo rzadko go gotuję.Biorę duuży gar i rozpoczynam jak klasyczny gulasz czyli na oleju szklę cebulę i dodaję wszystkie przyprawy oprócz soli i pieprzu,czyli przede wszystkim paprykę w proszku słodką,trochę pieprzu kajeńskiego (w zależności od tego jak ostre potrawy lubimy),czosnek przeciśnięty przez praskę ,wiadomo, że nie wolno na tym etapie przypalić.wołowinę zrazową albo z udźca kroję w zgrabne kawałeczki,takie na raz i wrzucam do tego garnka,parę razy mieszam, żeby się obsmażyła,dolewam wody i dodaję ziele angielskie,liść laurowy,pieprz mielony .Kiedy mięso będzie podgotowane dorzucam dodatki:-pokrojone w kosteczkę ziemniaki-trochę startej na grubej tarce marchewki-podsmażone osobno pieczarki-w klasycznym bograczu jest oczywiście świeża papryka ale ja nie daję ,oczywiście można dać jak najbardziej.-pomidory w postaci przecieru,świeżych pomidorów bez skórki i pestek ewentualnie koncentrat.-kluseczki kładzione łyżką ale ugotowane osobno,jak najdrobniejsze- jeśli akurat mam to daję zieloną pietruszkę ale natkę to ja do wszystkiego daję,oprócz sernika:)Na koniec zaprawiam dobrą kwaśną śmietaną i dosmaczam wg. uznania solą lub maggi i czym tam jeszcze trzeba. Smacznego! Pisałam z głowy dlatego wybaczcie chaotyczny opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.01.2016 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Troszkę sie obsliniłam na mysl o ciepłym czymś aczkolwiek, ziemniaki mi tu srednio grają. Wole strogonowa z bułeczka no chyba, zeby zrobic pogracza w wersji bez ziemniaków. tu przepis z obrazkami http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wolowina/bogracz/przepis.html Co do chałupy to na razie szukam, ogladam porównuje i jezdżę palcem po mapie bo szukam tam gdzie nie chciałam/planowałam, ale Petka kazała wiec cóz miałam robić. To o czym dzis tak na huraaaaaaaaaaaaaaa napisałam, wydaje sie jednak zbyt małe i udziwnione. Trzymam to w pogotowiu ale szukam dalej. Ogromny to teren i ceny o niebo niższe niż w moich ukochanych katach. Cierpliwosci. Po dwóch nocach poszukiwań czyli niespania, padłam wczoraj wieczorem jak pies Pluto i spałam 14 godzin. Mąz sprawdzał czy zyję bo i koloryt odpowiedni straciłam tak mnie wciągło to spanie no i to raczej do mnie nie podobne, zebym poszła spac przed wszystkimi. Dzieci pytały co sie mamie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.01.2016 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Mari, ty śpiochu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.01.2016 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Maile obejrzałam. Wszystko trzeba naocznie sprawdzić Bionda, robię podobną zupę, choć czasem z indykiem i bez klusek. Nie wiedziałam, że t o węgierskie jest Edytowane 10 Stycznia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.01.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pestko,zupy tego typu wszystkie podobne są Ostateczny smak jest uzależniony od gatunku mięsa i przypraw a bogracz od innych gulaszy odróżnia właśnie obecność ziemniaczków i klusek. No i w oryginale powinien być podawany w podgrzewanym kociołku:) Mari masz już jakiegoś faworyta jeśli chodzi o domy? A ogólnie jak samopoczucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pestko, posyłam ci kolejnego maila.Sprawdź w wolnej chwili. Biondo, samopoczucie takie se.Jestem poddenerwowana i boje sie...wszystkiego w zasadzie.Faworyt chyba własnie sie wyłonił tyle, ze w ogłoszeniach a jest ich mnóstwo, ten sam dom ma dośc rozciagliwy i kurczący sie metraż, raz jest do remontu a raz nie (Ja tam nie widzę zadnych ułomności poza nie moim stylem), stoi w 4 różnych miejscowosciach co znacznie wydłuża lub skraca mi mierzone odległości.Jednym słowem, ten dom gdzies jest.Nie sadziłam, ze rzuci mnie w te stronę ale cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Sprawdziłam i posłałam ci dwa dodatkowe linki z komentarzem. Dom wygląda interesująco i jest wystawiony od wystarczająco długiego czasu, żeby właściciel skruszał nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts