marimag 10.01.2016 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 No wiec tak... znalazłam dojście bezposrednie do właściciela i film na YT. Obejrzałam, zadzwoniłam, USIŁOWAŁAM zrobic wywiad ale typ cięzki. Nie umiem rozmawiac z takimi ludźmi. okazuje się, ze pokoi wiecej niz w ogłoszeniu czyli tyle ile potrzebujemy ale straszna hu...nia z mediami bo piec na wegiel-drewno, kominek z płaszczem i rozprowadzeniem, woda własna bo źródlana no i szambo. Wszystkie instalacje maja być...kiedyś...w blizej nieokreslonej przyszłości Jestesmy umówienie na ogladanie za tydzień takze jeszcze chwila niepewności i obgryzania paznokci...u stóp włacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Piec na węgiel-drewno, to nie jest źle. Bardzo praktyczne, a jeśli jest dość nowy, to być może można go zaopatrzyć w palnik do pelletów lub eco-groszku i podstawową elektronikę. Jak będziesz oglądać zapisz z pieca-kotła nazwę i numer seryjny (znajdziesz na plecach). Będzie możnasprawdzić co da się z tym zrobić. Zrób zdjęcie kotłowni i rozdzielni wody wychodzącej z kotła. Kominek z płaszczem, to całkiem niezłe rozwiązanie. U Kaśki koza z płaszczem nagrzewa całe 100 m2 w ciągu 15 minut i chodzi się w T-shircie. Szambo – zależy jakie ono jest i jakiej wielkości. Poza tym gminy od tego roku zaczynają prowadzić akcję dofinansowania oczyszczalni przydomowych. U nas wychodzi to tak, że za projekt dla 4-osobowej rodziny płaci się 450 zł, a wybudowanie kosztuje około 5 tysięcy (1/3 kosztu). U nas jest trudny teren, bo wody gruntowe są wysoko. Ty się tak nie krzywna tę wodę własną, jeśli ona po sprawdzeniu w sanepidzie okaże się dobra. Wszystko co masz własne obniża koszt utrzymania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.01.2016 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pestka ma rację,nie są to najwygodniejsze rozwiązania bo wymagają obsługi ale zdecydowanie najtańsze.Przy własnej studni jedynym minusem jest brak wody przy przerwach w dostawie prądu ale są to sporadyczne sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Zawsze można kupić tani generator prądu, który będzie miał wystarczającą moc do obsługi lodówki, pompy wodnej, pompek obiegowych w co i oświetlenia ledowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pestka ma rację,nie są to najwygodniejsze rozwiązania bo wymagają obsługi ale zdecydowanie najtańsze. Przy własnej studni jedynym minusem jest brak wody przy przerwach w dostawie prądu ale są to sporadyczne sytuacje. Jest jeszcze rower z dynamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Pestko, zamontowac to mozna wszystko, ale to koszty, koszty, koszty. Poniewaz dom jest do wprowadzenia a gośc dość trudny, obawiam sie, ze zejdzie mi czysto kosmetycznie a wtedy to Ja se mogę... Poniewaz to wieś i fajnie by było miec morgi a nie działke budowlaną, ubolewam nad niewielkim jak na wies areale Poszukam jeszcze innych ofert w tej gminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Szukaj,wydaje się być ich tam sporo. Może też warto pojeździć po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Sporo to jest, ale albo maleństwa albo to ceny za stan surowy.Ta oferta wydaje sie jednak chyba całkiem niezła bo nic nie trzeba a mozna zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Nie zawadzi obejrzeć i wtedy dopiero zdecydujesz, czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Jakos nie moge sie przekonać do tych odległości Siedzę z nosem w mapie i poznaję świat od nowa. A jak źle zadecyduję i wpieprzymy sie na minę A jak będe wysłuchiwać: a nie mówiłem ! Mąż rzucił hasło czy by nie bliżej czyli w sąsiedniej gminie. Raptem kilka kroczków a CENY??? !!!! :jawdrop::jawdrop: Z cała pewnością mieszkają tam tylko ci którzy trafili kumulację w totka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Moze być kłopot z dojazdem do pracy dla męża.Raczej szukaj w bobliżu A2. Wtedy będzie miał rewelacyjny przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Mąz zaakceptował lokalizację. Bardziej sie boje o warunki bytowe. Ja bydle wsiowe. Im wieksza dzicz tym lepiej. Juz siebie widze pod lokalnym GS-em, popijajaca z tubylcami jakis niezły rocznik Mamrota , ale z mężem czy dziecmi moze byc różnie. Fakt, że on do domu zjeżdża na noc w zasadzie to miastem się zachłysnie ile trzeba. Dzieciaki pół dnia w placówkach. A Ja ? Musze pomyslec o biznesie dla siebie. Moze w krowy pójde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Teraz mój się rozładował Naładuje się za jakieś 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Weź go na defibrylator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 A też cholernik bez prundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Czekaj, jak piśnie, to go przełączę na komputer izadzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 10.01.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Anka,prześlesz linka ?Na ten adres,z którego wysyłałam Ci maila w święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.01.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Koniecznie wybierz się na wycieczkę!!! na wsiach ludzie nie znajom internetów. szukać tabliczek, wypytywać tubylców. No i wybadacie teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.01.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Biondo, za pare minut. Ogarniamy dzieciaki. Emilio, to taka wieś miastowa Intjerneta łoni znajom, znajom bo mieszkajom w willijach po 2.500.000, takze ten tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.01.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 o w morde to Ty willi za 2,5 bańki szukasz? to faktycznie prości ludzie wystawiający mniejsze domy nie zawsze potrafią to zrobić w necie. U mnie w mieśćie niewiele jest domów wystawionych w necie, kiedyś sobie dla rozrywki przeglądałam domy w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts