Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

No wiec tak...

znalazłam dojście bezposrednie do właściciela i film na YT.

Obejrzałam, zadzwoniłam, USIŁOWAŁAM zrobic wywiad ale typ cięzki. Nie umiem rozmawiac z takimi ludźmi.

okazuje się, ze pokoi wiecej niz w ogłoszeniu czyli tyle ile potrzebujemy ale straszna hu...nia z mediami bo piec na wegiel-drewno, kominek z płaszczem i rozprowadzeniem, woda własna bo źródlana ;) no i szambo.

Wszystkie instalacje maja być...kiedyś...w blizej nieokreslonej przyszłości :bash:

Jestesmy umówienie na ogladanie za tydzień takze jeszcze chwila niepewności i obgryzania paznokci...u stóp włacznie :bash:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piec na węgiel-drewno, to nie jest źle. Bardzo praktyczne, a jeśli jest dość nowy, to być może można go zaopatrzyć w palnik do pelletów lub eco-groszku i podstawową elektronikę. Jak będziesz oglądać zapisz z pieca-kotła nazwę i numer seryjny (znajdziesz na plecach). Będzie możnasprawdzić co da się z tym zrobić. Zrób zdjęcie kotłowni i rozdzielni wody wychodzącej z kotła.

Kominek z płaszczem, to całkiem niezłe rozwiązanie. U Kaśki koza z płaszczem nagrzewa całe 100 m2 w ciągu 15 minut i chodzi się w T-shircie.

Szambo – zależy jakie ono jest i jakiej wielkości. Poza tym gminy od tego roku zaczynają prowadzić akcję dofinansowania oczyszczalni przydomowych. U nas wychodzi to tak, że za projekt dla 4-osobowej rodziny płaci się 450 zł, a wybudowanie kosztuje około 5 tysięcy (1/3 kosztu). U nas jest trudny teren, bo wody gruntowe są wysoko.

Ty się tak nie krzywna tę wodę własną, jeśli ona po sprawdzeniu w sanepidzie okaże się dobra.

Wszystko co masz własne obniża koszt utrzymania domu.

Pestka ma rację,nie są to najwygodniejsze rozwiązania bo wymagają obsługi ale zdecydowanie najtańsze.

Przy własnej studni jedynym minusem jest brak wody przy przerwach w dostawie prądu ale są to sporadyczne sytuacje.

Jest jeszcze rower z dynamo ;)

Pestko, zamontowac to mozna wszystko, ale to koszty, koszty, koszty.

Poniewaz dom jest do wprowadzenia a gośc dość trudny, obawiam sie, ze zejdzie mi czysto kosmetycznie a wtedy to Ja se mogę...

Poniewaz to wieś i fajnie by było miec morgi a nie działke budowlaną, ubolewam nad niewielkim jak na wies areale :(

Poszukam jeszcze innych ofert w tej gminie.

Jakos nie moge sie przekonać do tych odległości :(

Siedzę z nosem w mapie i poznaję świat od nowa.

A jak źle zadecyduję i wpieprzymy sie na minę :(

A jak będe wysłuchiwać: a nie mówiłem !

Mąż rzucił hasło czy by nie bliżej czyli w sąsiedniej gminie. Raptem kilka kroczków a CENY??? !!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Z cała pewnością mieszkają tam tylko ci którzy trafili kumulację w totka!

Mąz zaakceptował lokalizację.

Bardziej sie boje o warunki bytowe.

Ja bydle wsiowe. Im wieksza dzicz tym lepiej.

Juz siebie widze pod lokalnym GS-em, popijajaca z tubylcami jakis niezły rocznik Mamrota :), ale z mężem czy dziecmi moze byc różnie.

Fakt, że on do domu zjeżdża na noc w zasadzie to miastem się zachłysnie ile trzeba.

Dzieciaki pół dnia w placówkach.

A Ja ?

Musze pomyslec o biznesie dla siebie.

Moze w krowy pójde ;)