Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Mari

widze rzuty, to lubię :-)

planowanie rozmieszczenia dołu bez rzutu góry słabo wychodzi, napisz jaki to projekt, to rzut góry znajdziemy i wszystko o schodach będzie wiadomo, moze da sie je jakoś inaczej poprowadzić, bo patrząc na rzut parteru raczej się w obecnym układzie pod schodami nie da przejść.

co z gabinetem - a o co pytasz?

jak zdrowie dzieci? Przeczytałam gdzieś, że nie obyło się bez wizyty u lekarza niestety. Jest poprawa?

Kominek juz jest przeniesiony.

Martwi mnie troche metraz tej lilipuciej łazienki na dole no i brak okna ale trudno sie mówi. Moze jakis swietlik by zapodać ?

Mamiku :hug:

Umieralnie mamy.

Mąż miał wczoraj stawiane bańki i kaszle tak, ze az wybroczyny ma na czole z wysiłku i z wymiotów.

Maluchy dusza sie jak gruźliki.

Czekam na reakcje organizmu po antybiotykach, ale juz druga doba i żadnej poprawy :(

Rzuty Wam zapodam za pare minut z mojego kompa bo teraz korzystam z mężowego i nie chce mu tu zaśmiecać ściaganymi plikami.

Emilko, jak skasuję prysznic to zostanie w domu yulko jedna myjnia a to za mało.

Teraz u starych tak mamy.

Na dole jest tylko wc z umywalką a w miejscu dawnej kabiny (bo kiedys tam była) zrobili wielka szafe na zapasy i inne pierdoły.

Na górze jest wielki salon kapielowy w którym jest i wanna i prysznic takze kto by nie korzystał to blokuje innych.

Wiecznie kolejki do łazienki i polowanie na swoja kolej bo tylko tu mozna sie wykapac czy wziąc prysznic.

Rozwiazanie do dupy !

Pestko, nie mam pojęcia co ze schodami.

rozmawiałam z gosciem i podobno w miniony piatek mieli wylewac strop.

Nie wiem jaka jest kolejnośc prac budowlanych.

Czy aby wylac strop musza juz byc schody czy nie...

Iscro, pomysł zacny :) Dziekuje ci za wysiłek.

Nie wiem tylko co ze schodami.

Za tydzień dokonam wizji lokalnej i sprawdze czy tak sie da.

Rzuty dół i góra.

dom oba poziomy.jpg

Zapomniałam Wam napisac o jeszcze jednym problemie do przemyslenia.

W zasadzie wszystko mi w tym domu pasuje tzn. jestem w stanie sie dostosować ale na górze, męczy mnie ten jeden najmniejszy pokój.

Chciałabym, aby dzieciaki miały zblizone metrazowo pokoje.

Ponieważ zaproponowałam gościowi zakup domu w stanie surowym...ale z dachem i innymi duperelami, moge jeszcze sporo zmienić.

Pomyślałam o zmniejszeniu i przesunieciu okien w pokoju obok. dzieki temu, mogłabym przesunąc ścianke działowa która jest miedzy tymi pokojami.

Pokój wiekszy zdecydowanie sie zmniejszy, ale dla równowagi, wyciagnełabym go w stronę pokoju trzeciego, który tez jest spory.

Rozumiecie w ogóle co Ja bredzę ? :lol2:

Nie bardzo wiem jakim cudem.

Przeciez to w zasadzie niczego nie zmienia. W ten sposób powstanie odbicie lustrzane no i jeszcze pytanie co z wejsciem do pokoju nad garażem ? Przeciez tam wejście jest nieco nizej niz do pozostałych pokoi.

Już mi sie przestało kluć jak nałożyłam je jeden na drugi :( Jednak kominka przenieść w żadnym wypadku nie możesz.

Jak patrzę na to teraz (czerwone to poddasze), to mam jeszcze pewien pomysł na rozwiązanie parteru. Muszę porysować. Przydałyby się przekroje budynku zwymiarowane, bo tak to zawsze gdybanie.

MARI-dom-oba-poziomy-razem.jpg

Już mi sie przestało kluć jak nałożyłam je jeden na drugi :( Jednak kominka przenieść w żadnym wypadku nie możesz.

Jak patrzę na to teraz (czerwone to poddasze), to mam jeszcze pewien pomysł na rozwiązanie parteru. Muszę porysować. Przydałyby się przekroje budynku zwymiarowane, bo tak to zawsze gdybanie.

[ATTACH=CONFIG]346087[/ATTACH]

Mari, Pestka, czy ten dom można aż tak zmieniać?

sciana pomiędzy salonem a gabinetem jest chyba nośna, więc przestawienie jej to zmian konstrukcji stropu, bo inaczej jest podparty

Edit: teraz odczytałam, ze to piętro :-)

Pestka, czy mogłabym Cię poprosić o wrysowanie/sprawdzenie mojego pomysłu?

pomyslalam, czy nie zrobic tak: drzwi pomiędzy wiatrolapem a domem przesunąć maksymalnie w prawo (bliżej kuchni), schody zacząć zaraz przy drzwiach z lewej, czyli przed zabiegiem powinno wejść chyba dodatkowe 3 stopnie, razem byłoby 5 stopni, bieg ten przy scianie garażowej byłby krótszy o te 3 stopnie, dzięki czemu podest przy pokoju nad garażem byłby "wcześniej", dalej za podestem dwa stopnie tak jak w projekcie. Dzięki temu na gorze mozna poprzestawiać trochę sciany i zwiekszyć najmniejszy pokój, na dole lazienka byc moze musiałaby trochę wejść w stronę gabinetu, ale zamysł jest taki, żeby zmieścić przejście pod schodami, kolo łazienki.

mam nadzieję, że mój opis jest zrozumiały, ja niestety nie mam narzędzi, żeby to wyrysować, a tu liczą sie centymetry, więc potrzeba precyzji :-) dziękuję :-)

Edytowane przez mamik

Zbliżaja sie moje urodziny...te dośc traumatyczne :sick:. W akcie desperacji, olewając wszystkie logiczne argumenty, postanowiłam pójśc na zywioł i zrobic sobie zajebisty prezent :)

No i bardzo kuźwa dobrze :lol2:

Maluchy dusza sie jak gruźliki.

Czekam na reakcje organizmu po antybiotykach, ale juz druga doba i żadnej poprawy :(

Pisałaś u mnie, że było podejrzenie mononukleozy. Wykluczono je?? Bo to wirus, antybiotyk nie zadziała, to się inaczej leczy :sick:

Tak Emilko, to ten projekt, ale nie chciałam o tym tu pisać :sick:

Pestko, to na pewno ten projekt i JAK JUZ PISAŁAM ! gośc na etapie zmian w projekcie, przesunął kominek na sciane z gabinetem.

Z jednej strony to fajnie bo komin nie ogranicza rozmiarów jadalni, ale po przenosinach komina, gośc zeje...ał mi jedyna ściane na ewentualne tv :( I tak xle i tak nie dobrze.

Pusiu, :lol2:

Czy to kuźwa dobrze to sie okaze w praniu.

rozumiem co wymysliłaś, ale Ja równiez nie posiadam odpowiednich narzedzi, zeby zwizualizować Twój pomysł.

Kompletnie nie potrafie wyliczac schodów, zabiegów, katów itp.

Wierze na słowo, ze sie da a jak sie nie da to pierdziele to i najwyzej bedziemy sie tam wslizgiwac na takich specjalnych wózkach warsztatowych na których mechanicy wjeżdżaja pod samochód :lol2:

Nie było podejrzenia mononukleozy :lol2:

Napisałam tylko, ze dusza sie podobnie jak wtedy gdy ja mieli.

Czy tu ktos czyta ze zrozumieniem ??? :lol2:

Czy tu ktos czyta ze zrozumieniem ??? :lol2:

tak każdy rozumie ... ino po swojemu :lol2:

Ja właśnie odczytałam jeszcze, że strop zalany, wiec przeróbki stropu musiałyby dojść przy zmianie schodow :-(

Pestka dobrze pisze, że kominka sie nie da przenieść, chyba, że zmienił też rozmieszczenie ścian, albo na parterze, albo na piętrze, inaczej komin z kominka wychodzi na środku najmniejszej sypialni

Poza tym jeśli dopiero zalewają strop, to komin jeszcze sie da w wielu miejscach zrobić, niedawno rozgrywany był temat podcięcie komina do kominka, przy okazji wyszło parę pomysłów dotyczących podparxia komina, na etapie wykonania tylko ścian parteru wiele rzeczy (ale oczywiście nie wszystko) da się jeszcze zmienić

"szpital" w domu - brak reakcji organizmu na antybiotyk może niepokoić :-( oby jednak zadziałał, szkoda i dzieciaczków i małża i Ciebie Główna Pielęgniarko Przełożona :o

Emi, zostaw.

Kto miał zerżnąc to zerżnał.

Trudno sie mówi.

Tak, jestem siostrą niejednokrotnie przełożoną ;) :lol2:

Mamiku, nie wiem nic wiecej poza tym co napisałam.

Teraz zerknełam na rzuty i faktycznie, ten komin wyladowałby w pokoju na górze.

Chyba gość był po soku z gumijagód, albo Ja w gorączce słyszałam głosy :lol2:

Jestem pewna, ze mówił o tym, ze przeniósł komin.

Pytanie gdzie kuźwa ???!!!

Z ciekawości az mnie nosi. Chetnie juz bym tam jechała.