Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To sama zdecydujesz. ja zrobię program maxi. Postaram się wykorzystać co się da na podstawie planów. Ty zdecydujesz czy coś się przyda :)

Krety na razie grazują u sąsiadki. :) podejrzewam, że wypłukało mi ziemię spod pagórka. To rabata nad rozsączaniem z oczyszczalni. Jak górkę usypaliśmy, to miała prawie metr wysokości. Teraz ma połowę tego. Przed tą górką jest kawałek płaskiego i w miejscu gdzie przechodzi nad rurami oczyszczalni dren zbierający wodę z dojazdu do garazu, osiadło dobre 30 cm.

czy ktoś przeczytał to co napisałam, że ten dom nie ma okien?

na rzucie z pojektu okien połaciowyh jest chyba z dziesięć, a na dachu jest zero

parter - zgadza się, że rozkład i powierzchnia jest w 100% dobra, dobrze rozwiązana

moje obawy budzi piętro, ma potencjał, można coś zrobić, pod warunkiem, że da się dołożyć okna :-)

Mari, jeśli góra ze skosami Wam nie przeszkadza, to ok., możliwości zmian wg mnie jednak dość ograniczone, choć chyba też wielkiej potrzeby zmian nie ma

na żółto pokoje, majtkowy róż to albo garderoba, albo jeśli byłoby okno - gabinet

na czerwono ściany, przy których są słupki podpieraące więźbę, więc raczej nie do ruszenia

Mari piętro.JPG

Mari, słupy są elementem konstrukcyjnym i nie możesz ich ruszyć, bo inaczej, jak to malowniczo ujęła Emila :-) dach Ci na głowę "spadnie" :-)

sciany ruszać możesz, problem w tym, że ścianę przesuniesz a słup zostanie :p

Można spróbować taki słup wkomponować np w zabudowę szafy, albo w jakaś szafkę w łazience, pytanie, czy jest sens kombinować, układ na pietrze jest w miarę dobry, pokoje porównywalnej wielkości, pozostaje zaplanować rozmieszczenie mebli i pod to ewentualnie delikatnie poprzesuwać drzwi.:yes:

To chyba właz ;) albo mój właz to tak naprawdę okno, w sumie się nie znam ;)

Okna dachowe można dorobić. A w ogóle takie coś można zrobić? Na łazienkę bez recznikowca nie wydadzą pnb przy podlogowce ale na ślepe pokoje dają?

Jak bardzo blisko jest zakup? Bo już od trzymania kciukow nabawilam kontuzji ;)

Aniko, :hug::hug::hug:

Nie wiedziałam, ze tak potajemnie sledzisz i kciukasz :)

Czy zakup będzie????

Trudno powiedzieć.

Nie mam z kim tego obgadac bo szanowny mąz i Ja....jakby to ując ?...mamy nieme dni.

On ma w ...a mi zaczyna sie udzielać.

Jak nie to nie.

Dobrze mu u tesciowej to niech siedzi.

Nic nie mówię bo znowu sie nakrece i udusze go w nocy poduszką. Chrapie wiec odpłynął...oj kusi mnie...:evil:

Co do okien to nie wiem czemu ich nie ma.

Moze gość uznał, ze szczytowe wystarczą ?

Według mojego rozeznania to one jednak maja okna :o

Od frontu jest balkon w pokoju, z lewej trójkaty jakieś - to dwa pomieszczenia, zapomniałam co jest nad garażem :sick:

teraz lukam na komornika, ale zaraz wejdę na stronę archonu i popatrze jakie okna przewidzieli w projekcie a potem wejde na allegro, zeby luknąc na ceny.

Czy mogę ot tak sobie, zmienić bez pozwoleń i zmian w projekcie, wymiary okien dachowych ???

Zamiast ćkać takimi lufcikami wole dac jedno a sensowne.

Dokładnie tak Emilko !

Gdzieś sie zapodziało 11 sztuk okien w rozmiarze 78/160 :mad::wtf:

Jedno okno kosztuje koło tysiaka wiec razy 11 mamy znowu spora sumkę.

Cos czuję, że ta dobra cena wynika z tego, ze połowy rzeczy przewidzianych w projekcie, nie ma :sick: