marimag 16.02.2016 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Pestko, pomysły nawet te szalone, cenie sobie bardzo o ile nie zjedzą mi całej kasy. Krety mutanty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.02.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 To sama zdecydujesz. ja zrobię program maxi. Postaram się wykorzystać co się da na podstawie planów. Ty zdecydujesz czy coś się przyda Krety na razie grazują u sąsiadki. podejrzewam, że wypłukało mi ziemię spod pagórka. To rabata nad rozsączaniem z oczyszczalni. Jak górkę usypaliśmy, to miała prawie metr wysokości. Teraz ma połowę tego. Przed tą górką jest kawałek płaskiego i w miejscu gdzie przechodzi nad rurami oczyszczalni dren zbierający wodę z dojazdu do garazu, osiadło dobre 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.02.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 pestko wysłać ci projekt w HS3d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.02.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Nie Emi. Zrobimy odwrotnie. Narysuję płasko, a ty wrzucisz do trójwymiarówki. Nie mam programu na Macu do 3d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.02.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.02.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 czy ktoś przeczytał to co napisałam, że ten dom nie ma okien? na rzucie z pojektu okien połaciowyh jest chyba z dziesięć, a na dachu jest zero parter - zgadza się, że rozkład i powierzchnia jest w 100% dobra, dobrze rozwiązana moje obawy budzi piętro, ma potencjał, można coś zrobić, pod warunkiem, że da się dołożyć okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.02.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 tak nie ma okien, trochę to dziwne, pewnie da sie dołożyć, bo połowa pokojów jest całkowicie ciemna. ale też okna dachowe nie ograniczają wprowadzania zmian na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.02.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Mari, jeśli góra ze skosami Wam nie przeszkadza, to ok., możliwości zmian wg mnie jednak dość ograniczone, choć chyba też wielkiej potrzeby zmian nie ma na żółto pokoje, majtkowy róż to albo garderoba, albo jeśli byłoby okno - gabinet na czerwono ściany, przy których są słupki podpieraące więźbę, więc raczej nie do ruszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.02.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Słupki mogą zostać. Jak się pokombinuje, to nie problem ściany przesunąć. Ja mam 6 sztuk na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.02.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 ja mam piękne słupy 3 metry odsunięte od kątów pokojów. ale wole słupy niż miałaby mi dach jebnąć na którym mam 30 ton dachówki i 12 kubików desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.02.2016 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 No to kaplica Maiku bo miałam nadzieję na przesunięcie ściany pomiędzy pokojem a łazienka no i kaplica Emilko bo deweloper właśnie jebnął 30 ton dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.02.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 oj dachówki u Ciebie jest mniej ściane przesuniesz ale słup zostanie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.02.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Mari, slupów się nie rusza, a ściankami możesz jeżdzić jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.02.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Mari, słupy są elementem konstrukcyjnym i nie możesz ich ruszyć, bo inaczej, jak to malowniczo ujęła Emila dach Ci na głowę "spadnie" sciany ruszać możesz, problem w tym, że ścianę przesuniesz a słup zostanie Można spróbować taki słup wkomponować np w zabudowę szafy, albo w jakaś szafkę w łazience, pytanie, czy jest sens kombinować, układ na pietrze jest w miarę dobry, pokoje porównywalnej wielkości, pozostaje zaplanować rozmieszczenie mebli i pod to ewentualnie delikatnie poprzesuwać drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.02.2016 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dziewczyny, wiem, że słupa sie nie przesuwa.No co wy ??? Pestko, a gdzie te Twoje chore wizje ? Mam dobra wiadomość.BA ! Świetną !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.02.2016 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Znalazłam okno w dachu !!! No chyba, ze to wyłaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 16.02.2016 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 To chyba właz albo mój właz to tak naprawdę okno, w sumie się nie znam Okna dachowe można dorobić. A w ogóle takie coś można zrobić? Na łazienkę bez recznikowca nie wydadzą pnb przy podlogowce ale na ślepe pokoje dają? Jak bardzo blisko jest zakup? Bo już od trzymania kciukow nabawilam kontuzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.02.2016 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Aniko, :hug: Nie wiedziałam, ze tak potajemnie sledzisz i kciukasz Czy zakup będzie???? Trudno powiedzieć. Nie mam z kim tego obgadac bo szanowny mąz i Ja....jakby to ując ?...mamy nieme dni. On ma w ...a mi zaczyna sie udzielać. Jak nie to nie. Dobrze mu u tesciowej to niech siedzi. Nic nie mówię bo znowu sie nakrece i udusze go w nocy poduszką. Chrapie wiec odpłynął...oj kusi mnie... Co do okien to nie wiem czemu ich nie ma. Moze gość uznał, ze szczytowe wystarczą ? Według mojego rozeznania to one jednak maja okna Od frontu jest balkon w pokoju, z lewej trójkaty jakieś - to dwa pomieszczenia, zapomniałam co jest nad garażem teraz lukam na komornika, ale zaraz wejdę na stronę archonu i popatrze jakie okna przewidzieli w projekcie a potem wejde na allegro, zeby luknąc na ceny. Czy mogę ot tak sobie, zmienić bez pozwoleń i zmian w projekcie, wymiary okien dachowych ??? Zamiast ćkać takimi lufcikami wole dac jedno a sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.02.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 okna możesz zrobić tam gdzie przewiduje projekt, dlatego u mnie były naćkane wszędzie w razie czego okna chyba koło tysiaka za sztukę? kurde nie pamiętam już. okna tam masz 78x160 cm Aniko u mnie recznikowca nie ma, a jakoś przeszło??? a może sie mylę i w projekcie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.02.2016 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Dokładnie tak Emilko ! Gdzieś sie zapodziało 11 sztuk okien w rozmiarze 78/160 Jedno okno kosztuje koło tysiaka wiec razy 11 mamy znowu spora sumkę. Cos czuję, że ta dobra cena wynika z tego, ze połowy rzeczy przewidzianych w projekcie, nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts