Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Pestko, jestes techniczna bestią...

Ty mi lepiej powiedz czy dałoby sie zrobić kotłownie w garazu ?

my mieliśmy taki pomysł, mieliśmy nawet dobudować z tyłu garażu taką malutką komórkę. dla gazu jest wymóg tylko taki że musi być odpowiednia wysokość pomieszczenia a rurę się robi gdzie bądź, bo z takiego pieca tylko para leci :)

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra, to ja o kotle napisze

jesli kocioł kondensacyjny do 21 kw, to możesz komin z niego wyprowadzić przez ścianę, wiec kocioł możesz poprzestawiać, jesli moc większa, a taka chyba będzie u Ciebie, to musisz sie wpisać do komina, więc za bardzo nie poprzestawiasz

przeniesienie kotła do garażu jest uzależnione od tego, czy da się podłączyć z nim do komina, dodatkowo pomieszczenie z kotłem musi mieć min 6,5 m3, jesli ma zamknięta komorę spalania (wydaje mi się, żeteraz tak maja chyba wszystkie) albo 8m3 z otwartą komorą spalania

odleglosc kotła od komina chyba nie moze byc większa niż 2 m, ale tego nie jestem pewna

w kotłowni musisz mieć tez wentylację

Jestem, ale chyba zaraz sie położe bo od tygodnia mocno przeginam.

Nie wiem jak to robisz Emilko, ze siedzisz po nocach, rano wstajesz zeby wyszykowac córke do szkoły i jeszcze jakos funkcjonujesz :o

Kiedy ty spisz ?

Kiedys byłam strasznym spiochem.

Potem mi przeszło, potem znowu wzieło a na stare lata mam tak, ze jak nie spie to nie spie a jak sie kładę lub zwalniam to zasypiam lub padam.

Najgorsze sa noce z pełnia.

Szukam nadprozy.

Czy to trzeba wylewac czy mozna kupic gotowce ?

Hej

Emilko, sorki, ale padło mi się wczoraj a w zasadzie dzisiaj.

Pestko, dzięki. Juz znalazłam i sprawdziłam nadproza Ytonga o ile ten dom jest zbudowany z ytonga :confused:

Moze to silka albo solbet ?

Od rana wydzwaniam po fachowcach i robie zestawienie kosztów.

Tynki mnie ciut zabiły :sick:

Facet od wylewek ( 2 godziny gadania :lol2:) wyedukował mnie co i jak i juz wiem o co pytac dewelopera i na co zwracac uwagę.

Wyglada na to, ze tam juz sa zrobione wylewki wiec doopa blada z podłogówka co naprawde mnie zmartwiło.

Runeła cała moja koncepcja wykończeniówkowa :evil::cry::cry::cry::cry: ALE staram sie widziec w tym szklanke do połowy pełną wiec gapie sie i gapie i widze, ze przez to, koszty dokończenia będa mniejsze.

Mam nerwa i ciary na tyłku.

Deweloper nie odbiera, ale będe wydzwaniała dalej.

Dobre i złe nowiny.

Zaczne od złych...

TAK ! trzeba zrobic wylewki :sick:

Dobre wieści to takie, ze okna dachowe oraz ich montaz oraz obróbka jest juz w cenie.

Sa zamówione i zapłacone, ale nie montowane, zeby sie nie brudziły i nie niszczyły.

Dzieki temu, bede mogła je wstawic gdzie chce i na jakiej chce wysokości.

Umozliwia to ruchy scianek działowych.

Super!

Jestem umówiona na randke na niedzielę.

W podskokach i z rumieńcem na twarzy, jade po dziecko do szkoły.