mamik 25.02.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) no to o projekcie zmian - wg mnie po zmianach proporcji telewizyjny/kuchnia jest bardzo dobrze, dużo bardziej też podoba mi się zrobienie wyjścia na taras na bocznej ścianie w telewizyjnym, wiem, że duży wpływ miała na to działka, ale uważam, że przy takim rozwiązaniu bez porównania lepiej to funkcjonalnie wyszło, komunikacja nie zabiera miejsca, jest super wprowadziłaby kosmetyczne zmiany dot. drzwi, na niebesko - przesuwane, przy Twojej rozbieganej gromadce minimalizowałabym drzwi otwierane na strefę komunikacyjną sypialnia - łóżko 2x2 nie zajmie całęgo garażu , chyba, że planujecie takie sześcioosobowe lokalizacja sypialni mnie nie razi, tzn. rozumiem priorytety, też wolałabym dalej od dzieci już o tym pisałam, ale powtórzę, że ja raczej zrezygnwałabym z drzwi wiatroła/dom, jeśli zależy Ci na odcięciu strefy weściowej, to raczej rozważyłabym dbudowanie czegoś w stylu ganku, ale przeszklonego, lekkiego (na niebiesko) edit: zapomniałam, pd schodami zostawiłabym jakiś schowek, nawet jeśli nie szpiżania, to schowek na szczotki Edytowane 25 Lutego 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Przepraszam, za prostactwo i słomę z butów. Biję się w piersi i kajam. Nie poznałam się na poezji. Czego można się spodziewać po takim debilu jak Ja? :lol2: wyjątkowo wybaczam Edytowane 25 Lutego 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 no i fajnie kombinujecie założę się, że gdybym pokazała rzuty mojego domu, większość złapałaby się za głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2016 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Pisze z komórki więc krótko. Emilka pokaż rzuty! Jak stolarz? Jak lodówka? Skoro o Francji mowa, przypomniał mi się dowcip. Pyta gość dystyngowaną damę - Czy umie Pani po francusku? - Tak, ale się brzydzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Emila, ja bym wygrała Mam łazienkę, którą UWIELBIAM, ma około 4,5 do 5m2, mam w niej: prysznic, wannę, pralkę (dużą 60cm) i oczywiście umywalkę - raczej nie przeszeszłaby pozytywnie forumowej weryfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2016 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Mamiku pokaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Jutro wyrysuje w moim programie graficznym, czyli WORDzie Ale nie wolno obśmiewać, będzie poglądowo tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.02.2016 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ja chcę zdjęcia a nie poetyckie szkice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 lodówczka stoi na swoim miejscu już poprzekładałam do niej wszystko ile w niej miejsca stolarza jeszcze nie ma. moje rzuty bardzo poglądowo, bo zaszło sporo zmian w umeblowaniu. Kolorystyka też mocno zmieniona - są wszedzie szarości dawno nie bawiłam się w programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Emila, to jest jakaś ściema, nie widzę domku młodej No no i tu nie ma czego krytykować, chałupa wielka, zawsze się obroni , super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 ściema, bo rzut postał jakieś 2 lata temu na potrzeby projektu instalacji . Domek Julki stoi na tej ścianie przy drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 A która to "ta" ściana i przy których drzwiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 a tu projekt szatni i spiżarki, które zaraz zaczną się robić szatnia - ta z rozdzielnią elektryczną dla poł wsi, z którą tyle czasu walczyłam chyba optymalnie wyszło. zresztą teraz sie musimy mieścić w jednej szafie. i spiżarka - teraz trochę zoptymalizowałam układ półek - ale poglądowo tak będzie wyglądać też nie łatwe pomieszczenie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) różowo-błękitny pokoj na parterze - ta ściana przy której stoi łożko (nie ma w nim ani grama różowości w rzeczywistości ) Edytowane 25 Lutego 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 no własnie muszę w końcu jej dokończyć ten domek, dorobić drzwi, okiennice jakieś meble itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 No wlasnie, bluszczem miał być żywy czy coś takiego Szatnia to ta z oknem, a spiżarnia to ta z żółtymi szafkami? co to jest to niebieskie w szatni w szafce na dole? jaka głęboka ma byc zabudowa w spiżarni? Czy szafki w spiżarni muszą być zamykane (koszty)? Masz do spiżarni dostęp z kuchni? Dostęp do szafki narożnej z lewej strony chyba będzie relatywnie trudny - może warto zrobic tam szafkę narożną? fajnie, że dużo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ja chcę zdjęcia a nie poetyckie szkice. Pnie ma szans, żebym robiła i zamieszczała zdjęcia mojej starej, nastoletniego łazienki, Mogę wrzucić szkic poglądowy, albo napisać wierszyk, innej opcji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) szatnia to ta z oknem zaraz przy wiatrołapie. niebieskie to butla z gazem do kuchenki, która nie zmieściła mi się w kuchni regały w spiżarni mają 40 cm, te z boku mają 60 cm. Nie mam dostępu do spiżarki w kuchni - drzwi się nie zmieściły nie przeszkadza mi to ani odrobinę szafki bedą zamykane - fronty najtańsze z ikei - wiec nie zabiją te szafki narożne faktycznie są nie ten tego, ale już je przerobiłam wczoraj planując dokladnie rozkład półek - półki na dole zrobiłam bez podziału - na dolnej będzie stał zapas wody z butlach 5l, wyżej będą torby na zakupy - te wielkie wielorazowe, a jeszcze wyżej będą zapasowe krzesła składane, a obok szuflady na drobniejsze rzeczy. Nikt tam w narożnikach raczej nie będzie grzebać za to po prawej stronie ten narożnik nie będzie wykorzystany - albo stanie tam ewentualnie butla do kominka gazowego. obok będzie skrzynia na odkurzacz centralny. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.02.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Po zmianach dużo lepiej ale, że w tak ogromnej kuchni nie zmieściła Ci się butla??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.02.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 tak, bo nie mam w niej ani jednej szafki - same szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts