Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

no to o projekcie zmian - wg mnie po zmianach proporcji telewizyjny/kuchnia jest bardzo dobrze, dużo bardziej też podoba mi się zrobienie wyjścia na taras na bocznej ścianie w telewizyjnym, wiem, że duży wpływ miała na to działka, ale uważam, że przy takim rozwiązaniu bez porównania lepiej to funkcjonalnie wyszło, komunikacja nie zabiera miejsca, jest super

wprowadziłaby kosmetyczne zmiany dot. drzwi, na niebesko - przesuwane, przy Twojej rozbieganej gromadce minimalizowałabym drzwi otwierane na strefę komunikacyjną

sypialnia - łóżko 2x2 nie zajmie całęgo garażu :D, chyba, że planujecie takie sześcioosobowe :D

lokalizacja sypialni mnie nie razi, tzn. rozumiem priorytety, też wolałabym dalej od dzieci ;)

już o tym pisałam, ale powtórzę, że ja raczej zrezygnwałabym z drzwi wiatroła/dom, jeśli zależy Ci na odcięciu strefy weściowej, to raczej rozważyłabym dbudowanie czegoś w stylu ganku, ale przeszklonego, lekkiego (na niebiesko)

edit: zapomniałam, pd schodami zostawiłabym jakiś schowek, nawet jeśli nie szpiżania, to schowek na szczotki

Mari parter.JPG

Edytowane przez mamik

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pisze z komórki więc krótko.

Emilka pokaż rzuty!

Jak stolarz?

Jak lodówka?

Skoro o Francji mowa, przypomniał mi się dowcip.

Pyta gość dystyngowaną damę

- Czy umie Pani po francusku?

- Tak, ale się brzydzę.

:lol2:

a tu projekt szatni i spiżarki, które zaraz zaczną się robić

szatnia - ta z rozdzielnią elektryczną dla poł wsi, z którą tyle czasu walczyłam :lol2: chyba optymalnie wyszło. zresztą teraz sie musimy mieścić w jednej szafie.

szatnia.png.jpg

i spiżarka - teraz trochę zoptymalizowałam układ półek - ale poglądowo tak będzie wyglądać :) też nie łatwe pomieszczenie było.

spizarka%u00252525201.png.jpg spizarka%u00252525202.png.jpg spizarka%u00252525203.png.jpg

No wlasnie, bluszczem miał być żywy czy coś takiego :yes:

Szatnia to ta z oknem, a spiżarnia to ta z żółtymi szafkami?

co to jest to niebieskie w szatni w szafce na dole?

jaka głęboka ma byc zabudowa w spiżarni? Czy szafki w spiżarni muszą być zamykane (koszty)? Masz do spiżarni dostęp z kuchni?

Dostęp do szafki narożnej z lewej strony chyba będzie relatywnie trudny - może warto zrobic tam szafkę narożną?

fajnie, że dużo miejsca

szatnia to ta z oknem zaraz przy wiatrołapie. niebieskie to butla z gazem do kuchenki, która nie zmieściła mi się w kuchni :lol2:

regały w spiżarni mają 40 cm, te z boku mają 60 cm. Nie mam dostępu do spiżarki w kuchni - drzwi się nie zmieściły :lol2: nie przeszkadza mi to ani odrobinę :) szafki bedą zamykane - fronty najtańsze z ikei - wiec nie zabiją :)

te szafki narożne faktycznie są nie ten tego, ale już je przerobiłam wczoraj planując dokladnie rozkład półek - półki na dole zrobiłam bez podziału - na dolnej będzie stał zapas wody z butlach 5l, wyżej będą torby na zakupy - te wielkie wielorazowe, a jeszcze wyżej będą zapasowe krzesła składane, a obok szuflady na drobniejsze rzeczy. Nikt tam w narożnikach raczej nie będzie grzebać :)

za to po prawej stronie ten narożnik nie będzie wykorzystany - albo stanie tam ewentualnie butla do kominka gazowego. obok będzie skrzynia na odkurzacz centralny.

spizarka%u0025252520bok.jpg

Edytowane przez Emila3000