Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Jaka tam nuda, Ty nawet z tego co Cię trapi umiesz zrobić opis, w którym problemy wydają się być nie pozbawione humoru.

Nieustannie trzymam za Ciebie co najmniej jeden kciuk :hug:(z cztech posiadanych we wszystkich kończynach :) )

Napisz co z małą, bo ja nerkowiec od dzieciństwa, więc zaraz sobie przypomniałam, gdy jedyny raz w życiu zemdlałam z bólu sikając krwią.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeeeeee tam.

Może Ja już nie rejestruje ogromu pracy jaki wykonuje i to.co dla innych jest niemożliwym do ogarnięcia w ciągu dnia, dla mnie jest nudą i szarą rzeczywistością.

Nie ukrywam, że sporo tego jest a ze nie potrafię siedzieć stale dokładam sobie jeszcze inne misje.

Dziękuję za.jednego kciuka :)

Z Olą to nie sprawy nurkowe.tylko kupowe.

Gdy wpadłam do łazienki wyglądała jak upiór.

Czerwona na twarzy od płaczu, uszy purpurowy, spuchnięta.

Nogi blade.z.sinymi plamami jak u trupa.

Zaglądam pod spód córki a.tam świstaczek do połowy w norce.

Masakra.

W domu czopka dowaliłam.żeby norkę całkiem opróżnić.

Koleżanka córka tak się wydygała, że na obiad samodzielnie nakładała sobie kalafiora.

Następnego dnia rano, zażyczyła sobie do szkoły jabłko.

Widać potrzeba jej tak silnych doznań żeby dotarło do niej to co matka mówi i o co się ciągle kłócimy.

Tylko jeden trzymam :( a i to wymiennie, bo bym nic nie mogła robić :rotfl:

Dobrze, że tak się skończyło. Dzieci to same kłopoty. Dobrze, że kiedyś idą na swoje i można trochę odetchnąć :yes:

Pusia przystawki dokupuję się osobno do każdego miksera. Możesz szukać jakiś kompletów, ale nie wiem czy takie znajdziesz u nas.

kiciusie mają tylko jedno gniazdo do montowanie przystawek. Mój kenwood ma 3 takie gniazda - jedno takie wolno obrotowe, i 2 szybkoobrotowe do podlączenia malaksera czy blendera.

Pusia przystawki dokupuję się osobno do każdego miksera. Możesz szukać jakiś kompletów, ale nie wiem czy takie znajdziesz u nas.

kiciusie mają tylko jedno gniazdo do montowanie przystawek. Mój kenwood ma 3 takie gniazda - jedno takie wolno obrotowe, i 2 szybkoobrotowe do podlączenia malaksera czy blendera.

No własnie miałam prosić, żebyś pokazała swojego Kenwooda, żebym miała porównanie.

Podjęliśmy dziś decyzję, że rezygnujemy z Thermomixa na rzecz porządnego robota planetarnego - ale musi mieć kilka rzeczy dla nas niezbędnych, m.in. przystawkę do mielenia mięsa.

A ten malakser da radę masło orzechowe zrobić??

Możecie napisać jak Wam się sprzęty sprawują??

Bo wyglądają obłędnie (w wersji czarnej) :)

W ogóle to ta decyzja z powodu zepsucia sie wczoraj wypiekacza do chleba, który akurat miał ciasto na pizze wyrobić ;)

Pusia mam srebrny mikser. nie taki cudny ja kiciuś, Mój jest chef titanium. moc ma 1400. Mam do niego kilka przystawek. Masło kręciłam nim i wychodzi super. do tego mam maszynkę do lodów. Maszynki do mięsa nie używam, bo nie jadamy, ale chce sobie kupić wałkownice, maszynkę do makaronów i ustrojstwo do mielenia zboża na mąkę. No i przed latem przecierak kupuję, żeby robić przeciery z pomidorów. Ciebie może zainteresować przystawka do obierania kartofli :p

kMix ma mniej przystawek, nie ma gniazd szybkoobrotowych z tego co widzę. Coś za coś albo jest fuknkcjonalny albo ładny :(

Bawiłaś się temomixem,? Dla mnie to zwykły blender kielichowy z funkcją gotowania. nic nim nie ukręcisz konkretnego oprócz zupy kremu. Do tego kosztuję fortunę. książkę kucharską ma fajną. ale jak chcesz coś sama ugotować to i tak trzeba się na główkować. Po za tym wnerwiało mnie, że tą książkę piszą dla idiotów, trzeba sie naprzyciskać żeby cokolwiek zrobić.

Za tą kasę zdecydowanie wolałabym mikser planetarny z funkcją gotowania. mąż mi już obiecał... kiedyś :lol2:

Pusia mam srebrny mikser. nie taki cudny ja kiciuś, Mój jest chef titanium. moc ma 1400. Mam do niego kilka przystawek. Masło kręciłam nim i wychodzi super. do tego mam maszynkę do lodów. Maszynki do mięsa nie używam, bo nie jadamy, ale chce sobie kupić wałkownice, maszynkę do makaronów i ustrojstwo do mielenia zboża na mąkę. No i przed latem przecierak kupuję, żeby robić przeciery z pomidorów. Ciebie może zainteresować przystawka do obierania kartofli :p

kMix ma mniej przystawek, nie ma gniazd szybkoobrotowych z tego co widzę. Coś za coś albo jest fuknkcjonalny albo ładny :(

Bawiłaś się temomixem,? Dla mnie to zwykły blender kielichowy z funkcją gotowania. nic nim nie ukręcisz konkretnego oprócz zupy kremu. Do tego kosztuję fortunę. książkę kucharską ma fajną. ale jak chcesz coś sama ugotować to i tak trzeba się na główkować. Po za tym wnerwiało mnie, że tą książkę piszą dla idiotów, trzeba sie naprzyciskać żeby cokolwiek zrobić.

Za tą kasę zdecydowanie wolałabym mikser planetarny z funkcją gotowania. mąż mi już obiecał... kiedyś :lol2:

KA jest cudny - to jego wielki plus.

Maszynka do mięsa - to także farsze różnego rodzaju, nie tylko mięso.

Patrzyłam na przystawki - super są.

Jeśli chodzi o Thermomixa, to przede wszystkim jedyny i niepowtarzalny ajerkoniak z niego wychodzi :wiggle:

Ale tak, przy wypasionej kuchni w zasadzie nie potrzebuję dodatkowego naczynia do gotowania, drinki lepsze niż automat robi mój mąż, ajerkoniak pewnie KA też ukręci.

No i prawie 2 tys. tańszy jest od Thermomixa.

Ta przystawka do makaronów mnie kręci, zwłaszcza do świderków.

A przstyawki do obierania ziemniaków nie widziałam, ale kuszące :D

Musisz Pusiu poczytać, porównać funkcję :)

faktycznie się ajerkoniaku nie ukręci mikserem planetarnym, dlatego chce kupić mikser gotujący. do budyniu, do ciasta parzonego, do pianek marshmallow, do tego leczo ugotuję - ma przystawkę która ciągle miesza to co się gotuję :) no i jest większy od mojego bo wziełam model z mniejszą misą i teraz się męczę przeokrutnie, bo sernika na dużą blachę nie ukręcę. z pierniczkami na święta też się nie mieszcze. Ale kiedy go kupowałam, niewiele co piekłam i nie wiedziałam co mi będzie potrzebne.

ten gotujacy niby się chef nazywa ale jest wielkości Majora.

http://gearpatrol.com/wp-content/uploads/2012/10/kenwood-cooking-chef.jpg

jeżeli chodzi o termomixy to kenwood ma taki http://ecx.images-amazon.com/images/I/81LJXXSnNFL._SY355_.jpg 1200 zł kosztuję

mój mikser mam już 6 lat :D

pianki to ubite białko z syropem cukrowym i żelatyną. dzieciaki je na ognisku karmelizują sobie :p taki hamerykański wynalazek :p ja tego nie jadłam nigdy, bo od dziecka nie jadam żelatyny :no:

[ATTACH=CONFIG]353236[/ATTACH]

Łomatko :lol2:

Moje kochane pianki :lol2:

I Ty takie sama potrafisz?? Podzielisz się wiedzą na ten temat???

nie robiłam nigdy :lol2: przepisy widziałam w necie, Może kiedyś spróbuje zrobić. Bo Julka też bardzo lubi :) jak wyjdą to podrzucę CI przepis. Chociaż widziałam na filmiku jak własnie w mikserze gotującym je robili. Pewnie bez niego też wyjdzie.np. jak się syrop cukrowy podgrzeje do odpowiedniej temperatury :)

o tu mam przepis. Kurde chyba spróbuję. W sezonie lodowym będę mieć nadmiar białek :lol2:

Edytowane przez Emila3000

nie robiłam nigdy :lol2: przepisy widziałam w necie, Może kiedyś spróbuje zrobić. Bo Julka też bardzo lubi :) jak wyjdą to podrzucę CI przepis. Chociaż widziałam na filmiku jak własnie w mikserze gotującym je robili. Pewnie bez niego też wyjdzie.np. jak się syrop cukrowy podgrzeje do odpowiedniej temperatury :)

o tu mam przepis. Kurde chyba spróbuję. W sezonie lodowym będę mieć nadmiar białek :lol2:

No to pamiętaj o mnie :lol2: