Emila3000 17.04.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 jest przeliczona na nasze, zresztą zawsze można termometr przestawić na F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 jest przeliczona na nasze, zresztą zawsze można termometr przestawić na F Jest przelicznik, widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Pokaż ten domek dla szczurowatych Te pomidory to w doniczkach masz?? Pusiu, domek strasznie mi cięzko sfotografować bo raz, ze pod swiatło to taka jedna ma straszne parcie na szkło Robiłam co mogłam a wyszło jak wyszło. Za cholery nie chciała odejść. Pomidory sieje najpierw w pojemnikach a potem przeflancowuje juz pojedynczo do wiekszych w których rosna aż do momentu sadzenia do gruntu. Tylko jeden trzymam a i to wymiennie, bo bym nic nie mogła robić: Mari co to dokładnie za model i co ma za opcje (np. mielenie mięsa?) ???? Pusiu, w zestawie nie masz nic Każda jedna końcówkę trzeba za grube stówy sobie dokupić. Jak dokładnie sie przyjrzysz robotowi to na górze ma takie srebrne wieczko które zaslepia wejście do końcówek. Jest ich sporo, ale ceny sa chore. Ocenę robota wkleję pod wszystkimi cytatami bo nigdzie w necie nie znalazłam uczciwej i wyczerpujacej oceny tegoz ustrojstwa a jest o czym pisać !!!! Mari W porównaniu z Tobą u mnie chyba nuda bo tylko tyle że dzieci chore, auto popsuło mi się 40 km od domu i musiałam je tam zostawić a dziś tak mnie zgięło że ruszyć się nie mogę, głowa na wprost i żadnego skrętu.... Życie, kuźwa !!! Trzymaj się i prostuj w miare mozliwości. CMOK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 [ATTACH=CONFIG]353299[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]353300[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]353301[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]353302[/ATTACH] I bardzo dobrze, ze nie chciała odejść, medialna jest a poza tym to przecież jej domek Fajny domek Pusiu, w zestawie nie masz nic Każda jedna końcówkę trzeba za grube stówy sobie dokupić. Jak dokładnie sie przyjrzysz robotowi to na górze ma takie srebrne wieczko które zaslepia wejście do końcówek. Jest ich sporo, ale ceny sa chore. Ocenę robota wkleję pod wszystkimi cytatami bo nigdzie w necie nie znalazłam uczciwej i wyczerpujacej oceny tegoz ustrojstwa a jest o czym pisać !!!! Aleśmy się dogadały - ot ułomność słowa pisanego Wiem, że w zestawie nie ma nic i wszystko trzeba dokupić, chodziło mi o to czy Ty masz jakieś dokupione elementy i jak je oceniasz. Który masz dokładnie model? Biorę pod uwagę te dwa: http://madeinusa.com.pl/mikser-kitchenaid-professional-600-pro-600-onyx-black.html http://madeinusa.com.pl/mikser-kitchenaid-artisan-onyx-black-onyksowy-czarny-duplikat-1.html I dawaj koniecznie tę ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Zaczne od małej dygresji... Kiedy tylko zobaczyłam tego robota, oszalałam na jego punkcie. Wszedzie zachwalany, wszyscy wazni kucharze go uzywają, znaczy sie dobry,, solidny, z mocą JEDI niemalze. To co dla mnie było istotne to duza moc silnika i wielka pożądna micha co by sie wyrabiac w jednym naczyniu z wieksza ilościa ciasta. Kolor rzecz jasna jedyny słuszny bo pasuje do wszystkiego choc jak zobaczyłam na ich stronie barwna tęczę do wyboru do zgłupiałam bo prawie wszystkie przyjąc bym mogła. Wybór modelu... Wszystko to co chciałam miał ten własnie egzemplarz. Wkurza mnie ten pierdolnik w nazewnictwie bo wszystko to Artisan i w zasadzie niczym sie nie różnia a jednak. Model niżej czyli taniej ma szklana misę. Niech ci wypadnie podczas mycia, niech sie uszczerbi i pozamiatane dlatego mąz wybrał model wyzej czyli prawie dwa razy droższy tylko przez to, ze ma metalowa miskę. CHORE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolejna sprawa to gwarancja. Modele niższe maja rok gwarancji a ten mój ma 5 lat. Mąz sie bał, że mogę w nim coś popieprzyc i wtedy kaplica bo skoro robot kosztuje ponad 4 tysiace to ile będa kosztowały częsci do niego ???? Póki co robot stoi i go nie uzywam bo się KUŹWA !!!!! nie da, ale o tym za chwilę. Wracam do modeli... Niższe modele sa nieco inne co sie OKAZAŁO wcale nie gorsze. Dla logicznie myslącego człowieka, model niższy jest uboższy o to co posiada model wyższy i droższy... Dla logicznie myślącego pewnie tak, ale tam ktos chyba rozum stracił !!! Mój model nie ma podnoszonego ramienia. żeby coś dosypac czy wlać, trzeba zatrzymac robot i specjalna wajchą opuścic miskę w dół. Dobra, nie będe się czepiać. Jest jak jest ale mam to co chciałam. Może przy takiej mocy to sensowniejsze bo sie nie rozbryzga po całej kuchni...? Kłopotliwe dolewanie do miski to najmniejszy pikuś. Problemem nie do przeskoczenia dla mnie jest to, że ŻADNE mieszadło nie zbiera masy z miski. Próbowałam juz różnych przepisów i różnych rodzajów ciasta i stale to samo. KUŹWA !!! przeciez nie po to człowiek wywala kilka tysiecy, zeby sobie tylko drożdżowe zagnieść, prawda ???!!! Miska ma na dnie wypykły cycek a mieszadło dochodzi tylko na kilka milimetrów nad niego. Efekt jest taki, że ciasto zostaje cudownie zbite w niecce wokół cycka i ni cholery nie daje sie poderwać. Kolejna sprawa to nie zbieranie ze ścianek miski. Tu podobna sytuacja. Mieszadła nie dotykaja ścianek i robia syf a ciasto znika rozbryzgane po wsjech. Przerażony mąż, przeszukał net w nadziei na znalezienie odpowiedzi bo moze głupia zona nie umie guzika wcisnąć czy mieszadła nie takie uzywa a tam wszystkie babki pisza o tym samym z czym ja sie spotkałam. Dokupuja jakies silikonowe nakładki na mieszadła, zeby w robocie za ponad 4 kafle móc zrobic ciasto !!!! Owszem, robot wyglada cudnie, jest sliczniusi jak niezła fura, ale nie nadaje sie do niczego. Własnie będe go reklamowac i walczyć o niższy model, ale najpierw muszę dokładnie sie przyjrzeć misce. Jesli miska jest z wypustką, spale im ten drogi burdel. Spodziewałam się, ze coś może mi nie pasować, że coś nie do końca spełni moje oczekiwania, ale żeby nie móc w nim nic zrobic to jakas żenada. NIE POLECAM !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mąz wczoraj podsumował, że nasze szczury sa najdroższymi o jakich słyszał. Jedna sztuka kosztuje 10 zł a zastrzyki 200 Klatka tez swoje. Domek dla rozrywki chciałam uszyć sama no i kuźwa uszyłam co połamało maszyne więc znowu koszty. Mówię Ci armagedon u nas jakiś. Za co bym sie nie wzieła to sie psuje i sie nie udaje, ale akcja z KA mnie dobiła. Głupio mi przed mężem i jak cos piekę to zanim wróci z pracy, żeby nie widział, ze uzywam zwykłego ręcznego philipsa bo by mnie zabił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Aaaaa...końcówek nie mam zadnych. Na szczęście !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Jezu Pusia, gdzies ty znalazła ten sklep ????????????????????:o:o:o:o:o:o:o:o Pierwszy link jest do mojego modelu tylko, że tam kosztuje niecałe 2 tysiaki a ten mój ponad 4 :o:o:o:o:o NIE BIERZ GO !!! Drugi link do niby gorszego i tańszego modelu a drozszy od pierwszego. Nic nie rozumiem. Moja rada... Dopóki nie obejrzysz na żywo, nie bierz !!!! Mieszadła radziłabym jednak stalowe. Cena mnie mocno niepokoi. Sprawdx dokładnie czy to nie zywcem przywiezione ze stanów bo jak tak to wtyczki nie będa się zgadzały. Wiesz, ze w stanach maja inna moc w gniazdkach i żeby u nas zadziałało to trzeba jakieś zmieniacze mocy stosować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Sklep jest przykładowy, o modele mi chodziło żeby porównać, ceny i sam sklep jeszcze nie brałam pod uwagę. Wybrałam akurat te modele ze względu na rozmiar miski, te najdroższe maja strasznie wielkie miski - dla dużej rodziny. No zastrzeliłaś mnie Pierwszy raz spotkałam się z tak negatywną opinią robota planetarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 W moim modelu, miska wcale nie powala.Zanim go dostałam, robiłam ciasta w duzo wiekszych miskach.To tylko tak groźnie wyglada. Słowo harcerza! Weszłam na ich strone, zeby wiedziec co z gwarancją i czego moge sie domagać i zobacz co piszą..." 5 lat gwarancji przysługuje mikserom Artisan, które zostały zakupione w autoryzowanych punktach sprzedaży KitchenAid w Europie i mają certyfikat bezpieczeństwa CE oraz dowód zakupu. Zakupione poza Europą, w tym w USA, mają 1 rok gwarancji. Miksery na 110V w Europie nie mają gwarancji i nie są serwisowane. Gwarancja obejmuje wszystkie części zamienne i koszty naprawy związane z sterkami materiałowymi i produkcyjnymi. Gwarancja nie obejmuje napraw wynikłych z użytkowania urządzeń w celu innym niż domowe przygotowywanie żywności; uszkodzeń spowodowanych wypadkami, przeróbkami, użytkowaniem niezgodnym z instrukcją obsługi, w tym podłączeniem kabla zasilającego do sieci o parametrach niezgodnych z tabliczką znamionową sprzętu, a także szkód wynikłych w transporcie do serwisu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Popatrz sobie jeszcze na robota Bosha.Ostatnio widziałam przelotem jak dawali je w nogrode w programie Master Chef junior.Moze to lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Jeszcze jedna uwaga... Nie wazne jaka firma i model, ale bardzo wazne jest posiadanie przynajmniej dwóch pasujacych to trzymadła misek. Często w przepisach trzeba zrobic oddzielnie pianę z białek, albo utrzec jakąc masę... Majac jedna miske można se...wiadomo... Emilka pisała coś o dziwacznym wynalazku. KA tez to ma http://sklep.kitchenaid.pl/nowosc-termodzieza-cat-262.html Zupełnie nie rozumiem potrzeby posiadania takich dziwaków Ciasto zaparzane robie w garnku..Czy az trzeba posiadac takie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Popatrz sobie jeszcze na robota Bosha. Ostatnio widziałam przelotem jak dawali je w nogrode w programie Master Chef junior. Moze to lepsze. Ale nie są takie ładne jak KA Oglądam, myślę, chce kupić coś porządnego i ładnego i CZARNEGO oczywiście. Moja psispsiółka z kociego świata, zawodowo wyrabia torty, czerwonego KA kupiła w 2007 roku, jak go pokazała to wszyscy w szoku byliśmy, że takie coś w ogóle istnieje. Tyle, że ona nazachwycać się nim nie mogła przestać. Dlatego mnie zszokowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 18.04.2016 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mówie jak jest. Nie wiem czy ona ma taki model jak mój. Miał byc taki wypas, prawie profesjonalny i dupa. Własnie jestem po rozmowie ze sklepem KA i czekam na owoce ich dyskusji. Mam nadzieje, ze go przyjma i oddadzą mi kasę tylko teraz problem co Ja za to kupię ????? Ka jest sliczny a reszta.... No ale jak ma tylko stac i pachnieć to ja pier...lę taki eksponat. Chyba faktycznie, cos za coś Dobra lecę na mietle po maluchy. Moze się jeszcze odezwę. Teraz musze szukac serwisu Janome. Tu tez jajca bo okazuje sie, ze jedyny autoryzowany jest w Poznaniu. Biednemu to zawsze wiatr w oczy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.04.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ale nie są takie ładne jak KA Oglądam, myślę, chce kupić coś porządnego i ładnego i CZARNEGO oczywiście. Moja psispsiółka z kociego świata, zawodowo wyrabia torty, czerwonego KA kupiła w 2007 roku, jak go pokazała to wszyscy w szoku byliśmy, że takie coś w ogóle istnieje. Tyle, że ona nazachwycać się nim nie mogła przestać. Dlatego mnie zszokowałaś. Pusia ja mam ten mniejszy i jestem zadowolona, Oczywiście jak do wszystkiego uważanego za "wyższe dobro" czesto trzeba kupić jakies akcesoria, niestety do KA sa taki eceny al eto wiadomo jakby w dniu zakupu Zaczne od małej dygresji... . Kolejna sprawa to nie zbieranie ze ścianek miski. Tu podobna sytuacja. Mieszadła nie dotykaja ścianek i robia syf a ciasto znika rozbryzgane po wsjech. Przerażony mąż, przeszukał net w nadziei na znalezienie odpowiedzi bo moze głupia zona nie umie guzika wcisnąć czy mieszadła nie takie uzywa a tam wszystkie babki pisza o tym samym z czym ja sie spotkałam. Dokupuja jakies silikonowe nakładki na mieszadła, zeby w robocie za ponad 4 kafle móc zrobic ciasto !!!! Mari pokaż ten cycek jak to wygląda , bo w moim chyba nie ma takiego. Niestety fakt ze akcesoria sa drogie do tego cudownego robota Mam tylko ten wiec sie nie wypowiadam ze inne gorsze czy ten najlepszy ale ja jestem zadowolona i jak do tej pory tylko jedno ciasto mi nie wyszło i to zmojej winy Mari i bez problmeu uzywany przyjmą w sklepie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.04.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Jeszcze jedna uwaga... Nie wazne jaka firma i model, ale bardzo wazne jest posiadanie przynajmniej dwóch pasujacych to trzymadła misek. Często w przepisach trzeba zrobic oddzielnie pianę z białek, albo utrzec jakąc masę... Majac jedna miske można se...wiadomo... tak jedna miska w zestawi podstawowym to minus Niestety chcą zeby kupowac akcesoria i jak na wielu produktach pewnie na tym jest najlepszy zarobek - na akcesoriach, bo jak juz wydałaś kase to kupuj dalej Dał się człowiek raz złapac to płać...ale nie oddalam bym go za nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Ka jest sliczny No właśnie Nic innego tak dobrze się nie prezentuje tak jedna miska w zestawi podstawowym to minus Niestety chcą zeby kupowac akcesoria i jak na wielu produktach pewnie na tym jest najlepszy zarobek - na akcesoriach, bo jak juz wydałaś kase to kupuj dalej Dał się człowiek raz złapac to płać...ale nie oddalam bym go za nic Ale ja od początku wiedziałam, że akcesoria trzeba dokupić, że nie ma ich w zestawie. I teraz kup porządny robot planetarny, kup elektryczną maszynkę do mięsa itp. wcale dużo taniej nie wyjdzie a pełno klamotów znowu. A ja bym chciała jeden porządny sprzęt, który ma to wszystko co chcę a reszta do wywalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.04.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mari a może trzeba wyregulować mieszadło??? u mnie też nie do końca chciało zbierać z dna. mam taki kluczyk kilka razy przekręciłam śrubkę przy mieszadle. Też mam takiego cycka w misce na dnie i to nie przeszkadza. zbiera ze ścianek i z dna dobrze, ten cycek jest dlatego, że mieszadło ma kształt balona, porusza się po takim torze, na środku w misce nie miałabyś wymieszanego ciasta. ciasta drożdżowego hakiem nie wyrabiasz?? chociaż raz podczas mieszania szpatułką odgarniam z brzegów, zwłaszcza to co się rozchlapuję na górze miski. do kremów i do tego co ma być idealnie ukrecone mam mieszadło z nakładkami sylikonowymi, ale jej nie używam, bo nie można jej myć w zmywarce szklana miska to moje marzenie, do mojego miksera też jest taka do kupienia. będę mogła obserwować jak miesza ciasto no właśnie u mnie też była tylko jedna miska. na szczęście mam w zestawie do maszynki do lodów miskę plastikową, więc pianę z białek w niej urabiam co do ciasta zaparzanego, to nie nawidzę go ręcznie kręcić. a robię często, bo Julka bardzo lubi i pieczone i w postaci pączków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Emilka to Ty masz wreszcie KA czy Kenwooda, bo już zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.04.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 mam kenwooda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts