Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam chef titanium. mniejszy model z tych najmocniejszych wołów roboczych od kenwooda :)

http://www.kenwoodworld.com/Global/Product%20images/Kitchen%20Machines/KMC013%20v2/KitchenMachine-KMC013-800x600-6.jpg to miałam w zesawie. Metalowe mieszadła, plus metalowe mieszadło z sylikonem. szklany blender.

nie jest :( a może go psiknąć u lakiernika na czarno :p widziałam ręcznie malowane KA wiec tego też sie pewnie da :p

Emilka :hug:

Taki sam problem mam z innymi czarnymi dodatkami.

Np. w łazience sobie odpuściłam (na rzecz chromowanych) bo wisząca czarna szczotka wc potrafi kosztować 400 zł :eek:

Nadal szukam czarnej cukiernicy i czarnej maselniczki :(

dzień dobry:bye:

Widzę, że temat robotów kuchennych wiecznie żywy;)

Pusiu, ja używam tego:

http://image.ceneo.pl/data/products/34935262/f-bosch-mum-55761-czerwony.jpg?=1f522

Nie nadaje się na ozdobę blatu kuchennego ale ma niską cenę i mi służy od kilku lat.

Bosch MUM - oglądałam, nawet w rekach trzymałam - ale nie ma czarnego :(

Jest taki:

[ATTACH=CONFIG]353361[/ATTACH]

Właśnie ten oglądałam - porównaj go z tym KA który ma Mari :(

Na pewno jest dużo tańszy, to jego plus.

Ale wyglądowi KA ciężko dorównać :(

Jak już brać pod uwagę tańsze - to oglądałam jeszcze tego zelmera, ma wszystko czego potrzebuję, tani i czarny

zelmer.jpg

http://www.mediaexpert.pl/roboty-kuchenne/robot-electrolux-ekm4200,id-266707

Plus jest taki, że idę do sklepu, biorę z półki i mam.

Ja sobie jeszcze myślę tak, że jeśli posiadanie KA ma Cię Pusiu uszczęśliwić to się na niego szarpnij bo wszystko inne będzie tylko mniej lub bardziej udanym zamiennikiem a my kobiety czasem potrzebujemy takiej perełki, żeby czuć się lepiej.

Dla mnie taką perełką był mcbook i iphon, od kiedy mam naprawdę czuję się lepiej.:)

Nie zawsze rozum rządzi :)

Ja mam KA Architect i moim zdaniem jest ładny, solidnie wykonany i praktyczny. Ale nie mogę napisać, że kręci ciasta i ubija lepiej niż inne tego typu urządzenia. Kupiliśmy dla teściów Artisana i są bardzo zadowoleni, w szczególności teść, który piecze dużo chleba. Mówi, że idealnie mu ciasto wyrabia. Zyskaliśmy też pole do zakupu prezentów z którymi był zawsze kłopot bo teraz kupujemy dodatkowe końcówki - ostatnio do makaronów. Teściowa z jej pomocą zrobiła mega faworki.

Co do tego dodatkowego osprzętu to niestety jest zbyt drogi ale tak jak już ktoś tutaj napisał człowiek w momencie zakupu zdaje sobie z tego sprawę. W sumie gdyby to była moja firma to też bym tak robiła bo zakładam, że jak kogoś stać na sprzęt podstawowy za kilka tysięcy to dlaczego ma płacić 30 zł za dodatkowe mieszadło. To tak trochę jak kupić samochód za 400 tyś i narzekać, że komplet opon kosztuje 15 tyś a ubezpieczenie kolejne kilkanaście.

To bardziej gadzet i ozdoba kuchni niż wyróżniające się na tle innych urządzenie;)

i zgadzam sie z Wami i troche nie.

Nie kazdy kto kupuje KA potrzebuje dodatkowych końcówek.

To juz troche takie gadżeciarstwo.

Zagladaja tu na pewno osoby dla których posiadanie tego sprzetu to szpanowanie, a jego wystawianie na blacie, czysty snobizm.

Absolutnie sie nie zgadzam i juz mówie dlaczego...

KA jest wielki i qrewsko ciężki. Sama podstawa i silnik ważą cos około 15 kilogramów. do tego miska, mieszadła...oj robi się tego sporo.

Gdyby to chowac za kazdym razem to człowiek dostał by przepukliny no i w zasadzie cała szafka zajęta na robota.

Oczywiscie, jest tak ładny i elegancki, ze w zadbanej i pozbawionej przydasiów kuchni, stanowi dekorację.

Mimo, ze tu gdzie teraz mieszkamy, przydasiowo jest uprawiane od lat to jednak kazdy kto wejdzie do kuchni pyta co to to czarne ładne :D

Nie mniej Pusiu, zraziłam sie do firmy i do tego modelu i nie powiem o nim nic dobrego.

Może znasz kogos kto ma KA ? Pojedź i sama spróbuj cos w nim przygotować. Tak przekonasz się na własne oczy czy spełnia twoje oczekiwania czy nie.

Electrolux którego wkleiłas jest najbardziej podobny do KA.

Zauwazyłam, ze wszystkie firmy które zaczęła uszlachetniac swój sprzęt, czerpia cos z designu KA.

A to mieszadła identyczne, a to miska albo kształt całości.

Czekam na odpowiedx w sprawie reklamacji robota.

Zobaczymy co mi zaproponują.

Ktos pytał czy przyjma mi uzywanego.

z jednej strony to irracjonalne oczekiwanie ale z drugiej...

Gdy kupujemy coś w sklepie mamy tydzień lub nawet miesiac na zwrot.

To samo jest z kupnem przez internet, a wiadomo, ze towar będzie rozpakowany, przymierzony, buty lekko schodzone, sprzet włączony i sprawdzony...

Mam nadzieje, ze sie go jakos pozbędę.

Co dalej ? Nie wiem :(

Edytowane przez marimag