pestka56 21.04.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Emilko, ale jedno z drugim nie ma nic współnego. Robot mi chleba nie upiecze. Mam mieszać w jednym, a przekładać do drugiego?? Wypiekacz to super urządzenie, robi full serwis, wlewasz wodę, wsypujesz mieszankę, drożdże, włączasz i za 3 godziny wyciągasz upieczony chlebek. Wypiekacz to jedno a robot to drugie. Dla mnie na tą chwilę wypiekacz to priorytet, bo jak pisałam wyżej - cierpimy jedząc chleb sklepowy Pusiu, a co z piekarnikiem Ja mieszam chleb robotem i piekę w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusiu, a co z piekarnikiem Ja mieszam chleb robotem i piekę w piekarniku. A ja nie mam na to czasu, dlatego piekę w wypiekaczu - od ok. 5-6 lat. Chleb piekę codziennie, nie ma opcji, że coś robię ręcznie. Tu, jak pisałam, mam full serwis - 3 czynności - wlać wodę , wsypać mieszankę, włączyć guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 A ja nie mam na to czasu, dlatego piekę w wypiekaczu - od ok. 5-6 lat. Chleb piekę codziennie, nie ma opcji, że coś robię ręcznie. Tu, jak pisałam, mam full serwis - 3 czynności - wlać wodę , wsypać mieszankę, włączyć guzik. To jak juz wybierzesz i przetestujesz to daj znać który Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.04.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusiu gotowe mieszanki kupujesz Mari wystarczy powoli zwiększać obroty miksera i mąka się nie kurzy... żadne śmieszne pokrywy nie są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 To jak juz wybierzesz i przetestujesz to daj znać który Ivy pytasz o robot czy wypiekacz?? Pusiu gotowe mieszanki kupujesz . Tak Emi, kupuję gotowe mieszani, w sprawdzonym sklepie/młynie, mieszanki orkiszowe, bez żadnych świństw (spulchniaczy, polepszaczy, konserwantów) w dodatku na soli himalajskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ivy pytasz o robot czy wypiekacz?? . wypiekasz KA już mam wiec raczej zmieniać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 wypiekasz A to tutaj sprawa jest prosta bo one wszystkie tak samo działają i podobnie kosztują. Nasze jedyne kryterium - czarny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 A to tutaj sprawa jest prosta bo one wszystkie tak samo działają i podobnie kosztują. Nasze jedyne kryterium - czarny wybrałas juz konkretny zatem ?? bo większość jednak w pastelach Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 wybrałas juz konkretny zatem ?? bo większość jednak w pastelach Musze jeszcze popatrzeć na pojemności, bo my wypiekamy chlebki 0,5 kg, a są różne rozmiary foremek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ivy, przejedź się pod Piaseczno do ashion House Outletu. Tam jest sklep Tefala i mają świetne obniżki. Kupiłam żelazko-parownicę Tefala za nieduże pieniądze, tylko dlatego, że stała na półce jako ostatnia z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ivy, przejedź się pod Piaseczno do ashion House Outletu. Tam jest sklep Tefala i mają świetne obniżki. Kupiłam żelazko-parownicę Tefala za nieduże pieniądze, tylko dlatego, że stała na półce jako ostatnia z serii. Czasem tam bywam po jakies patelnie, muszę rzucić okiem na sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7088974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 21.04.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusiu faktycznie pieczenie chleba w Twojej wersji to sama przyjemność , ja natomiast piekłam chleb tylko na zakwasie , bez drożdży , uważam,że chleb na drożdżach szybko wysycha i mi nie smakuje.Tak że wiecznie miałam pracujący zakwas , musiałam pilnować dokarmiania itd , w końcu mi się znudziło, pogadałam z piekarzem w pobliskiej piekarni i okazało się, że pieką taki chleb o jaki mi chodzi dla pewnego przedszkola, tylko żyto2000 , zakwas , woda no i sól, nie dał się namówić na zrezygnowanie z soli:( od tej pory mam z bańki pieczenie chleba.Bardzo dobry żytni sprzedają też w Almie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.04.2016 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 uważam,że chleb na drożdżach szybko wysycha i mi nie smakuje. Uważam dokładnie tak samo Dlatego piekę codziennie - małe półkilowe chlebki (to jest porcja na śniadanie dla męża, kanapki do pracy dla nas). Chleb na zakwasie to już wyższa pólka, ten smak, w ogóle nie do podważenia. No, ale niestety - tak można się bawić jeśli się nie pracuje lub piecze chleb okazjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Pusia, a te czarne maszyny, które wkleiłaś, to po zasłonięciu logo czymś by się różniły? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.04.2016 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Pusia, a te czarne maszyny, które wkleiłaś, to po zasłonięciu logo czymś by się różniły? W zasadzie nie. Jeśli się różnią to wielkością formy - my potrzebujemy na małe chlebki 0,5 kg, a są na większe nawet 1,5 kg, wtedy forma jest podłużna i ma dwa mieszadła. Wczoraj oglądałam jeszcze taki - połowa ceny tych czarnych: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.04.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Sprawa z KA prawie po mojej myśli Najpierw przejdzie przez serwis bo może ma jakąś wadę fabryczną, potem znowu próba w domu czy jest ok. Jak sytuacja się powtórzy, będę mogła wybrać opcję: inny model lub zwrot kasy. To jest podejście do klienta! Chleby na zakwasie są pycha. Mi jakoś nie wychodzą Mam w schowku namiar na stronę o chlebach ale nic nie kumam a i autorka mnie wkur...i. Skoro założyła stronkę i radzi i uczy i wymienia się doświadczeniami to niech.sie nie dziwi ze ludzie pytają i proszą o pomoc, a ta.wali teksty typu proszę mi dupy nie zawracać bo ja mam dom. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 22.04.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Teściowa robi na zakwasie chlebek. Tylko i wyłącznie na zakwasie. Jak będę już u siebie to też zacznę go robić i jak mi wyjdzie to się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 22.04.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Nie wiem skąd ten mit o pracochłonności chleba na zakwasie.Grunt to mieć dobry pracujący zakwas , do michy wrzucałam porcję zakwasu tyle samo mąki żytniej i uzupelniałam ciepłą wodą , do tego np. jakieś ziarenka, dwa razy drewnianą łyżką zamieszałam i do foremki (byle nie metalowe bo rdzewieje) w foremce do piekarnika na 50*C i jak ciasto wyrosło to podkręcałam do 150 i piekło się tak z 45min. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 22.04.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Fakt, że u mnie chleb mało schodzi to wystarczyło jak upiekłam dwa razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.04.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Wczytywałam się w przepisy na zakwas i tu poległam. Autorzy zbyt mało łopatologicznie jak dla mnie to wyjaśniają.Reszta to pikuś. Niczym się nie różni od robienia ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/1344/#findComment-7089487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.