pestka56 21.04.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Emilko, ale jedno z drugim nie ma nic współnego. Robot mi chleba nie upiecze. Mam mieszać w jednym, a przekładać do drugiego?? Wypiekacz to super urządzenie, robi full serwis, wlewasz wodę, wsypujesz mieszankę, drożdże, włączasz i za 3 godziny wyciągasz upieczony chlebek. Wypiekacz to jedno a robot to drugie. Dla mnie na tą chwilę wypiekacz to priorytet, bo jak pisałam wyżej - cierpimy jedząc chleb sklepowy Pusiu, a co z piekarnikiem Ja mieszam chleb robotem i piekę w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusiu, a co z piekarnikiem Ja mieszam chleb robotem i piekę w piekarniku. A ja nie mam na to czasu, dlatego piekę w wypiekaczu - od ok. 5-6 lat. Chleb piekę codziennie, nie ma opcji, że coś robię ręcznie. Tu, jak pisałam, mam full serwis - 3 czynności - wlać wodę , wsypać mieszankę, włączyć guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 A ja nie mam na to czasu, dlatego piekę w wypiekaczu - od ok. 5-6 lat. Chleb piekę codziennie, nie ma opcji, że coś robię ręcznie. Tu, jak pisałam, mam full serwis - 3 czynności - wlać wodę , wsypać mieszankę, włączyć guzik. To jak juz wybierzesz i przetestujesz to daj znać który Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.04.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusiu gotowe mieszanki kupujesz Mari wystarczy powoli zwiększać obroty miksera i mąka się nie kurzy... żadne śmieszne pokrywy nie są potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 To jak juz wybierzesz i przetestujesz to daj znać który Ivy pytasz o robot czy wypiekacz?? Pusiu gotowe mieszanki kupujesz . Tak Emi, kupuję gotowe mieszani, w sprawdzonym sklepie/młynie, mieszanki orkiszowe, bez żadnych świństw (spulchniaczy, polepszaczy, konserwantów) w dodatku na soli himalajskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ivy pytasz o robot czy wypiekacz?? . wypiekasz KA już mam wiec raczej zmieniać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 wypiekasz A to tutaj sprawa jest prosta bo one wszystkie tak samo działają i podobnie kosztują. Nasze jedyne kryterium - czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 A to tutaj sprawa jest prosta bo one wszystkie tak samo działają i podobnie kosztują. Nasze jedyne kryterium - czarny wybrałas juz konkretny zatem ?? bo większość jednak w pastelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 wybrałas juz konkretny zatem ?? bo większość jednak w pastelach Musze jeszcze popatrzeć na pojemności, bo my wypiekamy chlebki 0,5 kg, a są różne rozmiary foremek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ivy, przejedź się pod Piaseczno do ashion House Outletu. Tam jest sklep Tefala i mają świetne obniżki. Kupiłam żelazko-parownicę Tefala za nieduże pieniądze, tylko dlatego, że stała na półce jako ostatnia z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Ivy, przejedź się pod Piaseczno do ashion House Outletu. Tam jest sklep Tefala i mają świetne obniżki. Kupiłam żelazko-parownicę Tefala za nieduże pieniądze, tylko dlatego, że stała na półce jako ostatnia z serii. Czasem tam bywam po jakies patelnie, muszę rzucić okiem na sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 21.04.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusiu faktycznie pieczenie chleba w Twojej wersji to sama przyjemność , ja natomiast piekłam chleb tylko na zakwasie , bez drożdży , uważam,że chleb na drożdżach szybko wysycha i mi nie smakuje.Tak że wiecznie miałam pracujący zakwas , musiałam pilnować dokarmiania itd , w końcu mi się znudziło, pogadałam z piekarzem w pobliskiej piekarni i okazało się, że pieką taki chleb o jaki mi chodzi dla pewnego przedszkola, tylko żyto2000 , zakwas , woda no i sól, nie dał się namówić na zrezygnowanie z soli:( od tej pory mam z bańki pieczenie chleba.Bardzo dobry żytni sprzedają też w Almie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.04.2016 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 uważam,że chleb na drożdżach szybko wysycha i mi nie smakuje. Uważam dokładnie tak samo Dlatego piekę codziennie - małe półkilowe chlebki (to jest porcja na śniadanie dla męża, kanapki do pracy dla nas). Chleb na zakwasie to już wyższa pólka, ten smak, w ogóle nie do podważenia. No, ale niestety - tak można się bawić jeśli się nie pracuje lub piecze chleb okazjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Pusia, a te czarne maszyny, które wkleiłaś, to po zasłonięciu logo czymś by się różniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.04.2016 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Pusia, a te czarne maszyny, które wkleiłaś, to po zasłonięciu logo czymś by się różniły? W zasadzie nie. Jeśli się różnią to wielkością formy - my potrzebujemy na małe chlebki 0,5 kg, a są na większe nawet 1,5 kg, wtedy forma jest podłużna i ma dwa mieszadła. Wczoraj oglądałam jeszcze taki - połowa ceny tych czarnych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.04.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Sprawa z KA prawie po mojej myśli Najpierw przejdzie przez serwis bo może ma jakąś wadę fabryczną, potem znowu próba w domu czy jest ok. Jak sytuacja się powtórzy, będę mogła wybrać opcję: inny model lub zwrot kasy. To jest podejście do klienta! Chleby na zakwasie są pycha. Mi jakoś nie wychodzą Mam w schowku namiar na stronę o chlebach ale nic nie kumam a i autorka mnie wkur...i. Skoro założyła stronkę i radzi i uczy i wymienia się doświadczeniami to niech.sie nie dziwi ze ludzie pytają i proszą o pomoc, a ta.wali teksty typu proszę mi dupy nie zawracać bo ja mam dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 22.04.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Teściowa robi na zakwasie chlebek. Tylko i wyłącznie na zakwasie. Jak będę już u siebie to też zacznę go robić i jak mi wyjdzie to się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 22.04.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Nie wiem skąd ten mit o pracochłonności chleba na zakwasie.Grunt to mieć dobry pracujący zakwas , do michy wrzucałam porcję zakwasu tyle samo mąki żytniej i uzupelniałam ciepłą wodą , do tego np. jakieś ziarenka, dwa razy drewnianą łyżką zamieszałam i do foremki (byle nie metalowe bo rdzewieje) w foremce do piekarnika na 50*C i jak ciasto wyrosło to podkręcałam do 150 i piekło się tak z 45min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 22.04.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Fakt, że u mnie chleb mało schodzi to wystarczyło jak upiekłam dwa razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 22.04.2016 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Wczytywałam się w przepisy na zakwas i tu poległam. Autorzy zbyt mało łopatologicznie jak dla mnie to wyjaśniają.Reszta to pikuś. Niczym się nie różni od robienia ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.