pestka56 30.05.2016 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Muszę poczytać, ale zdaje się, że tak jak w moim pelletowcu, w tym wielopaliwowych, żeby używać różnych paliw, trzeba wymieniać palniki, ruszty.Mój poza pelletami może spalać drewno, ale wtedy trzeba mu odłączyć palnik pelletowy, wymienić z tego powodu drzwiczki i wstawić ruszt do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.05.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Pesto ja to wszystko wiem, do tej pory miałam tę wątpliwą przyjemność posiadania pieców różnego kalibru (w tym kominka), na różne opały i wiem jak jest "czysto", "bezobsługowo" oraz co i jak się przechowuje.To Mari ma wybrać źródło ciepła, a z tego co wiem ma być tanio. A skazywanie się na tylko jeden rodzaj opału jest ryzykowne.Są piece, w których można i peletem i innymi rodzajami opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Można, ale jak napisałam nie bez pewnych problemów, bo nie da się w tym samym palenisku palić i peletami i drewnem, a tym bardziej węglem. Wprawdzie Iwona Pellets ma w ofercie kominek pelletowy, a chyba Szwedzi zrobili taki, który pali w kominku także drewno. Bardzo ciekawy model kominka. Do przemyśleń kominek hybrydowy (pellet+drewno) z pompa ciepla do cwu w zestawie Edytowane 1 Czerwca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 01.06.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Melduję, że żyję... STOP... Jest czego gratulować? STOP... Zadzwonię w sobotę... STOP... Pozdrowionka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.06.2016 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Telegram teraz w modzie kuźwa! STOP Jeszcze nie ma czego gratulować. W przyszłym tygodniu pierwsza wizyta u specjalisty i dopiero nam powie na kiedy termin porodu. Co u ciebie?Jak praca?Jak nogi?Jak Pan rurka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.06.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Dziewczyny, a ja z innej beczki, orientujecie się jakie są stawki za sprzątanie w Waszych okolicach??? Bo ja dzisiaj odbyłam 3 rozmowy z niedoszłymi kandydatkami na operatora mopa :mad::mad:i czuję, że mnie zaraz szlag trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.06.2016 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 HahahahahaU nas służba bierze 130 zł za 9 godzin.Z tym, że to nie jest produkt krajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Z tym, że to nie jest produkt krajowy. jesooooooooooooooo Mari :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.06.2016 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 No co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ty jak dowalisz :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Po mojej stronie Wisły dochodzi do 250 nawet, ale u nas Konstancin i Zalesie blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.06.2016 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 U la la burżuła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Dlatego wolę zainwestować w roboty odkurzające i myjące, nie muszę im płacić (jak już są moje), nie mają fochów, nie pyskują, nie chorują, nie są zmęczone i robią to codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.06.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Pestko ale 250 to za dniówkę?Gdybym byla właścicielką Wilanowa to proszę bardzo ale nie jestem.Jeden raz dawno temu pewna Pani z ogłoszenia tak mnie podliczyła, mąż do dzisiaj nie wie ile jej zapłaciłam ale przynajmniej dowiedziałam się ile cm2 mają moje parapety bo Pani miała takie stawki, osobno za okno , osobno za parapet.Chyba rzucę robotę i zajmę się domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.06.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Pusia to jeszcze robot do prasowania i gotowania i zbierania pajęczyn niech ktoś wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.06.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Ależ wymyślono takiego cudeńka!Nazywa się to to homowomans.Robót wielo żywnościowych czynny 24 h! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.06.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 To ja takiego chcę :wiggle: A ponieważ nie lubię konkurencji w prywatnym życiu to chyba sama muszę się w takiego przeobrazić:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Pusiu, dobra Roomba, która poradzi sobie z sierścią kotów to minimum 4500. Samsung jest o chyba 1500 zł tańszy. I to są dwa najlepsze na rynku, ale to nie znaczy, że oba są równie dobre. Kilka rzeczy Samsung ma lepszych. Robota można użyć wyłącznie do odkurzania podłóg, chodników i dywanów strzyżonych, na dodatek tylko w miejscach do których będzie mógł dojechać. Zaletą takiego urządzenia jest bezobsługowość. Efektywność porównywalną z tradycyjnym odkurzaczem może mieć tylko przy systematycznym i w miarę częstym używaniu. Co jak wiadomo będzie kosztować i to może nawet więcej niż odkurzanie tradycyjnym odkurzaczem. Są bezworkowe, a więc mają filtry, ktore nie we wszystkich można myć. Często po prostu trzeba po każdym sprzątaniu wymienić – znowu koszt. Po jakimś okresie użytkowanie będzie wymagał części zamiennych, a ceny tychże szybują pod niebo. Skuteczność sprzątania też nie jest tak hop siup. Robot robi to zgodnie z wpisanym w program algorytmem, a ten przewiduje zmianę trasy poruszania się, gdy robot napotyka rzeszkodę. Zostawia tym sposobem miejsca niesprzątnięte. Najlepiej byłoby wynieść wszystkie meble z pomieszczenia i dopiero puścić robota Poza tym roboty to właściwie automatyczne zmiotki, które dodatkowo mają otwór, przez który zasysane są pyliste zanieczyszczenia. Jednak nie ze wszystkim śmieciami dają sobie radę, bo siła ssania jest za słaba. To tylko kilka problemów. Mari, niestety masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.06.2016 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Dobra teraz to: Co to za kwiatki, gdzie to kupić i czy łatwo się uprawia np. na płocie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.06.2016 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Oddam się w dobre ręce. Piere, gotuje, prasuje, krawaty wiąże, usuwam ciążę. Za dopłatą przedłuże gatunek lub odbędę stosunek. Robie za miche ryżu i ładne widoki za oknem. Szczepiona nieskutecznie przeciw wściekliźnie. Uzależniona ale nie karana. Bierze ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts