Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś z bywajacych tu lub podczytujacych posiada traktorek zwany kosiarka samojezdną ?

byłabym wdzieczna za rady, jaki model wybrac bo sporo tego na rynku i nie bardzo wiem co wybrać.

Nurtuje mnie najbardziej to czy wybrac model z nożami przed, pod czy za traktorkiem ...

Chciałabym tez zeby była mozliwośc mocowania pługa na wypadek zimy stulecia.

Mozecie pomóc ?

Sąsiadka ma traktorek, zdaje się Hondę. To już jej drugi w ciągu 12 lat i właśnie czeka na serwis, bo wykończyły się łożyska w mechanizmie obsługującym noże kosiarki. Oprócz tego ma też małą kosiarkę spalinową (z napędem) i kosę spalinową, bo traktorkiem nie wszędzie można obkosić.

Ile Ty masz tam hektarów, że chcesz kupować traktorek ????

Taki ?

http://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/75/38/ed/kosiarka-samojezdna-karczownica-traktorek-stiga-narzedzia-ogrodnicze-kety-sprzedam-292905902.jpg

Mamy podobny Sriga Park.

Traktorek do koszenia to jeden z genialniejszych wynalazków ludzkości, gdy ma się dużą powierzchnię do koszenia i odśnieżania.

Zwykłą kosiarką czas koszenia u nas wynosił 3-4 dni, czyli jak skosiliśmy to trzeba było zaczynać od nowa. Czas koszenia traktorkiem - 3 godziny.

Kupiliśmy używany lata temu i to był jeden z lepszych zakupów.

Pług do niej kosztował 2.500 zł, wiec mąż zrobiła sam - koszt jakieś 500 zł. Dorobił też sporą przyczepkę do przewożenia ciężkich rzeczy.

Dodatkowo mamy kosę spalinową do podkaszania miejsc niedostępnych dla traktorka (nie mylić z marketową podkaszarką). .

Pestko, prawie 3000 trawnika to już kwalifikuje się na traktor?

Nie zapominaj o drodze...pisałam,.ze nie gminna wiec odśnieżać trzeba będzie samemu.

Pusiu, najfajniejsze są.Stigi ale nawet za używana cena jest...do dupy :(

Taki ?

http://img13.staticclassifieds.com/images_tablicapl/348606211_1_644x461_kosiarka-samojezdna-traktorek-z-koszem-honda-silnik-13km-ciagniczek-szydlowiec.jpg

my mamy coś takiego, ale zakładam że jeszcze jakąś starszą wersję bo on już nieźle wiekowy ;)

świetna sprawa! Ł relaxuje się jak tym jeździ i szybko idzie

czasem zbiera do kosza, a czasem zdejmuje i rozrzuca wszędzie dookoła :D

...prawie 3000 trawnika ...

o w mordę!!! duuuuuużo :)

masz mega wielką działkę więc :)

super!!

Ja to wszystko wiem.

Bardziej chodzi o to, jaki typ wybrać.

Wydaje mi się, że gdy mam noże z przodu łatwiej mi kontrolować co kaszę.

Kierownicą steruje i widzę.

Gdy ostrze jest pod spodem to robie puste kursy i nie mam pewności że "złapałam" to co wcześniej ominęłam na przykład.

Jakaś podkaszarka tez się przyda. Wiem,.ze.nie wjadę wszędzie.

Czekam na opinię innych zmotoryzowanych :)

Temat numer 2

Od drogi mam siatkę.

Jest ona jakaś dziwnie niska, ale jest!

Żeby nie ładować kasy na nową a i tak trzeba by ją było czymś zasłonić to naturalnym posunięciem w tej sytuacji jest żywopłot.

Co proponujecie do nasadzeń?

Podoba mi się cis.

Rośnie gesty, ma jagódki dla pierzastych, no i jest zimozielony ale...powolniak z niego okropny.

Bukszpan jest cacy, ale chyba mi się przejadł.