Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wałek mam z Ikei z czarnego granitu albo marmuru

rewelacyjna sprawa, bo ciężki, dobrze dociska to co się wałkuje, nie trzeba siły tyle w wałkowanie wkładać, do tego ma gładką powierzchnię, więc nic się nie lepi i łatwo sie czyści, Kamień jest zimny, więc dobrze sobie radzi z ciastem kruchym.

o taki - jednak z marmuru jest :) http://archiwum.allegro.pl/oferta/ikea-walek-do-ciasta-marmurowy-adelsten-ciezki-i3845374227.html

bardzo go lubię, stoi na honorowym miejscu w kuchni, jaka nieliczna durnostojka na blacie :)

mam też marmurowy moździerz do kompletu. Teraz już takich ładnych nie ma w Ikea, za to są bardziej praktyczne :lol2:

http://www.twojeinspiracje.com/pics/ti_prod/694_img1_90a34b690dad55973d423d01f55ed0f3.jpg

Pestus, lece z chusteczka tylko nie wyj !

Zaraz Ci wysle na maila moja wizję.

Pójdzie tez wizja Mamika.

Inspiracje ładne choc chyba za dosłownie wczułas się w klimat rzeźni :lol2:

Na inspiracjach klocek wyglada fajnie, ale troszke mi sie opatrzył poza tym, to naprawde kloc i jak to umyć ?

Mam w głowie kilka raczej niespotykanych (przynajmniej ja nie widziałam) pomysłów, ale zdradzac nie chcę.

Czekam na moment WOW no chyba, ze mnie całkowicie zlejecie i zajadów ze smiechu dostaniecie :(

Laski, co tak nerwowo ?

Przyznac się !!! która ma napiecie przed miesięczne ???? :mad:

Pogoda nie jest zadnym usprawiedliwieniem :lol2:

U nas cała noc lało, wiało i napierniczało i nadal leje.

Kocham ten stan :D

Jest chłodno, powietrze czyste az sie chce cos robić.

Zaraz biore się za sprzatanie poddasza.

Qrwicy dostaje bo metraz spory i wszedzie wszystkiego pełno.

Ciężko sie sprzata ogólny pierdolniczek.

Dzieciaki tez nie pomagają.

Postanowilismy dzis zaspac i całkiem dobrze nam poszło.

Ciemno, leje i dzieciaki jak psy z domu wyrzucac ????

Kochani rodzice nie pozwolą dreczyc dzieci ;) :lol2:

Mamiku, w wiatrołapie jest zbut mało miejsca, zeby wykuc tam otwór na drzwi, poza tym pomyśl, o tym jaki maraton bede musiała wykonywac żeby z siku zdążyć i wcelowac do kibelka.

Spizarka stanie sie dośc mocno ograniczona miejscem na komunikację bo i tu drzwi i tam drzwi. Na trzeciej scianie okno...

Z waznych informacji o których zapomniałam napisać:

- nie chce mieć okapu

- na scianie zachodniej jest okno a pod nim grzejnik :mad: robic blat z dziurkami czy wypierniczyc w cholerę ?

Jesli wywale to nie bedzie zadnego grzania w kuchni a przestrzeni tam od hu hu...

Dom jest wielki a grzejników mało.

Na podłogówke za późno :(

Po zrobieniu zdjecia pieca i sprawdzenia w necie co to to to i z czym sie to to je, wyczytałam, ze to piec niskotemperaturowy czyli taki jakby pod podłogówkę.

Mam teraz pomrocznośc jasną bo z info jakie otrzymałam, nie ma tam takowego.

No i mam zagadke do rozwiązania...

Jesli podłogówka jest a grzejniki po to, zeby dogrzać (dlatego jest ich mało) to umarł w butach z moja wizją parteru bo desek juz na to nie dam :mad:

Jak nie deski to jakies panele, których jak wiecie NIE KOFAM !

Wygryze sobie żyły z rozpaczy...

Myszka mi szwankuje.

Ide do sklepu po baterie.

Odezwe sie jak usune mysią awarię.

Też chce moździerz z kamienia i nawet ostatnio w Lidlu dawali, ale jak włozyłam dłoń do srodka to miałam całe rece w pyle.

OHYDA !

Trzeba szukac takiego, który ma wypolerowane równiez wnetrze a nie jak ten Lidlowski, wyrwany prosto z maszyny drążącej dziurki w moździerzach :lol2: