Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Wykończona podobnie pieknie jak kuchnia, jest tylko łazienka na dole (ta przy kuchni)

Az mi niedobrze jak pomyslę o jej myciu.

Kibel jest tak potwornie brudny, ze mozna pawia puscić.

Nie wiem czy to brud czy ....

Na poczatek nic w niej nie zrobie bo musimy miec kibel awaryjny.

Prace zaczynamy od góry bo tam nic nie ma.

Potem jak kasa się znajdzie i zmolestuje seksualnie męża az tak bardzo, ze zgodzi sie na wszystko, to ruszamy dół.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mari cieszę sie, że masz wizję, bo mnie szczerze ogarnęło przerażenie, być może spowodowane niezwykłą urodą kuchni :)

Kuchnia w obecnym szokujacym stanie jest jakby wykończona i dla kogos zupełnie nie wrazliwego na piekno, wymaga w zasadzie wstawienia mebli i sprzetu.
zrozumiałabym gdyby ktoś położył na pasku miedzy blatem a szafkami jakieś zwykłe beżowe czy niebieskie płytki, pierwsze lepsze z marketu, "ot żeby były, nie mamy wygórowanych wymagań"

ale one są artystycznie ułożone, te czerwone w taką niby kratkę, i te dekorki precyzyjnie przemyślane, ktoś spędził nad tym kilka nocy i planował. Tych zielonych kompletnie nie ogarniam :lol2:

Takie samo podejscie mam do wnetrz. Wszystko musi byc spójna całościa co zamierzam wcielic w zycie :yes:

Moze byc skromniej, prosciej, taniej, ale ma być gustownie, ciepło i wygodnie :D

Właśnie! Zaimponowałaś mnie... :)

Skad jestes ? Miałes mi napisac jak masz na imię i cisza

Południowa Wielkopolska.

Dino, to imię włoskie... korzenie.

Wiem, wiem... dino kojarzy się z dinozaurem.

Dom Ani jest piękny.

To nie jest stara ruina wymagająca przeróbek, tylko nowy dom, którego budowę przerwano na etapie wykończeniówki.

Wg mnie to trzeba go wykończyć a nie przerabiać.

Oczywiście Ania ma swoje wizje i zrobi co będzie chciała.

Słynna już kuchnia jest powalającej urody.

Siadłam na dupie jak ją pierwszy raz zobaczyłam.

Chodzi o jej "wykończenie", czyli kolorystyczny wystrój ścian i do tego podłoga.

Każde z osobna może bym przełknęła, ale dla mnie czarno - biało - szarej połączeń ie tylu kolorów i tylu faktur to już za dużo.

Mari cieszę sie, że masz wizję, bo mnie szczerze ogarnęło przerażenie, być może spowodowane niezwykłą urodą kuchni :)

zrozumiałabym gdyby ktoś położył na pasku miedzy blatem a szafkami jakieś zwykłe beżowe czy niebieskie płytki, pierwsze lepsze z marketu, "ot żeby były, nie mamy wygórowanych wymagań"

ale one są artystycznie ułożone, te czerwone w taką niby kratkę, i te dekorki precyzyjnie przemyślane, ktoś spędził nad tym kilka nocy i planował. Tych zielonych kompletnie nie ogarniam :lol2:

Ja wiem, ze to trudne, ze być może śni się Pusi po nocach, ale postarajmy się zapomńiec o tej ślicznej kuchni, co?

Pierwsza rzeczą jaka zrobie na dole będzie demolka płytek co uwiecznię w bardzo obszernej fotorelacji.

Będę dokumentowała skucie każdej płytki z osobna, tak żeby wyzerować umysł Puski:lol2:

no to róbcie górę :)

oby szybko poszło!!

dla każdego urwisa jest pokój osobny?

Dzięki ale obawiam się, ze robota nie pójdzie zbyt szybko bo kasy nie mamy.

Tak, każde dziecko będzie mialo swój pokoj a oprócz tego powstanie oddzielnie gabinet i oddzielnie gościnny a rodzice bo zasłużyli sobie na to, oddzielne piętro jako...hmmmm powtarzając za Pusia nazwę jej huśtawki...:lol2:

Właśnie! Zaimponowałaś mnie... :)

Południowa Wielkopolska.

Dino, to imię włoskie... korzenie.

Wiem, wiem... dino kojarzy się z dinozaurem.

Molto grazie Dino :)

Dino to prawdziwe twoje imię ?

Znam innego Dino, rodowitego Włocha ale przez te moja rodzinkę zza ściany, która właśnie z nim utrzymuje kontakt, pałam jakby to powiedzieć...niechęcią do tegoż.

Poczekaj niech przyjdzie tu Bionda ( nick z włoska ) !

Ta to dopiero ma żałoba na punkcie wszystkiego co włoskie.

Jak cię przeleci ( wirtualnie of kors) w te i na zad to tylko będziesz krzyczał Mamma mia,:D

Oj tam od razu zaimponowałam mnie...

Nic nadzwyczajnego. Lubię akuratnośc :)

Południowa Wielkopolska ????

SUPER !!!

Uwielbiam wszystkie pyry.

Świetni ludzie tam mieszkają:hug:

i to bajkowe bajorko jakie ma ogrodzie :jawdrop: w którym na bank mieszka żabi książę

W stawie to co najwyżej zamieszka mój osobisty mąż, który ma wszystko w nosie ale mądrzy się jak wysokiej klasy specjalista.

Oj czuje ze będzie niezła wojna o wykończeniowe bo mamy zupełnie inne podejście i gust.

Po czym wnoszę ?

A po wczorajszej ostrej dyskusji na temat pieca.

W ogóle ten ogród ma taki potencjał, że jak znam Anie, zrobi z niego raj :yes:

Mimo wielkiej i szczerej sympatii do ciebie stwierdzam, ze zdrowo zryło ci mokrą Włoszkę !!!!

Nie przesadzasz aby ?

A co ty wiesz o mnie i moich możliwościach ogrodowych, hęęę ?

Obawiam się, ze cię mocno zawiodę :(

To jeszcze mniej niż Dino.

Ale u was taniocha a przecież ziemi masz więcej niż ja.

Czekaj bo zełgałam, znalazłam decyzję.

Zaraz tylko nie mogę przeczytać bo mi łzy oczy zalewają z tego powodu:

Jak cię przeleci ( wirtualnie of kors) w te i na zad to tylko będziesz krzyczał Mamma mia,:D

No dobra... ogarnęłam się.

Budynki mieszkalne 54, 92 zł

Grunty pozostałe 479,87 zł

Podatek rolny 8,92 zł

Razem po zaokrągleniu 544 zł (w IV ratach po 136 zł).