Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Pusia jadł mało.

Jakbyś nie kombinowała to różańca jest ogromna.

U mnie wychodzi dziwacznie bo jak na razie wyliczono 1100 zł rocznie, ale od rana liczę i liczę i wydzwaniam i okazało się ze dom jest o 33 metry mniejszy czyli przekraczamy wójtowa uchwale o 6 metrów za które rocznie płacimy 5 zł.

Po korekcie metrażu w gminie nie będę płaciła tych 5 zł ale za to zostanie mi:

~ 900 zł rocznie za działkę

~ sto z hakiem za budynki inne co mnie kuźwa wprowadziło w stan drgającej powieki bo debile uznali garaże które są w świetle budynku jako oddzielne budynki

Pojadę tam i niech wójt trzyma mocno laczki bo z prawem i paragrafami dyskutować nie będę, ale z debilizmem walczę z cała stanowczością.

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cena zalezna od rejonu pewnie, bo u mnie za 4000m2 podatek roczny wynosi 335zl ( i niech juz tak pozostanie) :p :D

Jesli moge zapytac ile macie dzialki?

Kurna i u was jakoś tanio.

Mamy prawie 3 tysiące metrów, ale nie ukrywam, ze mam apetycik na sąsiednia dzialeczke:rolleyes:

Cena zalezna od rejonu pewnie, bo u mnie za 4000m2 podatek roczny wynosi 335zl ( i niech juz tak pozostanie) :p :D

Jesli moge zapytac ile macie dzialki?

Oczywiście, że cena zależna od rejonu. Moi rodzice w mieście więcej płacą za 55 m mieszkanie w bloku.

Mamy 47 arów (4700 m)

Pusia jadł mało.

Ale kto bo nie kumam :eek:

Nie awanturuj się o budynki gospodarcze m- wójt ma racje są droższe niż mieszkalne.

jeśli ich nie potrzebujecie to polikwidujcie.

No to ja teraz rże ze smiechu:rotfl:

Kto i co jadł bo ja tez nie kumam:rotfl:

Jakie budynki:rotfl: przecież pisze ze takich nie ma a ty żeby się o nie nie awanturować:rotfl:

OK nie bede:rotfl:

Może kucyki masz za ciasno, co?:rotfl:

Kurna i u was jakoś tanio.

Mamy prawie 3 tysiące metrów, ale nie ukrywam, ze mam apetycik na sąsiednia dzialeczke:rolleyes:

apetyt rosnie w miare jedzenia ;)

3tys to kawal dzialki.. bedzie co robic, szczegolnie dzieci beda mogly sie wyszalec nawet rowerami :yes:

Mari, budynki gospodarcze sa drozsze jak sam dom...Brat moj wydzierzawil swoja stodole jakiejs babce ze wsi co jest na KRUS, ona jest zwolniona z tych oplat a on ze wydzierzawia, rowniez ;)

Edytowane przez Mmelisa
literowka

my płacimy chyba coś ponad tysiak, ale nie wiem ile dokładnie, szukałam świstka ale nie znalazłam. mam ze 2500 metrów działki uniwersalnej i coś koło 1500 działki rolnej, do tego dom - 350 metrów i garaż wolnostojący 60 metrów za którego płacimy 2 razy więcej niz za dom.... :sick:

I od razu widać, kto mieszka bliżej pałacu kultury:sick:

Powariowali!

apetyt rosnie w miare jedzenia ;)

3tys to kawal dzialki.. bedzie co robic, szczegolnie dzieci beda mogly sie wyszalec nawet rowerami :yes:

Mari, budynki gospodarcze sa drozsze jak sam dom...Brat moj wydzierzawil swoja stodole jakiejs babce ze wsi co jest na KRUS, ona jest zwolniona z tych oplat a on ze wydzierzawia, rowniez ;)

Ja zawsze byłam pazerna na glebę i się tego nie wstydze:D

Planuje postawić kurnik w stylu las palmas.

Może wójta ujmie design ;) i urwie mi coś z podatku:lol2:

Emilka, sory ale co to za logika ?

Jeśli obecne garaże które są w budynku i jest przez nie przejście do domu, odliczam żeby wyliczyć powierzchnie mieszkalna i za nie nie płace to dlaczego za chwile stają się one budynkiem wolnostojącym i mam za nie płacić?

Macierewicz by tego nie wymyślił!

Pusia ja mam łysy łeb jak pawian dupę.

Ni hu nie zrobię dobie kucyków.

Taka sytuacja...

Oglądamy meczyk a Olka co chwila gdzie jest Ronaldo :eek:

Tłumacze ze to nie ta drużyna ale ta twardo gdzie jest Ronaldo.

Nagle odzywa się Michał i pyta ja ale który? Da vinci ?

:rotfl: