Emila3000 07.07.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 zamrażalki skrzyniowej nie kupuj - bo będzie stała pusta i tylko prąd będzie ciągła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Mari, jak czytam jakie masz podejście do mrożonego mięsa, zastanawiam się, czy jednak dwie mega lodowki i jeszcze mega zamrażarka, to nie jest przesada;) W tej wsi jest jaka sklep? A może jest też lokalny producent świeżego mięsa prosto z chlewika Pisałam.przeciez... We wsi.sklepu nie ma. We wsi z prawej jedynie stacja benzynowa. We wsi z lewej sklepik typu chleb, fajki, piwo i denaturat. Najbliższy sklep mam ok.8 km od domu a jak będę chciała do Biedraszki czy Lidla to nawet nie wiem ile bo nie widzialam. Planuje kupować świniaki, robić swoje wędliny, mrozie zebrane w ogródku dobro. Lodówka to lodówka. Nigdy nie jest za duża. Ta zapasowa w spiżarni ma być na upały, imprezy, duże gabaryty. Nie zawsze bym z niej korzystała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Olejcie zamrazarke! Lodówki szukamy a co będzie potem to się obaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Mari masz rok, przez ten czas mogą pojawić się nowe modele, 12 miesięcy w świecie AGD to cała epoka przygotuj sobie miejsce pod lodówkę 90 cm i będziemy polować na fajne... i tyle, coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Myślałam.ze piszesz.ze.pojawi się nowy.czlonek rodziny i będę potrzebowała jeszcze.wielszy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 to co prewencyjnie zostawiasz 120 cm? w ameryce mają takie frencze jak szafa szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 lg widze wypuscił nowey model - w końu zrobili prawdziwego frencha - wersja z podwójymi drzwiami, w sumie fajne, bo dodatkowe półeczki na drzwiach a ja bardzo lubię półeczki na drzwiach tylko ma dozownik do wody i kosztuję zaledwie 10 koła, i jest LG, któremu nie ufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 lodowka kitchen aid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Emi, jesteś to zmieniamy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 I jeszcze dostawiłam Ci troche mebli bo nie podoba mi się z tą lodówką tak luzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.07.2016 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Jak to zmieniamy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.07.2016 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 dzięki Pesteczko muszę przemyśleć temat i dowiem się jakie możliwości ma kopalnia piaskowca gdzie brałam blaty. druga opcja z okienkiem, chyba najlepiej wygląda, tylko piaskowiec jak najbardziej szary dobrać. zabudowywać lodówki nie chce, bo wyjdzie za ciężko i zniknie pseudo-kredens który teraz mam, Nad lodówką będzie coś sobie wisieć na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 To może chociaż odsuń tę lodówkę od szafek. Tak jak teraz to nie wgląda dobrze. Jest jakby tam stała czekając na zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 była odsunięta, ale mąż ją bez przerwy przysuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Mari oglądam te lodówki i chyba dla Ciebie najlepsza będzie tego typu http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/french-door/RFG23UERS1/XEO chodzi o tą wielką szufladę w zamrażalce do którego wrzucisz świniaka w całości, lubisz nurkować w zamrażarce skrzyniowej, więc taka mega szuflada nie będzie CI przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.07.2016 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Pestko,.zrobiłaś super kuchnie Emilce. Popieram wszystko co narysowalas i napisałaś Emi, kuchnie masz ogromną i wypełniona oprócz kąta z lodówką. Wygląda to nie zbyt ładnie.Tak jakby była w planach inna a wepchnieto tą.Tak jakby ten kat czekał na dokończenie.Nad zalewem tylko piaskowiec i to taki sam w dowolnym kształcie. Obejrzałam Samsunga i nadal to nie to.Napisałam juz wyraźnie co planuje i za.szukam lodówki do kuchni!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 bo miała być inna lodówka planowałam 2x60cm - ale pojawiły się te frencze i doszłam do wniosku, ze z nową planowaną lodówką będę miała dokładnie tak samo ciasno jak z poprzednią lodówką kombi, która doprowadzała mnie do szału. nie lubię strasznie zabudowanych lodówek, zależy mi żeby zabudowę całą utrzymać w postaci kredensów - teraz mam 3 na każdej ścianie jeden. inaczej zrobi mi się tych szafek naćkanych, bez ładu i składu. zresztą mam już plan na tą ścianę nad lodówką lodówka na żywo nie razi. odsunąć jej nie mogę teraz za bardzo, bo dalej stoi sobie regalik - na razie prowizoryczny, wstawiłam taki jaki miałam, stoi sobie na nim czajnik, pod nim mam miejsce na butle z wodą, kiedyś wstawie tam jakaś szafeczkę, może upoluję na starociach jakąś. Napisałam juz wyraźnie co planuje i za.szukam lodówki do kuchni!!!!! pisałaś również, że nie lubisz szufladek, że kupujesz żarcie w mega pakach, że chcesz ćwiartkę świniaka trzymać, więc skojarzyłam, że może wygodniej będzie CI z dużą szufladą niż z kilkoma malutkimi.... pisałaś również, że nie lubisz mrozić i myślę, że tego nawyku nie zmienisz. Nie wyprowadzasz się do dziczy na drugi koniec świata, wieźć życie koczownika, tylko będziesz kilka razy dziennie w mieście - chociażby zawożąc dzieciaki do szkoły. Potrzebować tylko będziesz dużej spiżarki, jeżeli do tej pory jeździłaś na duże zakupy raz na jakiś czas - bo mieszkając na wsi na takie zakupy nie będzie chciało ci się dymać taki kawał. to tak z mojego doświadczenia - po wyprowadzce na wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.07.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Dzięki, Mari za miłe zdanie i poparcie. Ja też myślę, że na ścianie wyłącznie piaskowiec. Najlepiej w pełnym slabie, nie cięty. Jeśli miała by się tam znaleźć jakaś ozdoba z arabeską, albo mozaiką, to po pierwsze powinna być w wyciętej w slabie dziurze, a po drugie koniecznie z tego samego piaskowca. Wałeczki wykończeniowe również z piaskowca. Tylko wtedy będzie to wyglądało dobrze. Emi, możesz sobie narzekać na ten piaskowiec, ale on jest piękny Położyłabym go też przy płycie kuchennej pod okapem, aż do poziomu okapu. Zrobię przymiarkę i zobaczymy jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 ojjj koło płyty nie chce nic na ścianie, Nie wiem czy da się piaskowiec w całym kawałku uciąć taki cieniutki, Piaskowiec jest mega kruchy i już z blatami był strach. kawałek pod płytę wycinali 3 razy, bo za każdym razem im się łamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.07.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Emi, nowy dom, nowe warunki, nowe nawyki. Pewne rzeczy planowałam juz wcześniej. Czekałam tylko na odpowiedni dom. Uwaga Narodził się nowy plan. Kupie 2 duże chłodziarki i zrobię im side by side Emi, Siemens może Być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts