Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Dana jeśli jeszcze Twoje dziecko będzie w klasie z rozszerzonym biol-chemem to poznamy się na pierwszej wywiadówce:wiggle:

Mam na myśli tę szkołę obok basenu:))

Na razie wiem,że listy będą o 12.00 wywieszone.

Nie uwierzycie ... tu jest sztorm...:jawdrop::jawdrop:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

się nie zraź, proszę :)

wywaliłam ściankę przy kredensie likwidując otwór na drzwi. Więcej przestrzeni się robi. Zrezygnowałam z drzwi do spiżarki przesuwne drzwi zrobiłam tak, że zasłaniają jeden z otworów wejściowych więc albo wchodzisz do kuchni albo korzystasz z zaplecza.

Zamieniłabym miejscami kredens i lodówkę - ze względu na to, że dzieciaki biegają i mogą coś zbić. Mimo, iż lepiej mieć w kuchni lodówkę, to jednak dzieciaki często do niej sięgają a tam to nie kuchnia już właściwie i nie przeszkadza w gotowaniu. Idealnie było wywalić kredens do jadalni na jego miejsce lodówkę wstawić a tu pociągnąć szafki. Albo i nie ;))

Jedyne poważne zmartwienie, to kaloryfer pod małym oknem.

http://ta2.com.pl/mari/1.jpg

http://ta2.com.pl/mari/2.jpg

tam gdzie kaloryfer zrobiłam bym otwarte półki - mogą być wysuwane jak szuflady, zasłonią kaloryfer, ciepło nie będzie blokowane przez szafki. Beznadziejne te kaloryfery, nie wiem jak ktoś może sobie je montować w domu w którym zamierza sam mieszkać,

kurde Mari a może zamiast tego grzejnika dać rury w ścianie nad kuchenką????? nic tam nie bedziesz wieszać, więc można wykorzystać tą ścianę.

grzejniki w ścianach fajne, ale nadal gorsze od podłogówki, bo ciepło jest tylko w niektórych kątach pokoju. ale chociaż nie szpecą, nie trzeba kurzu z nich ścierać.

Jeszcze można o matach kapilarnych poczytać, bo i tak Mari chyba, będzie większość podłóg skuwać.

Gratulacje Dana dla synów. :wiggle:

tutja są maty - potrzebują wylewki 1 cm http://czesci-kotly.pl/pompy-ciepla/138-mata-kapilarna-ogrzewanie-ścienne-i-sufitowe-beka.html

można je też zamontować na sufitach :lol2:

problem to cena - tutaj kosztuję 200 zł za metr, chyba 4 razy drożej niż podłogówka tradycyjna. Alle to pierwsza lepsza mata znaleziona w guglach. moze da się taniej.

Edytowane przez Emila3000

Nie , Emi, klasy o rozszerzonym programie z przedmiotów są przewidziane po 1 sztuce.

Na wniosku należało wpisać klasę 1-wszego i drugiego wyboru.

Mój gimnazjalista znalazł dzisiaj na plaży wyrzuconą przez morze wielką kałamarnicę :jawdrop: w ogóle cuda tutaj morze wyrzuca.

Bionda wywiesili tylko listę zaklasyfikowanych do przyjęcia z poza rejonu. Teraz do 21 trzeba dostarczyć, kto tego jeszcze nie zrobił, świadectwo i wyniki egzaminu. 22 lipca o godz 10 będą wywieszone listy z podziałem na klasy.

Ja mam nadzieję, że oni uwzględnią to co wpisywaliśmy na teczce rekrutacyjnej. Tak było jak Duży szedł do gimnazjum.

W liceum już dzisiaj była lista z podziałem na konkretne klasy. Są bardzo liczne u Maćka 35 osób :jawdrop:

I wszystkie były po tyle...ten rocznik milenijny ;)