Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Informuję tonem zupełnej rezygnacji, ze nie mam zadnych kropek, largów i wogóle NIC KUŹWA NIE MAM !!!

Dupa, Jasiu, karuzela ??? :rotfl::rotfl::rotfl:

Skad Ty bierzesz te złote mysli ???

Bejaro, powiedz mi, błagammmmmmmmmmmmmmmm, ze rozumiesz ten dom z ostatnich rzutów Emilki.

Plissssssssssssssssssssssss....:bash:

No to teraz słówko do Emilki tylko błagam nie zabij mnie wzrokiem a Pusia niech sie nie posika ze smiechu :)

WPADŁAM NA POMYSŁ ! kolejny :oops:

Zadzwoniłam do firmy od szafek kuchennych co to fronta mają mojego i skierowali mnie dalej bo oni tylko drzwiczki robia a korpusy to juz stolarz.

Wszystko jest gites i majonez takze wiem juz gdzie co i jak.

Skrupulatnie notuje sobie wszystkie namiary w moim PROWADZONYM OD 10 LAT zeszycie akademickim.

Wiecie co mam napisane na pierwszej stronie ???

MISJA DOM :cry: siem wzruszyłam

Teraz słówko do Bejaro.

Pomysł zacny (acz kolwiek tez mi chodził po głowie od jakiegos czasu) ale... (znowu Doriko powie ze neguję :bash:)

Do spizarni i pomieszczenia pomocniczego planuje drzwi przesuwane.

Przy takiej zabudowie nie ma ich gdzie suwać.

Po drugie, zrezygnowałam z wysokiej zabudowy a tu az cała sciana.

Po trzecie wydaje mi sie ze taka sciana potwornie przytłoczy kuchnię.

Po czwarte mam kochany pomysł, który nieco uniemozliwia zrobienie czegos takiego.

Po piate mam pytanko...czy narysowany przez ciebie półwysep jest doklejony do istniejacych szafek czy mam wywalic w tym miejscu szafke i dokleic go do sciany ?

Jesli mam byc szczera ale nikogo nie urazić :evil: to serce mi zabiło i to bardzo mocno gdy pokazałas kuchnie z góry w wersji EmilkowoMarysiowej :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Dajac wielki półwysep (zamiast stołu) z dużą ilościa szafek i szuflad, moim skromnym zdaniem, jest SUPER i w tak zaaranzowanej kuchni, pomieszcze sie na luzaku.

Mam kilka wariantów na meble ale przy ustawieniu do którego doszłysmy.

Chodzi za mna od lat pewien pomysł i strasznie bym go chciała wdrozyć ale niestety ALBO witryna ALBO ten mebelek.

Musze sie zastanowić bo to obu pomysłów jestem przekonana i zaden nie wydaje mi sie gorszy.

Kwestia gustu...tylko.

Ten najnowszy pomysł o którym az sie boje napisać dotyczy scian a w zasadzie przejść.

Emilko, chyba bym pozostała przy szafkach tradycyjnych.

Prowadnice tylko do szuflad.

Zaraz zadzwonie do firmy która robi to co sobie wymysliłam i spytam o to czy tak sie w ogóle da i jaki koszt...chociaż na Bolka oko.

Zaraz Wam powiem co wymysliłam.

No taki jest z grubsza plan :)

Zadzwoniłam do meblarni i dowiedziałam się, ze to BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO NIETYPOWE ZAMÓWIENIE psze pani i trzeba to narysowac mistrzowi a i tak niewiadomo czy sie tak da :sick:

No to wiem tyle, ze aż ...nic nie wiem :(

Ano juz tłumaczę.

Poniewaz ceny wysp wolnostojacych są :mad: a po bardzo wnikliwych ogledzinach róznych modeli stwierdziłam ze to nic innego jak wielka komoda, wpadłam na pomysł zakupienia dwóch komódek, odwrócenia ich plecami do siebie i przykrycia wspólnym blatem.

Znalazłam odpowiadajacy mi model...no prawie taki jakbym chciała ( jak sie nie ma co sie lubi...) i zadzwoniłam.

okazuje się, ze jest to potwornie ciężkie i nie da sie zrobić w jednym kawałku.

I tak, musieli by to przywieźć do mnie w dwóch lub nawet 3 częsciach i składac na miejscu.

No i tyle by było z mojego kombinowania po taniosci :(

no normalnie, nawet w ikea możesz sobie zrobić taką wyspę z mebli kuchennych - dać 2 szafki ścienne odwrócone do siebie placami. Tylko w Ikea meble mają 40cm głebokosci, a ty potrzbujesz trochę płytszych, które zrobisz sobie u stolarza kuchennego. żeby boczki były ładne robi sie je z frontu, albo z płyty stolarskiej (u mnie tak jest- z jesionu mam) albo z forniru ( u mnie też tak jest, zamowiłam sobie płyty fornirowane tam gdzie fronty)

chociaż ja bym dała szuflady co sie wysuwają z dwóch stron, żebyś miała dostęp do noży z każdej strony wyspy, a nie latać jak głupia w tą i nazad dookoła a to po trzepaczkę, a to po miskę, a to po szpatułkę, kiedy akurat dzieje się jakaś katastrofa i ubijana śmietana się warzy...

zresztą sama mowłaś, że masz ten problem w kuchni u matki, musisz latać dookoła wyspy, bo zawsze znajdujesz się nie tam, gdzie dane sprzęty w szufladach.