Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co prawda Mari moje pomysły OLEWA http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif, ale podejmę kolejną próbę

Mari kuchnia wersja 791.JPG Mari kuchnia wersja 790.JPG

a teraz instrukcja

od razu uprzedzam narzekania – przejście pomiędzy szafkami 80cm jest WYSTARCZAJĄCE

- żółte to witrynka,

- brązowe – podwójna lodówka,

- zielone – ewentualny słupek z piekarnikami,

- na środku wyspa (120 cm) z szufladami w jedną stronę, czyli w stronę grzejnika

Jeśli byłabyś skłonna zrezygnować z witryny (żółtej), to tam można dać lodówkę, a w miejscu lodówki normalną szafkę, pod oknem nad grzejnikiem sam blat, albo stół rzeźnicki na kółkach - tu uwaga do sprawdzenia, bo okno/parapet jest chyba niżej niż byłby blat

Jeszcze w sprawie otworów drzwiowych – to wejście z holu ma być też zamykane, czy sam otwarty korytarz?

wrzucę może te propozycje do programu??

Ja się nie znam ale masz rację wysoka zabudowa przytoczyć może jedna stronę ale odciąży całą kuchnie pozostała część nabierze lekkosci teraz masz zabudowane okno z każdej strony lodowka piekarnik czy nie będzie niewygodnie korzystać z piekarnika przy ścianie stojąc w drzwiach w sensie przejściu. .

Czekam na wiki Emilka z lotu ptaka może coś wyparte bo tak moja wyobraźnia nie ogarnia.

Co do rzutów tam gdzie napisałaś po gospodarcze przy lodówce jest tam okno wyjście z domu jeśli nie to może rozwalac tą ścianę i zrób tam część kuchni i tak zostanie spiżarka. ...

Emilko nie do końca tak głupio jak u matki bo ona ma wszystko na jednej stronie a Ja chcę sprzety rozłozyć.

Nie da sie zrobic tak, zeby wszystko było pod reką.

Zmywarka musi byc gdzies obok zlewu tak ?

No tak.

Żeby było wygodnie z niej wyjmowac i układac talerze na przykład, fajnie by było zeby szafka z talerzami tez była gdzies blisko.

Szuflady na umyte sztucce tez.

Jak je zrobie blisko zmywarki to znowu bede miała dalej po talerz od kuchenki i tak ze wszystkim.

Po stronie lodówki dałabym szuflady na sztućce, półki na talerze (moga tez byc szuflady), miski na sałatki czy surówki, jakies tarki i obzynarki i tego typu rzeczy z których predzej skorzystam po tamtej stronie.

Od strony kuchenki upchneła bym gary, garnki, garnuszki, rondelki, patelnie łychy i chochle, rózgi, lejki i takie tam.

Przeciez to nie hala sportowa.

Wykorzystac trzeba każdy kat i prosty kawałek sciany.

Chodzenie mi nie przeszkadza tym bardziej, ze Ja raczej organizuje sobie stanowisko pracy w zaleznosci od tego co robię.

Owszem, zdarza mi sie czegos zapomniec i musze po cos siegac ale bez przesady.

Mamiku, coraz częsciej boje sieWas prosic o pomoc bo piszesz mi ze OLEWAM a Dorcia, ze mam tysiac argumentów na nie.

Nie chcę byc niemiła i źle zrozumiana ale to moja kuchnia i musi mi pasować.

Ja bede w niej gotowała, poruszała się, zyła a nie wy.

To co na rysunkach wydaje sie czasem zajebistym rozwiazaniem, w praktyce nie wychodzi za dobrze.

Nie jestem poczatkujaca gospodynią, która dopiero uczy się jak i co.

Mam swoje przemyslenia, doswiadczenia, obserwuje pewne rozwiazania tu u rodziców.

Wiem czego potrzebuje, jak wyglada moje zycie na co dzień, ile osób mi sie kreci po kuchni :evil:gdy juz głodni i pora obiadu :evil:

Co do Twoich wersji...

Trzecia z tym bufetem jak w sklepie ABSOLUTNIE NIE.

I wizualnie mi to nie podchodzi i mało praktyczne jest to rozwiazanie ale DZIEKUJE BARDZO ZA KREATYWNOŚĆ>

Nad pozostałymi rozwiazaniami sie zastanowię.

Bejaro, na rzucie to okienko o które pytasz, miało chyba być wyjsciem na taras albo ogródek czyli drzwiami.

Na szczęscie zrobili z tego okienko choc i tak uwazam to za poroniony pomysł.

Niech mu juz bedzie bo elewacja zrobiona na tip top wiec nie będe paskudzić i murować.

Emilko, pomysł ze scianami jest nastepujacy...

Tak sobie wydumałam, ze moze fajnie by to wyszło i na pewno nawiązywało do reszty dołu gdzie dominuje układ otwarty, gdyby otwory w kuchni ( te bez drzwi) wykuc az pod sufit..

Powstały by takie wysokie przejscia co podwyższyło by optycznie wnetrza i nie tworzyło z kuchni dziupli ( takie odnosze wrazenie teraz).

I jak ?

Rysować jakieś rzuty???

co do otworu hmmm najlepiej sobie narysuj kreda/ wylep taśmą już na miejscu otwór i zobacz jak to wizualnie wygląda. I chyba bez nadproża się nie obędzie.

Co to samego rozkładu szafek i zawartości to może coś podpowiem jak będziemy robić ostateczne wizki :)

mamy 2 hamaczki w lasku brzozowym :wiggle:, cudny zakątek nam się zrobił, wśród drzewek sadzonych 2 lata temu :D szkoda, ze drzewka sadzone w zeszył i w tym roku się nie przyjeły, byłby kolejny cudny zakątek.

Teraz to sie boje, ze jak nie zrobisz to dziewczyny sie obrażą ;)

A Ty jak oceniasz ?

Wal smiało.

Która opcja, wersja, pomysł najbardziej do Ciebie przemawia ???

Zazdroszczę lasku i hamaka choc sama pewnie bym sie pewnie nie połozyła bo nie moge sie kołysac i bujać - robi mi sie nie dobrze i prawie mdleję.

Mari, nie bocz się, przecież gdybym nie chciała, to bym nie pisała i nie wymyślała :yes:

fajnie jest jak dopiszesz, ten pomysł tak, ten nie, tamten do przemyślenia

bo jak nie piszesz co myślisz, to nie wiem co myślisz, bo niby skąd?

edit: obrazić się??? no przestań

Edytowane przez mamik

moje hamaki sie nie bujają za bardzo :) Ty masz las, busz i bajorko cudnie, u mnie 90% ogrodu to trawnik na razie :eek:

Mari to Twója kuchnia, Ty się w niej masz czuć najlepiej. Nad pomysłami dziewczyn posiedzę wieczorem zerknę jak wyglądają w 3d. z kuchniami jest taki problem, że najlepiej wyglądają te które nie są praktyczne :lol2:

No własnie boje sie pisac stanowczo bo jak pisze to foch...

Jak nie pisze w sumie tez krzywe kluchy...

Emilka ty nie pierdź mi tu i nie dawaj wymijajacych odpowiedzi tylko napisz która wersja do ciebie przemawia.

siedzisz nad tymi renderami drugi tydzień, poruszasz się po tej przestrzeni i sama widzisz jak to mniej wiecej bedzie.

Bejaro TAK DA SIĘ WYBURZUĆ :) tylko po co ?

Powstanie ciag szafek, który na koncu bedzie miał kiszkę z której ani w tył ani w bok.

Myslałam nad tym rozwiazaniem gdy ogarneła mnie czarna rozpacz, ale półwysep uratował mi zycie :)