dana1s 03.08.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Mari, a ja wpisałam sobie kuchenka gazowa wolnostojąca i pierwsza była taka http://1.allegroimg.pl/original/14/50/09/11/24/5009112433_1 I co? No już się nie złość znajdziesz jakieś cudo w dobrej cenie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.08.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Aleź mi nie chodzi o twoją frekwencję! Nawet mi to do głowy nie przyszło. Chodzi mi o to ze odkryłam po której stronie masz okno a ty nic.Taką miałam radocha ze głową mała! Danusiu nie zaoszczędzić się. Nic tańszego i wyglądającego w miarę ok nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Dana, co do tego ARDO - mi podoba się podział/ ułożenie płyty... natomiast piekarnik wolała bym podzielony Nigdy nie korzystałam z piekarnika w słupku, więc na temat zalet czy wad takiego rozwiązania się nie wypowiadam... biorąc pod uwagę jak często i w jakich okolicznościach korzystam z piekarnika - to nie przeszkadza mi to, że muszę się do niego schylić... natomiast nie pasuje mi estetycznie taki piekarnik w słupku - jakoś tak konserwatywnie w tej kwestii mam... okna wyżej, powiadasz Emilka... hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 okno ma 150 cm wysokości, z przy czym jest 30 cm wyżej niż okno w pokojach - tam okna mają 180 cm wysokości, tak przynajmniej piszę na planie, bo jak jest w realu nikt nie wie, ze zdjeć wynika, że są wyżej niż drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 cholera... nie nadążam... Mari - źle się wyraziłam - pamiętam, że stół drewniany/ drewno z odzysku to Twoja koncepcja... Ale mnie tak schwyciła z pikawę jodełka z odzysku na wyspie - to chyba Emi wklejała I ja o tym odzysku myślałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 A co do otwartości kuchni i w kuchni - zawsze mi się podobały meble, szafki, półki otwarte, ale... ale... http://i.wp.pl/a/f/jpeg/32974/meble-z-odzysku-designerski-recykling-6.jpeg Stosunek do utrzymania porządku w kuchni mam podobny jak Mari i Pusia i mimo iż takie pootwierane cudowności mi się podobają, to wszystko będzie pozamykane - żadnych kurzo - stojów, - zwisów i - łapek nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 ja ze słojami robię, tak, że jak się opróżni to go do zmywary wsadzam, systematycznie wtedy utrzymuję na nich czystość, sam regał, to chwila. Kurzy się wszedzie i w szufladach i w szafkach i w witrynach, zawsze trzeba przetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 w tej kuchni jest lodówa bez zabudowy i płytki do sufitu :ehem: Mari robiłaś rozeznanie w cegiełkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) A co do tego recyklingu - Mari, a kurniczek z recyklingu widziałaś?http://zalajkowane.pl/wp-content/uploads/2014/12/meble-z-recyklingu-11.jpg EDIT: powiedziałam mojemu, że my będziemy taki kurnik z fiaciora mieli, a on na to, że żadnego kurnika nie będziemy mieli... półeczek na wino z palety też podobno nie będziemy mieli - a ja już zaczęłam palety zbierać... http://meble-z-palet.pl/wp-content/uploads/2014/01/P%C3%B3%C5%82ka-na-wino-z-palety-3.jpg Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez boratom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Mea culpa Bo tak - jak wpadam na fm na chwile tylko luknąć co słychać, czytam szybko, ze potem odpisze i zapominam. Czyli nie wolno mi tak robić. Muszę zaglądać tylko wtedy jak mam czas od razu odpisać. Też się urechotałam z tego okna i jestem strasznie dumna z Ciebie i Bejaro, że się Wam udało załapać o co biega i zdjęcia duże wstawiacie Dawne myszki miały duży i mały klawisz i było łatwiej A co do otwartości kuchni i w kuchni - zawsze mi się podobały meble, szafki, półki otwarte, ale... ale... http://i.wp.pl/a/f/jpeg/32974/meble-z-odzysku-designerski-recykling-6.jpeg Stosunek do utrzymania porządku w kuchni mam podobny jak Mari i Pusia i mimo iż takie pootwierane cudowności mi się podobają, to wszystko będzie pozamykane - żadnych kurzo - stojów, - zwisów i - łapek nie będzie O to chodzi A moje ukochane słoiczki z przyprawami - mam i to ile całą szufladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 A powiedzcie mi czy przy wentylacji mechanicznej - czy to z rekuperacją, czy bez chyba wsio rawno - jest mniej kurzu czy mi się tak tylko wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 A powiedzcie mi czy przy wentylacji mechanicznej - czy to z rekuperacją, czy bez chyba wsio rawno - jest mniej kurzu czy mi się tak tylko wydaje? Wiesz co, u mnie w nowym domu jest prawie bezkurzowo, ale nie wiem czy to zasługa WM czy raczej zlikwidowania kurzołapów wszelakich, wszystko proste, łatwe do utrzymania w czystości, żadnych progów gdzie zbiera się brud itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Kurzu jest zdecydowanie mniej, u mnie reku + odkurzacz centralny i mogę nie sprzątać tygodniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Kurzu jest zdecydowanie mniej, u mnie reku + odkurzacz centralny i mogę nie sprzątać tygodniami Żeby być sprawiedliwym to powiem, ze kurzu nie ma ale kudły kocie jednak są (3 koty długowłose w domu), ale problem rozwiąże nam robot sprzątający, który odkurzy codziennie. Nie jesteśmy w stanie odkurzyć codziennie, a raz na tydzień to jednak mało przy tylu futrach w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 futro jest ciężkie, nie unosi się w powietrzu. w poprzednim domu w strumieniach światła było widać ścianę kurzu unoszącego sie w powietrzu, jak mleko gęstego, meble po starciu kurzu po 15 min od nowa pokryte kurzową pierzyną. :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 no tak - na kudłate nie ma mocnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.08.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 ... a robali jest mniej? Pusia!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.08.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 ... a robali jest mniej? Pusia!? Robali nie ma wcale - nie otwieram okien Czasem przez drzwi jakaś mucha wleci, ale Mały Cholera wszystko wyłapuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.08.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 z robalami to zależy, jak otwierasz okno tylko po to, żeby przewietrzyć to robali nie będziesz miała, bo sie nie wietrzy. Jak chcesz ochłodzić w domu, to normalnie wlecą jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.08.2016 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Jestem na chwilunie. Pojechałam po matkę do roboty, odebrałam jagody, zrobiłam dzieciakom grilla i pojechaliśmy na rowery. Oczywiście wpierniczal się nam ojciec, który tak się wypier... lił na rowerze ze juz chciałam pogotowie wzywać! Serce mi stanęło bo leżał i się nie ruszał. Jakby tego było mało, zgubiłam fajki i zapalniczke :cry:, morela mnie piecze od siodełka... Koniec świata! Borciu, zesikałam się ze śmiechu jak zobaczyłam kury z mobilklubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts