marimag 16.08.2016 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Zglupialam a jeszcze Smurf nie chce kupować bo twierdzi ze to niepotrzebne. Ale mam dziś boski dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) No, dobra porównajmy te kosiarki. Tę, którą ja bym kupiła NAC model LS50-775IS-HS z silnikiem Briggs&Stratton Cena brutto: 1999,00 PLN Typ silnika: 775IS DOV Series INSTART Moc silnika: 6,5 KM Pojemność silnika: 161 cm3 Szerokość koszenia: 51 cm Wysokość koszenia: 25–75 mm Regulacja wysokości koszenia: 7-stopniowa Sposób regulacji kół: centralna dla wszystkich kół Średnica kół przednich / tylnych: 17 cm / 25 cm Obudowa: stalowa Pojemnik na trawę: 60 l Funkcje: napęd, wyrzut do kosza, wyrzut boczny, wyrzut tylny, mielenie Inne: - system mycia obudowy (podłączyć wąż ogrodowy i uruchomić kosiarkę a noże rozprowadzą wodę, która usunie trawę zalegającą po koszeniu); - odpalanie silnika za pomocą przycisku ,,START" Waga: 34 kg ...i tę. którą poleca Ci spec NAC z silnikiem SUBARU LS56-EA 190 Cena brutto: 1956,00 PLN Typ silnika: SUBARU EA190V Moc silnika: 5,5 KM Pojemność silnika: 189 cm3 Szerokość koszenia: 55 cm Wysokość koszenia: 25–75 mm Regulacja wysokości koszenia: 6-stopniowa Sposób regulacji kół: centralna dla wszystkich kół Średnica kół przednich / tylnych: 200 mm / 300 mm Obudowa: stalowa, gruby, profesjonalny deck Pojemnik na trawę: 65 l Funkcje: napęd, wyrzut do kosza, wyrzut boczny, wyrzut tylny, mielenie Inne: brak Waga: 37 kg [TABLE][TR][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][TR][TD][/TD][TD][/TD][/TR][/TABLE] Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.08.2016 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No i? Wnioski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 NAC model LS50-775IS-HS z silnikiem Briggs&Stratton jest silniejsza a przy tym ekonomiczniejsza.Zero kłopotu ze strartem nawet po zimie. Nie ma szarpania się z linką.Mycie obudowy wymiata jak dla mnie, bo wiem jak się czyści kosiarkę. Trzeba to robić po każdym koszeniu.Kosiarka jest lżejsza, co ma znaczenie nawet gdy ma napęd.Kosza żadna kosiarka nie napełni całego, ale może... Wtedy cięższy kosz jest trudniej targnąć, żeby go zdjąć i opróżnić (podnieść do góry, odwrócić i wytrząchnąć). Mokra trawa jest strasznie ciężka. NAC z silnikiem SUBARU LS56-EA 1904 cm na + różnicy w szer. koszenia wg mnie nie ma znaczenia. Gdyby było 10, to co innego.Różnica w średnicy kółek (3 / 5 cm) nie jest jakąś znacząca, ale nie wiem. Tu trzeba by spróbować. 6 czy 7 stopni wysokości koszenia nie znaczenia i tak najczęściej kosi się na jednym ustawieniu. Moja kosiarka ma 5 stopni, a używam tylko 3.Resztę mają taką samą. Poza tym, jak ładnie napisał ten gość, którego wypowiedź wkleiłam. Briggs&Stratton to silniki używane jako woły robocze. O Subaru nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 pestkowa lżejsza ja naszej nie jestem sama obsługiwać za ciężka jest, jedzie mi zygzakiem... z tego co widzę (a może się mylę) pestkowa ma więcej mocy za to żre mniej ropy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 o Pesta już ładnie wyjaśniła z koszem się zgadzam, pomagałam mężowi kiedyś i targałam kosz na kompost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 co do szerokości to i tak trzeba jechać na zakładkę, czego mój mąż nie robi :bash: i zostają pasy pojedynczych nieskoszonych trawek radośnie sobie sterczących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.08.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Mari wpadłam na chwilkę (miedzy powidłami śliwkowymi, a sałatką szwedzką) powiedzieć, że bardzo się cieszę z Twojego szczęścia! Godzina zero już blisko Obyś wreszcie znalazła swoją oazę spokoju:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Emi, benzynkę pija i to bezołowiową. Na dodatek musi mieć świeżą. Jak postoi dłużej niż miesiąc w kanisterku, to kosiareczka nie jest zadowolona. Coś się z tym paliwem dzieje i silniczek moc traci. Wybredna bestia, ale i tak ją lubię za to co wytrzymuje bez narzekań Kosz w swojej napełniam tylko do połowy, bo inaczej jest dla mnie zbyt ciężko opróżnić go na taczkę, a tym bardziej do kompostownika. Ta, którą Mari polecam ma zdaje się czujnik pokazujący jak bardzo jest kosz napełniony. Twój szanowny M kosi jednak pewnie na lekką zakładkę, a to że źdźbła trawy w rządku zostają to wina tego, że prawdopodobnie za szybko chodzi z kosiarką i końce noży ślizgają się po trawie, a nie tną. Mój J robi to samo i jeszcze nie dokasza przy rabatach Anglicy koszą w kratkę. Raz wzdłuż, a potem raz w poprzek. I... mają rację, to jest jedyny skuteczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 każe mu w kratkę kosić te 30 arów już teraz mam trawę po kolana, bo nie ma kiedy skosić do takich precyzyjnych koszeń kupił podkaszarkę na akumulatorek, niby dla mnie bo mówiłam mu, że chce kosiarkę na prąd, żebym sama mogła kosić. Tą podkaszarką kazał mi kosić tak samo nie wygodne jak kosiara, do tego wyobraźnia działa i widziałam obcięte swoje wszystkie kończyny przez tego potwora Ładnie wszystkie drzewka objeżdża nią, kosiara zawsze uszkadzała im korę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Akumulatorowe u mnie się nie sprawdziły. Za krótko pracują. Jak mamy coś na prąd, np. nożyce do żywopłotu, to są na kablu. Podkaszarkę żyłkową do obkaszania też na kablu. Ale też nie jestem zadowolona, bo kilometry żyłki łyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 ta nasza 100 metrów na jednym ładowaniu robi bardzo dobrze kosi, nie wiem jak żyłką bo to nowa zabaweczka męża, na kabelek u nas się nie sprawdzi, bo trzeba np. od strony pola chwasty przy płocie skosić, Mąż zadowolony bardzo z niej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.08.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Okazało się ze mamy też dojścia do kosiarek także ten... Poczekam chwilkę na ofertę spod lady Mąż wrócił.z.pracy zielono- biały. Serce mu wali, głowa napiernicza, ręce się trzęsą, rzuca mi badawcze spojrzenia. Ma takiego stresa przed jutrzejszym dniem ze ja to pikuś. Musze udawać twardziela żeby mi się chłop nie wykończył. Bardziej mnie wkurza to, że na jutro zapowiedzieli się goście. Musze upiec ciasta, sprzątać chałupę, przygotować obiad a matka....leży Dzięki Danusiu. Wreszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 16.08.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 przynajmniej głowę czymś zajmiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.08.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 hug: Tylko się nie zarób na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.08.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 A żebyście wiedziały ze potrzebuje przytulasa jak nigdy Faktycznie głowę sobie zajmę... i znowu zarwe noc. Dobra lecę dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 :hug: Mari, te węże u ciebie to może niekoniecznie żmije. Może to GNIEWOSZ PLAMISTY. Jest niejadowity i pod ochroną. https://pl.wikipedia.org/wiki/Gniewosz_plamisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.08.2016 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Mów tak do mnie jeszcze bo panicznie się boje. Druga blacha się piecze.Jeszcze jedna i mogę się zająć porywającym sprzątaniem. Łysy czuwa także i tak bym nie pospala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.08.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Kużwa co ta matka bez Ciebie zrobi, jak się już wyprowadzi??? Ukrainkę zatrudni do roboty? :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts