PusiaKssawery 20.08.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Wygląda na zbiornik z deszczówką. Ale porób zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Podejrzewam ze to coś w tym guście ale nie za wielkie to no chyba ze bardzo daleko leci w głąb ziemi bo średnicę ma małą. Martwi mnie ze tej wody tam sporo jest i co z nią dalej. Nic nie jest pod to podłączone żeby wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.08.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Nie ma powodu do niepokoju, ten dom trochę już stoi, a woda się z tego zbiornika nie wylewa, więc musi być albo przelew albo drenaż rozsączający zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jezu!Takie bajery w mojej chacie ??? A jak to rozkminic ? Chciałabym cos zrobic ale nie wiem czy tak da radę.Wpadłam na pomysł, zeby wode z rynien skierowac do stawu.Niby prosta sprawa ale...Co zrobic zeby miec kontrole nad ta woda no bo staw moze sie przelać i wylac na działkę.Chodzi mi o zasilanie stawu gdy przyjdzie pora sucha i woda bedzie parowała w tempie ekspresowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Emilko, szykuje dla Ciebie niespodziankę co bys córki za mąż w tym amoku nie wydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.08.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 super, chociaż ten amok teraz wbrew pozorom jest mi bardzo potrzebny. Teraz szybko rozkminić, rozplanować, przygotować się psychicznie, żeby później było mniej stresu i miotania się. trochę juz ogarnęłam, zaplanowałam i spokojniejsza jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Emilko, proszę Cie bardzo, kochana. Szalej ! Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez marimag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Czys ty oszalała ? Przeciez do komuni masz jeszcze rok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.08.2016 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 jaki rok :eek: to już w maju. oprócz ogarnięcia imprezy na 20-30 osób, którą muszą sama przygotować musimy sporo w domu zrobić, chociażby łazienkę na dole, bo przecież babcia z chorym biodrem nie będzie zapitalać po schodach na gorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.08.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Mari namaluje ci to w programie. Patrzyłaś ten swój układ nowy? co z tym grzejnikiem będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jezu! Takie bajery w mojej chacie ??? A jak to rozkminic ? Chciałabym cos zrobic ale nie wiem czy tak da radę. Wpadłam na pomysł, zeby wode z rynien skierowac do stawu. Niby prosta sprawa ale... Co zrobic zeby miec kontrole nad ta woda no bo staw moze sie przelać i wylac na działkę. Chodzi mi o zasilanie stawu gdy przyjdzie pora sucha i woda bedzie parowała w tempie ekspresowym. Mari a teraz jak masz już akt notarialny to nie możesz spróbować jako właściciel nieruchomości uzyskać kopię projektu (zwłaszcza instalacji) ze starostwa powiatowego, które wydawało PnB?? Co do Twojej instalacji to ona działa - wszystko na to wskazuje. Odpływ nadmiaru deszczówki można zrobić na 3 sposoby - drenaż rozsączający, odpływ do rowu melioracyjnego lub odpływ do instalacji burzowej. Gdzie jest zrobiony w Twoim przypadku nie wiem, ale podejrzewam, że może być skierowany do stawu. Wtedy tam musi być rura. Teraz jak masz tak zarośnięty staw to i tak nic nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Moze byc jeszcze studnia chlonna i z opisu wg mnie to najbardziej prawdopodobne. Deszczówkę doprowadzasz do studni, stąd woda przesącza się przez warstwę przepuszczalną w dnie i zasila wody podskórne. Skoro staw możesz obejść na około, to znaczy że zasilany jest deszczówką i jakąś wodą podskórną, Czy ten staw ma dno czymś wyłożone, czy to taka dziura w ziemii? Koniecznie wyciągnijcie z urzędu projekt, jest duża szansa, że będą tam badania geologiczne gruntu. Wydaje mi się, że u Ciebie może być tak, że masz najpierw warstwy nieprzepuszczalne, a głębiej (tak ze 2m) już warstwy przepuszczalne (np. piasek), stąd decyzja poprzednich właścicieli o budowie studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Dobrze Mamiku piszesz, może też być studnia chłonna. Zwłaszcza, że skoro tam nie ma wodociągu, kanalizacji, to wątpię żeby była instalacja burzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.08.2016 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pusiu po papiery pojadę niedługo. Dziewczyny to fajnie ze to jest czy nie fajnie. Co mi to daje? Mamiku a skąd przekonanie ze jak mogę obejść staw dookoła to znaczy ze woda leci do stawu? Laik kompletny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Mari - to bardzo dobrze, masz zagospodarowaną wodę deszczowa, a brak tego rozwiązania to problem.Wypuszczenie deszczówki z rynien na grunt to prymitywne rozwiązanie, stwarzające dodatkowo problemy przy większych opadach, syf koło domu - błoto, wymywanie gruntu itp. Masz to z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.08.2016 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 No to jestem szczęśliwa, tak? Super. Same dobre wiadomości jak ja razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Jak na tę chwilę to widzę, że ten dom wybudował ktoś z pomyślunkiem, wszystko jest dobrze rozwiązane, wiem że szukanie tego po omacku i odkrywanie ameryki jest straszne, ale to co odkrywasz jest ok. No dobra, może kolorystyka kuchni .... cały czas twierdzę, że my prości ludzie nie rozumiemy przekazu artystycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.08.2016 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 No właśnie, to cholerne szukanie! A wiecie czemu nie było wody? Bo hydrofor był wyłączony Mąż coś pstryknal i woda leci Zaraz jedziemy do domu. Mąż był wczoraj na rowerze w lesie i powiedział ze z drogi oczami kosil grzyby tyle tego było ale nie brał bo nie miał w co. Ja bym zostawiła rower i w bluzkę zbierała Porobie zdjęcia tej deszczowej instalacji bo działka wyposażona i dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.08.2016 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pusiu widzę ze kuchnia odcisnela piętno na twojej psychice. Obiecuje wymazać to z twojej pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 I bardzo dobrze, że hydrofor był wyłączony Bawcie się dobrze, czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts