rere79 05.02.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Oj Anula. To jest Twój pierwszy program do projektowania wnętrz. Tak? Ja na innym programie też psioczyłam, ale z czasem jako tako nauczyłam się obsługi. Teraz mi łatwiej bo pewne podstawy mam, więc szybciej wiem co i jak ugryźć żeby było ok. Szkoda, że jestem taaaak daleko, bo przyszłabym do Ciebie i pokazywała krok po kroku jak zrobić wnętrza. Na youtube poszukam, może tam będzie pokazane co jak się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 rere ale to nie chodzi o sam program.Chodzi o rozumienie poleceń i możliwości kompa.Nie wiem babalnych rzeczy.Przenieść na pulpit ok tylko jak...Ja nawet tego nie umiem, a co dopiero program. Dajmy spokój....nie naumiem sie i koniec. Brak mi elastyczności. To co już umiecie, wiecie dużo wam ułatwia a Ja nawet podstawowych rzeczy nie wiem. Do tego jeszcze krok po kroku w programie...Rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 a na you tube jest a i owszem ale po angielsku i tu tez nie kumam albo w jakimś klingońskim..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.02.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wiem o co chodzi Nakręciła bym dla Ciebie filmiki, tylko jeszcze nie wiem jak . To by znacznie ułatwiło Ci pracę z tym programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.02.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Anka, że tak pojadę po Tobie Pewnie, rzuć to w diabły i pojęcz, jaka jesteś głupia. Tak najłatwiej Pytasz, co to są podstawy? Narysowanie ścian, wstawienie okien i drzwi. Narysowanie podłóg i wypełnienie ich teksturą. Pomalowanie ścian. Schody później. Spróbuj najpierw z tym, co masz w SH3D. Po co ten pierwszy program? Przeczytałaś, co napisałam? Ale dokładnie, bez przeskakiwania. Jeśli chcesz mieć mieć model w formacie obsługiwanym przez SH3D, to musisz go sobie przerobić. I do tego służy właśnie Google SketchUp Średnio inteligentny szympans jest w stanie nauczyć się obsługi komputera. A nie powiesz mi, że nie dorównujesz takiemu inteligencją. Poza tym, filmiki na YouTube mają to do siebie, że składają się nie tylko z dźwięku. Maja również obrazki. Ania, przestań marudzić i się spieszyć. Pomału się nauczysz. No, chyba, że z góry założysz, że nie. Jak chcesz, to mam teraz luźniejsze pół godziny. Możesz zadzwonić, ale będę mówić z pełnymi ustami, bo chce obiad zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Narendilko, wiem, że wkurza Cię moja, nazwijmy to ...psychika, ale taka jestem. Jestem chaotyczna ( to już wiesz) bardzo emocjonalna i ambitna. Najmniejsze niepowodzenie doprowadza mnie do furii. Duzo od siebie wymagam i jak nie umiem temu sprostać to załamka. Jestem też uparciuchem z domieszką i to dużą, perfekcjonistki. Technicznie i konstrukcyjnie u mnie bardzo dobrze. Umiem wiele rzeczy "zbudować", określić np. co mi w silniku brzęczy lub dlaczego samochód nie chce odpalić ale komputer !!!!! Wykonuję rzeczy niewidzialne. Gdzieś tam w nieokreślonej przestrzeni. Nie widzę tego, nie moge dotknąć.... Nie posiadam niestety !!! takiego talentu jak Wy !!! W zasadzie to nic nie umiem...niczego ważnego...potrzebnego..... W obecnych czasach bez komputera jesteś kaleką, i Ja właśnie taka kaleka jestem. To co dla was jest oczywistą oczywistością i pozostaje jedynie zapamiętanie kolejnych etapów w Keczupie, to dla mnie !!!!! droga przez mękę. Piszesz, że program służy do przerabiania modeli. Rozumiem. Tylko jak sie przerabia ? Anulka, Ja bym Ci miała głowę zawracać i to w czasie przerwy obiadowej ????? Przecież to nie koniec świata. Bez znajomości tego programu, da się żyć. Najwyżej, po raz kolejny, zrezygnuję. Tłumaczcie nadal dziewczynom co i jak. Może ktoś kto tu nas podgląda skorzysta sobie Ja dziękuję...odpadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 rere, a jak wkleiłaś zdjęcie swojego domu ? Chodzi mi o tą makietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.02.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Mnie mało co wkurza. Tylko jednego nie rozumiem. Jednocześnie wymagasz od siebie i się poddajesz na starcie. To jak w końcu jest? Wymagasz od siebie tam, gdzie jesteś w czymś dobra? A reszta niech idzie w diabły? Ania, ja Ci serio mówię, żebyś zostawiła na razie SketchUp i nauczyła się samego SH3D. Masz wyobraźnię, to i niebieska kanapa w połączeniu z różową szafką i bryłą zamiast schodów Ci nie przeszkodzi. A pomału się nauczysz. Opanujesz trochę komputerowego języka i będzie łatwiej. Powtarzam, nie od razu Kraków zbudowano PS. I jeśli oferuję pomoc w trakcie przerwy obiadowej, to można z niej wtedy skorzystać. Gdybym miała jeść zupę, to bym nie proponowała. A poza tym wydawało mi się, że prosiłaś o konsultacje telefoniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Narendilko..... Ja nawet się za ten keczup nie biorę...walczę z SH....a i tu jak w kamieniołomach.....Pochwalę się Mam niezłe bryki w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 05.02.2013 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Mnie mało co wkurza. To tak jak mnie:yes:. Witam się i uciekam do fryzjera.Buziole ,wpadnę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.02.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wpadam jak po ogień. Obiad robię Aniu, w programie SH3D jest opcja robienia zdjęć. Na górnym pasku jest ikonka aparatu. Po naciśnięciu tego znaczka zrobiło zdjęcie tego co widziała kamera i zapisałam na pulpicie. Na forum dodałam to zdjęcie bezpośrednio z komputera (ikonka z drzewkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 oto moje wypociny....kolorystyka i faktury do zmiany bo to nie to czego chcę ale......ogólny look. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 dzieki rere, sama jakos rozkminiłam. Wchodzę, wklejam i patrzę a tu twój post Dzięki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 05.02.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Cześć dziewczynki....mówię to ja....ledwo żywa baba po dwóch dniach po 10 godzin pracy z dziećmi...... Wczoraj machałam ale nikt mi nie odmachał....może dzisiaj...??? ".....Średnio inteligentny szympans jest w stanie nauczyć się obsługi komputera ......" hahahahaha....to ja jestem ciut niżej narendilku .....a ty Aniu nie marudź, bo osiągnęłaś już jak widzę ten wyższy poziom :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 05.02.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 No widzisz, dałaś radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 To fakt !!! Narendilka z tym szypansem pojechała jak gołą dupa po betonie.......................Już nic nie mówiłam...Ja raczej czuje się jak średnio rozgarnięta panda !!!!! Macham ci bogumilko...odpoczywaj, wiem co to znaczy........................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Po zakupach.....w komisie Ukraińskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 inny widok............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.02.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ale jesteś zdolniacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.02.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Gosiu...to akurat łatwe..Wstawianie mebli to banał. Nie radzę sobie z podłogami.Chciałabym meble z tego keczupa co go narendilka zapodała ale mam zabronione i robie z tych mebli, które są w programie bazowym.Dupy nie urywają ale coś tam postawiłam.Mi bardziej chodzi o ustawienie a nie o kolorystyke czy wzór.Może jak się rozhulam to uda mi sie coś zmienić, ale to dopiero jak Pani Psor zaliczy mi podstawówkę i mianuje czymś więcej niż szympansem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts