Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Pusia, zaraz chwila...TY MASZ SYNA ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Żeby powiedzieć uczciwie to mam 2 synów :wiggle:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

co do piany

Wilgoć będzie się skraplala i będzie mi gnilo.

Dekarze mówią też ze piana jednak łapie wilgoć i wtedy pod kg będę miała grzyb.

wełna na wilgoć jest jeszcze bardziej wrażliwa, wystarczy odrobinka wilgoci i robi się z niej klucha

Nie wiem czy piana potrafi zgnić, przecież ona jest sztuczna a nie organiczna..... pomyśl lepiej jak zrobić wentylacje ocieplenia, bo wszystko będzie ci gniło, będzie wilgoć i grzyb.

Ale przy wełnę można zrobić dystans a z pianą nie wiem kompletnie jak.

Kuźwa!

Czy ktoś coś wie?

Pianka otwartokomórkowa? Jest paroprzepuszczalna.

Znam dachy z pianka pur które maja juz kilkanaście lat i nic sie nie dzieje po za zmiana koloru w miejscach narażonych na promienie uv. Pianka sama w sobie nie chlonie wilgoci. Sama mam 20 cm grubość takiej pianki na ogromnym poddaszu, ale na razie dopiero rok i jest bez zmian.

Tak na marginesie to witam. Podczytuje watek od dawna, życze powodzenia.

Borcia a ja juz dwa razy zrozumiałam i dwa razy przestałam rozumieć.

Jak to jest możliwe ze wiadomo jak coś robić a jednak każdy gada co innego.!?

Siemka Katka :)

Znam cie z widzenia.

Fajnie ze się odezwałaś i mam nadzieje ze ci tak zostanie.

Nalegam!

Pisz mi tu szybko jak i na co ci kładli pianę i how much za metr.

Postaram się odzywać ;).

Kochana rozrzut cenowy jest ogromny (przynajmniej u nas). W zeszłym roku rozmawiałam z 5 firmami (południe polski) ceny za 15 cm pianki PUR otwartokomórkowej (bo tyle wstępnie miałam wyceniane) oscylowały pomiędzy 42 zł netto a 120 zł netto za m2. Ceny zależą od producenta pianki (marki) i chciwości wykonawcy ;). Zrobiłam szczegółowy wywiad ponieważ przy moim ogromnym poddaszu cena miała kluczowe znaczenie, ale jakość też. Kazałam sobie przywieść próbki używanych pianek i wszystkie parametry. Próbki niewiele się różniły po za kolerem ;). Parametry również porównywalne. Wybrałam firmę, która dawała pisemną gwarancje na 5 lat i była jedną z tańszych. Po negocjacjach cenowych ze względu na dużą ilość m2 skończyło się na 40 zł netto/m2 za 18 cm pianki. W rzeczywistości położono mi 20cm, bo tak ładnie zamykała wszystko, bez dopłaty :).

Na co mam położoną piankę? Na wszystko, na membranę paroprzepuszczalną, na drewno, na beton i na pustaki. Nie mam pełnego deskowania, ale wcześniej pytałam, bo nie byłam jeszcze pewna wykończenia dachu, to wszystkie z firm nie widziały przeciwskazań na użycie tej pianki (otwartokomórkowej) na deskowanie.

Sufit podwieszony, nad płytami g-k folia Strotex Alu, na to nadmuchnięte 30cm ekofibru, a tuż nad nim, pomiędzy dolnymi belkami wiązarów wciśnięte i zapiankowane płyty styro. Wiązary (u mnie) mają rozstaw 95cm, więc odpadu z płyty będzie stosunkowo niewiele.

Taka izolacja stropu ma parę zalet - jest szczelnie, jest akumulacja ciepła, regulacja wilgoci, ochrona drewna od ognia, grzybów i gryzoni.

inna technoogia ocieplenia poddasza

Dzieki Katko za szczegółowy opis :)

Wpadaj, wpadaj...nie strugaj niemca jak PUSIA !!!! której nagle urodziło sie dwóch synów a ta siedzi cicho i ani be ani me :wtf:

emilko, dzieki ale zebym to Ja jeszcze kumała to było by dobrze.

Mam dzis dzień jakiego juz dawno nie miałam :bash:

Ryje ryjem w ziemi bo nie mam siły podnieśc głowy.

Mąz kończy dzis 40 i też nie ma nastroju.

Generalnie sajgon jest !

Złożyłam zapotrzebowanie na oferteo i juz dostałam pierwszą ofertę.

Oferta dotyczy 20 - 25 cm piany.

Cena 47 zł za metr ale przy większej powierzchni będzie taniej.

Dobrze?

Źle?

Katko, a jakiej produkcji jest twoja pianka?

Pusia, zaraz chwila...TY MASZ SYNA ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

pracować się nie da:mad:

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Ja Was jednak pasjami uwielbiam :rotfl::rotfl::rotfl:

Ale jak to?

Skąd?

Jak już TY nie wiesz skąd się biorą dzieci to istny koniec świata :rotfl::rotfl::rotfl:

nie strugaj niemca jak PUSIA !!!!

Nic nie strugam tylko ciężko pracuję :p

której nagle urodziło sie dwóch synów a ta siedzi cicho i ani be ani me :wtf:

Nie tak nagle - starszy ma 33 lata a młodszy 5 lat :D

ile ŁĄCZNIE masz dzieci?

ŁĄCZNIE 1 :lol2:

Pusia nie leć w kulki.

Pisz co i jak.

Dla Ciebie wszystko :hug:

I życzenia urodzinowe przekaż Mężowi Swemu :cool:

Wracając do moich dzieci.

Krzysio urodził się gdy chodziłam jeszcze do podstawówki :lol2: zwariowałam na jego punkcie bo był takim ślicznym dzieckiem (dziś to prawdziwy przystojniak).

Powinnam tu zawiesić opowieść i znowu zniknąć na cały dzień :rotfl: ale nie mam sumienia :rotfl:

W różnych kręgach używa się różnych nazw, ale u nas - jesteśmy ciotecznym rodzeństwem (to syn siostry mojej mamy), kuzynami.

Zostałam w bardzo młodym wieku jego matką chrzestną, gdy podrósł zaczął do mnie dla jaj mówić mamo i tak zostało.

I niby nic takiego, ale po upływie odpowiedniej ilości czasu urodził mu się syn - i zgadnijcie kogo wybrał na matkę chrzestną???

Tak więc mam 2 synów - wszak jestem matką.

Nie tylko Wy tak reagujecie na tę wiadomość. To mówienie mamo - synku wywołało już sporo komicznych sytuacji.

Moja córka gdy jej powiedziałam, że zostałam matką, jak już wyszła ze stanu osłupienia zapytała - ale co?? nowego kota mamy??