alicja5 16.03.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ja nie wiem gdzie oni to mieszczą. I na dodatek przy takiej ilości wpierniczania ,nie mają zbędnych kilogramów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Alicja!!! czyli się jednak da... o narody!!!! Mari, na oleju najpierw smażysz marchewki pokrojone w słupki ( kształt dowolny) aż się skarmelizują, wyciągasz z oleju marchewki i wrzucasz pokrojony w talarki por ( duże, z 3-4, można więcej bo znika). Jak już się zeszkli , dodajesz np cyc kurczaka, indyka... ( można wołowinkę, ale wcześniej ją gotuje w szybkowarze) i marchewki. Wtedy dopiero doprawiasz , wedle gustu. Można iść w stronę Chin i np sos sojowy, można grzybków mun..) można po polsku sól pieprz, słodka i ostra papryka, To jest baza z której robić można różne wariacje.. z curry i masali albo z pasta paprykową węgierską.. albo z Jak już mięsko miękkie dodaję ananasa z puchy pokrojonego w kawałki. U mnie chłopaki lubią mięsa na słodko. Do tego ryż lub makaron. Ja wolę por od cebuli, jest delikatniejszy i trochę jednak zmienia smak. A co do kurczaka na parze, to ostatnio smakuje mi bardziej niż pieczony. Fanaberia, a nie dieta. Kumam Ja nie wiem gdzie oni to mieszczą. I na dodatek przy takiej ilości wpierniczania ,nie mają zbędnych kilogramów. Proszę mnie nie denerwowac przy sobocie ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no..moich też, ani żywić, ani ubierać... No, właśnie... mamo, kiedy jeść? Uduszę Patyczaka, Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Aniu,gotuję na wywarze z drobiu ,najczęściej na nogach kurczaka. Dodaję startą włoszczyznę i pokrojone ziemniaczki ,ale nie dużo tych ziemniaków.Jak wszystko miękkie robię zacierki.Na koniec przesmażam skwareczki i cebulkę drobno pokrojoną i dodaję dużo koperku bo my koperkowi. Tak sobie myślę teraz ,że ta moja zacierkowa to okupacyjna:lol2: U mnie chłopaki to tylko by wcinali ,właśnie zacierkową ,ogórkową i pomidorową. Szału nie ma ,jesli chodzi o urozmaicenie zupowe:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no..moich też, ani żywić, ani ubierać... No, właśnie... mamo, kiedy jeść? Uduszę Patyczaka, Ja na swych mówię -szparagi:D Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Alicja jak się robi uproszczone zacierki. Kocham jeść, ale za pioruna ich nie będę lepić. Jak masz sposób, dziel się, Kobieto!!!:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ja na swych mówię -szparagi:D Rzeżucha się odezwała !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Alicja jak się robi uproszczone zacierki. Kocham jeść, ale za pioruna ich nie będę lepić. Jak masz sposób, dziel się, Kobieto!!!:yes::yes: Zamieszam w garze i za momencik napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A moja zacierkowa jest taka i zapewniam Cię, że ta okupacyjna, jest naprawde okupacyjna. Gotuję wywar z mięsa, vegety, liści laurowych. Gdy mięso dochodzi i jest prawie, prawie...wrzucam włoszczyznę, utarta tymi rencami. Potem ziemniaki i siadam do dziergania zacierek. Gdy ziemniaki mięciutkie ( uwielbiam rozpadające sie) wrzucam zacierki i pieprz ziołowy. W tym czasie robie przepalanke z cebulki i wrzucam do gara. Chwile gotuję, żeby zupa złapała kolor. Na koniec sporo natki pietruchy. Bardzo podobnie do Ciebie. A wersja okupacyjna jest taka. Gotuje wodę, dodaję ziemniaki, potem zacierki i przepalanka. No bida !!! Wyglada to tak jakby ktos farbujace skarpety ugotował. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Wsypuję do miski mąkę na oko:rolleyes: (,chyba to będzie kubek) i dolewam po troszeczku wody zimnej,ale naprawdę po troszeczku i mieszam paluchami .Tak tą pacię rozcieram, aż zrobią się gródki .Jedne będą większe drugie mniejsze i wcale tym się nie przejmuj. Tyle ile wezmę w palce wrzucam do gotującego gara jeszcze je rozcierając. Jak wrzucisz te zacierki to nie przykrywaj pokrywką bo wykipią .Tak około pół minuty niech się pogotują odkryte i wyłącz palnik. Wtedy dodaj skwareczki i koperek. Zielenina w zacierkowej musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Matko,toż to naprawdę okupacyjna ta zacierkowa. Ale tak kiedyś się gotowało,coś z niczego i było na bank pyszne. Mayday,oczywiście tak jak u Ani wszystkie przyprawy i listek i vegeta i pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Mi tylko jakoś nie idzie ta zacierkowa z natką pietruszki,wolę koperek > Ale jak kto woli. Dla mnie koperek jest bardziej aromatyczny. A pietruchy nie lubię od dzieciństwa,zawsze gdzieś mi sie dziadówa przyklei Ale w nadzieniu wątróbki uwielbiam pietruszkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 i wrzucacie zaciery do zupy, czy najpierw je gotujecie oddzielnie w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 jak już ziemniaczki będą miękkie to wrzucasz do gara z zupą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 przywlekłam kompa do kuchni, nie będę latała jak potłuczona..Robię zacierkową. Uwaga!! Dziewczyny, dzięki za instruktaż. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ha.....powodzenia,pierwsze koty za płoty:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Pamiętaj ,żeby dobrze zupkę doprawić,żeby nie była mdła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dziewczyny a slyszała któraś z was o soku ananasowy ,który jak się do onego mięsa doda to wołowina szybko kruszeje i robi się szybko miękka? Mówiła mi o tym koleżanka,teraz jest na urlopie w PL i muszę poczekać jak przyjedzie. Bo nie mam pojęcia czy mięso surowe się maceruje w tym soku,czy dodaje już do duszonego w garze? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bo duszenie wołowiny przyprawia mnie o trzepotanie pępka,że to zawsze tak długo trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 To kup Alicja, szybkowar. Ja nie wyobrażam sobie gotowania bez tego cudu techniki. Wołowina w sosie, 20-30 min zraziki 25 min, kurczak cały, 30 min I nie mam urazu, mimo, że u moich rodziców kiedyś wybuchł. Teraz sa nowe rozwiązania, bezpieczniejsze i je KOCHAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/151/#findComment-5838783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.