Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pusiu, nie prosiłas o przepis.

Mało tego, nawet nie odpisałaś czy smakowało :(

 

O bułeczkach mówcie szeptem bo jak moi usłyszą to z kuchni nie wyjdę a dopiero.co upieklam 3 blachy tego ze zdjęcia.

Razowe cynamonowce?

Emi, nie przestajesz mnie szokować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mari nie rób mi wymówek jak upierdliwa żona, wiesz przecież że zalatana jestem, gdybym wszystkie dzisiejsze kilometry zrobiła podłączona do dynamo to wytworzyłabym ilość prądu do oświetlenia domu na kilka dni :lol2:

Uwielbiam takie ciasta.

To Twoje prezentuje się rewelacyjnie :)

 

Emi pamiętam, że obawiałaś się jak wyjdą z mąką razowa dlatego pytam, czyli super, można piec z razowej.

 

A ja ostatnio robiłam naleśniki z razowej z kakao - pycha :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mari wszystko pieke razowe... biała mąkę tylko do masy solnej dla Julki używam...

Robiłam razowe ciasto francuskie i parzone, biszkopty robię razowe. I ciasto na knedle i pierogi. wychodzi wszystko... tylko kiszka jest z kremem budyniowym creme patissiere - jedyna rzecz jaka mi nie smakowała w tej wersji, chociaż może w oryginale też nie podpasowaloby mi bo nie przepadam za budyniami

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W każdym związku pojawia się kryzys ;)

 

Emi, nie mówię że.to nie wyjdzie czy że jest nie dobre tylko...dziwaczne.

Skoro twierdzisz ze pycha to ok.

Ja nie jadłam wiec się nie wypowiadam.

Gdy coś robię z przepisu to zawsze trzymam się oryginału.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mari wszystko pieke razowe... biała mąkę tylko do masy solnej dla Julki używam...

Robiłam razowe ciasto francuskie i parzone, biszkopty robię razowe. I ciasto na knedle i pierogi. wychodzi wszystko... tylko kiszka jest z kremem budyniowym creme patissiere - jedyna rzecz jaka mi nie smakowała w tej wersji, chociaż może w oryginale też nie podpasowaloby mi bo nie przepadam za budyniami

Emili a ta mąka razowa to z pszenicy czy orkiszu?Bo chyba nie z żyta??

Gdzie kupujesz?Te marketowe się nadają?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wszystkie zboża, chociaż najczęściej używam orkiszu, bo z przenica wiadomo jak jest. Żytnia też używam głównie do chleba, czasem mieszam ja z innymi makami - super do naleśników i do beszamelu rewelacja, czasem ciasta z niej pieke. Kupuje marketowe bo do innych nie mam dostępu. Najlepsze z Gdańskich mlynow. Kupuje mąki pelnoziatniste - typ 1850 czyli graham. Chodzi o to, żeby byly to po prostu zmielone ziarna. Maka razowa często jest oszukana, czyli do bialej mąki dorzucaja otręby żeby się typ zgadzał. Same ziarna nie maja tak wysokiego typu czyli zawartości popiołu

 

No i używam mak z innych zbóż co akurat mi się nawinie pod rękę, czasem kupuje czasem sama miele kasze czy płatki... w planach mam młynek do zbóż chociaż też trzeba będzie wykombinnowac źródło ziarenek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...