PusiaKssawery 03.10.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Dlaczego tylko zdjęcie a nie porcje do spróbowania?? O przepisie już nie wspomnę Cynamonowe rzeczy uwielbiam Emi a jak tam Twoje cynamonowe bułeczki wyszły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Rewelacyjnie Puchate i mięciutkie mimo że razowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2016 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Pusiu, nie prosiłas o przepis. Mało tego, nawet nie odpisałaś czy smakowało O bułeczkach mówcie szeptem bo jak moi usłyszą to z kuchni nie wyjdę a dopiero.co upieklam 3 blachy tego ze zdjęcia. Razowe cynamonowce? Emi, nie przestajesz mnie szokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.10.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Mari nie rób mi wymówek jak upierdliwa żona, wiesz przecież że zalatana jestem, gdybym wszystkie dzisiejsze kilometry zrobiła podłączona do dynamo to wytworzyłabym ilość prądu do oświetlenia domu na kilka dni Uwielbiam takie ciasta. To Twoje prezentuje się rewelacyjnie Emi pamiętam, że obawiałaś się jak wyjdą z mąką razowa dlatego pytam, czyli super, można piec z razowej. A ja ostatnio robiłam naleśniki z razowej z kakao - pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Mari wszystko pieke razowe... biała mąkę tylko do masy solnej dla Julki używam...Robiłam razowe ciasto francuskie i parzone, biszkopty robię razowe. I ciasto na knedle i pierogi. wychodzi wszystko... tylko kiszka jest z kremem budyniowym creme patissiere - jedyna rzecz jaka mi nie smakowała w tej wersji, chociaż może w oryginale też nie podpasowaloby mi bo nie przepadam za budyniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2016 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 W każdym związku pojawia się kryzys Emi, nie mówię że.to nie wyjdzie czy że jest nie dobre tylko...dziwaczne. Skoro twierdzisz ze pycha to ok. Ja nie jadłam wiec się nie wypowiadam. Gdy coś robię z przepisu to zawsze trzymam się oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Dziwaczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2016 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 No trochę tak.Rozumiem raz czy dwa czy do niektórych dań ale do wszystkiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Co jest dziwacznego w dbaniu o zdrowie najbliższych? Nieoczyszczone ziarna dostarczają masę minerałów i błonnika... biała chemicznie czyszczona mąka to same puste kalorie... widziałaś najnowszą piramide żywienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.10.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Złego??? Zupełnie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 03.10.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Mari wszystko pieke razowe... biała mąkę tylko do masy solnej dla Julki używam... Robiłam razowe ciasto francuskie i parzone, biszkopty robię razowe. I ciasto na knedle i pierogi. wychodzi wszystko... tylko kiszka jest z kremem budyniowym creme patissiere - jedyna rzecz jaka mi nie smakowała w tej wersji, chociaż może w oryginale też nie podpasowaloby mi bo nie przepadam za budyniami Emili a ta mąka razowa to z pszenicy czy orkiszu?Bo chyba nie z żyta?? Gdzie kupujesz?Te marketowe się nadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Wszystkie zboża, chociaż najczęściej używam orkiszu, bo z przenica wiadomo jak jest. Żytnia też używam głównie do chleba, czasem mieszam ja z innymi makami - super do naleśników i do beszamelu rewelacja, czasem ciasta z niej pieke. Kupuje marketowe bo do innych nie mam dostępu. Najlepsze z Gdańskich mlynow. Kupuje mąki pelnoziatniste - typ 1850 czyli graham. Chodzi o to, żeby byly to po prostu zmielone ziarna. Maka razowa często jest oszukana, czyli do bialej mąki dorzucaja otręby żeby się typ zgadzał. Same ziarna nie maja tak wysokiego typu czyli zawartości popiołu No i używam mak z innych zbóż co akurat mi się nawinie pod rękę, czasem kupuje czasem sama miele kasze czy płatki... w planach mam młynek do zbóż chociaż też trzeba będzie wykombinnowac źródło ziarenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 03.10.2016 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 No i używam mak z innych zbóż co akurat mi się nawinie pod rękę, czasem kupuje czasem sama miele kasze czy płatki... w planach mam młynek do zbóż chociaż też trzeba będzie wykombinnowac źródło ziarenek. Posiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 03.10.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Chciałabym ale nawet kawalątka pola nie mogę kupić, bo nie jestem rolnikiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.10.2016 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Chciałabym ale nawet kawalątka pola nie mogę kupić, bo nie jestem rolnikiem.... Do 30 arów możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.10.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Taa mogę ale rolnik nie może odkroic tak małego kawałka od siebie z pola.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.10.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Prawda. Więc musiałabyś znaleźć już odkrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.10.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Do 30 arów możesz A jeśli stoi tam już jakiś budynek to do 50 arów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.10.2016 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 No dobra... Lazienki Wrzucam na razie goły rzut bez naniesionych PRAWDZIWYCH wymiarów. Przyjrzyjcie się, rozkmińcie, moze którąś coś natchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 04.10.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Mari znalazłam coś dla Ciebie:D Oryginalna z epoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.