bogumil 16.03.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Aniu....poczekaj jeszcze trochę....będziesz prosić, żeby nie jedli na zapas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 To kup Alicja, szybkowar. Ja nie wyobrażam sobie gotowania bez tego cudu techniki. Wołowina w sosie, 20-30 min zraziki 25 min, kurczak cały, 30 min I nie mam urazu, mimo, że u moich rodziców kiedyś wybuchł. Teraz sa nowe rozwiązania, bezpieczniejsze i je KOCHAM!!!! No właśnie już się nad tym ustrojstwem zastanawiałam;) Tylko nikt ze znajomych tego cuda nie ma ,a kazdy za to mówi ,że wybuchające są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ale tak mi się wydaje ,że te pierwsze to może jakieś ruskie były;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ale jak się używa tego szybkowara? Najpierw podsmażasz mięsko i siup do szybkowara? W nim można udusić mięso,czy tylko ugotowaćPytam jak potłuczona ,ale ciemna masa w tym temacie jestem:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A może dziadki gotowali na SAMO warze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 ja mam szybkowar ale stary i na indukcji mi nie idzie:( No dziewczyny , udanego gotowania , May z tym słoniem rozwaliłaś mnie na miazgę:rotfl::lol2: nie broń się przed nim , ładuj w dupę ile wejdzie będzie na gorsze czasy:lol2::lol2: ja dzisiaj spagetti bolognese ale takie full wypasione... 10 kg chapaniny na kiełbasy przywlokłam ...będę mielić..cały wieczór:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dziewczyny, kiedyś faktycznie były szybkowary myśli radzieckiej i choć stal używali okrętową, to uszczelki nie wytrzymywały ciśnienia i bywało, że walnął najważniejsze zasady : nigdy nie może być pełen, zawsze napełniamy maxymalnie do 2/3 wysokości, bo musi się gdzieś ta para zmieścić . Zawsze sprawdzamy, czy jest odpowietrzacz nie zatkany. Zawsze zanim otworzycie, musi zejść powietrze. ( mój ma zabezpieczenie, że póki jest w środku cisnienie nie otworzy się). Jak robię wołowinę w sosie, to najpierw przesmażam obtoczone kawałki w mące, a potem myk do szybkowara. Napakuję tam resztę mięsa, pokrojoną cebulę, przyprawy: sól, pieprz, liśś laurowy, ziele angielskie. Czasem czosnek, czasem paprykę. Dolewam wody, zimnej z kranu tyle, żeby mięso było prawie przykryte i zamykam ustrojstwo. Potem jak się gwizdek ( ten od odpuszczania ciśnienia) za bardzo kręci, to zmniejszam gaz do minimum i gotuję 20 -30 min. To zależy od chabaniny, Wyłączam, czekam, aż ciśnienie opadnie i otwieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bionda , powodzenia w mieleniu:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Mayday,to już jestem bogatsza o następną wiedzę.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bionda, może Ci nie iść na indukcji, jak stary. Nowe już mają wyraźne oznakowania, że są git. :wiggle:To i jak ja mam się teraz bronic przed takimi pomysłami, jak słoń... :lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Wiedziałam,że musiał być dziad ruski;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Musisz słonia pokochać miłością wielką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A ja od wczoraj piorę!!!!!!!!!!!!!!!A kiedy te łachy poprasować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jeszcze się łudzę, że temat umrze...ja to chciałbym mieć wymurowany piec gliniany, gdzieś w ogrodzie. Tak mi smakują mięska z glinianych naczyń, takich długo pieczonych w niskiej temperaturze... mniaaaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A ja od wczoraj piorę!!!!!!!!!!!!!!! A kiedy te łachy poprasować???? A ja mam w słoniu:rolleyes:, nie prasuje.. poza tym mam w szafie zalęgnięte burdeluszki. Macie też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 16.03.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 mamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.03.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Z opóźnieniem, ale podaję: zupa pomidorowa z ryżem (uwielbiana przez moje dziecko), kiełbaska smazona z frytkami i z czym kto chce - ketchup, ogórek kwaszony, itp. A na deser racuchy drożdzowe.A jutro?Dzisiejsza pomidorowa (bo lubią), pieczona karkówka (właśnie się rozmraża) z ziemniakami i mizerią. Pomysłu na ciasto jeszcze nie mam. Narodzi się jutro. P.S. Ania, doczytałam o blogu. Proszę o namiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Halo!!! Co jest, kurka, potrułyście się tymi obiadami, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 16.03.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no kurde już sama się martwię co z tymi babeczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no kurde już sama się martwię co z tymi babeczkami? aż dziwnie, że tu tak cicho.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.