bogumil 16.03.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Aniu....poczekaj jeszcze trochę....będziesz prosić, żeby nie jedli na zapas:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 To kup Alicja, szybkowar. Ja nie wyobrażam sobie gotowania bez tego cudu techniki. Wołowina w sosie, 20-30 min zraziki 25 min, kurczak cały, 30 min I nie mam urazu, mimo, że u moich rodziców kiedyś wybuchł. Teraz sa nowe rozwiązania, bezpieczniejsze i je KOCHAM!!!! No właśnie już się nad tym ustrojstwem zastanawiałam;) Tylko nikt ze znajomych tego cuda nie ma ,a kazdy za to mówi ,że wybuchające są Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ale tak mi się wydaje ,że te pierwsze to może jakieś ruskie były;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ale jak się używa tego szybkowara? Najpierw podsmażasz mięsko i siup do szybkowara? W nim można udusić mięso,czy tylko ugotowaćPytam jak potłuczona ,ale ciemna masa w tym temacie jestem:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.03.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A może dziadki gotowali na SAMO warze ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 16.03.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 ja mam szybkowar ale stary i na indukcji mi nie idzie:( No dziewczyny , udanego gotowania , May z tym słoniem rozwaliłaś mnie na miazgę:rotfl::lol2: nie broń się przed nim , ładuj w dupę ile wejdzie będzie na gorsze czasy:lol2::lol2: ja dzisiaj spagetti bolognese ale takie full wypasione... 10 kg chapaniny na kiełbasy przywlokłam ...będę mielić..cały wieczór:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dziewczyny, kiedyś faktycznie były szybkowary myśli radzieckiej i choć stal używali okrętową, to uszczelki nie wytrzymywały ciśnienia i bywało, że walnął najważniejsze zasady : nigdy nie może być pełen, zawsze napełniamy maxymalnie do 2/3 wysokości, bo musi się gdzieś ta para zmieścić . Zawsze sprawdzamy, czy jest odpowietrzacz nie zatkany. Zawsze zanim otworzycie, musi zejść powietrze. ( mój ma zabezpieczenie, że póki jest w środku cisnienie nie otworzy się). Jak robię wołowinę w sosie, to najpierw przesmażam obtoczone kawałki w mące, a potem myk do szybkowara. Napakuję tam resztę mięsa, pokrojoną cebulę, przyprawy: sól, pieprz, liśś laurowy, ziele angielskie. Czasem czosnek, czasem paprykę. Dolewam wody, zimnej z kranu tyle, żeby mięso było prawie przykryte i zamykam ustrojstwo. Potem jak się gwizdek ( ten od odpuszczania ciśnienia) za bardzo kręci, to zmniejszam gaz do minimum i gotuję 20 -30 min. To zależy od chabaniny, Wyłączam, czekam, aż ciśnienie opadnie i otwieram. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bionda , powodzenia w mieleniu:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838822 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Mayday,to już jestem bogatsza o następną wiedzę.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Bionda, może Ci nie iść na indukcji, jak stary. Nowe już mają wyraźne oznakowania, że są git. :wiggle:To i jak ja mam się teraz bronic przed takimi pomysłami, jak słoń... :lol2::lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Wiedziałam,że musiał być dziad ruski;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Musisz słonia pokochać miłością wielką Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 16.03.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A ja od wczoraj piorę!!!!!!!!!!!!!!!A kiedy te łachy poprasować???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jeszcze się łudzę, że temat umrze...ja to chciałbym mieć wymurowany piec gliniany, gdzieś w ogrodzie. Tak mi smakują mięska z glinianych naczyń, takich długo pieczonych w niskiej temperaturze... mniaaaam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 A ja od wczoraj piorę!!!!!!!!!!!!!!! A kiedy te łachy poprasować???? A ja mam w słoniu:rolleyes:, nie prasuje.. poza tym mam w szafie zalęgnięte burdeluszki. Macie też? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5838835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 16.03.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 mamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5839030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.03.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Z opóźnieniem, ale podaję: zupa pomidorowa z ryżem (uwielbiana przez moje dziecko), kiełbaska smazona z frytkami i z czym kto chce - ketchup, ogórek kwaszony, itp. A na deser racuchy drożdzowe.A jutro?Dzisiejsza pomidorowa (bo lubią), pieczona karkówka (właśnie się rozmraża) z ziemniakami i mizerią. Pomysłu na ciasto jeszcze nie mam. Narodzi się jutro. P.S. Ania, doczytałam o blogu. Proszę o namiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5839050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Halo!!! Co jest, kurka, potrułyście się tymi obiadami, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5839380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 16.03.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no kurde już sama się martwię co z tymi babeczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5839408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 no kurde już sama się martwię co z tymi babeczkami? aż dziwnie, że tu tak cicho.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/152/#findComment-5839414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.