dana1s 15.01.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Wybór extra szczególnie hosty i kosaćce. To duet doskonały Z tymi egzotycznymi arizema. tulejnik, obuwik może być różnie, będą wyzwaniem;) Przywrotnik jest świetny i łatwy w uprawie , kopytnik jak ma dobre warunki to szaleje, karmnik Zobacz jeszcze ubiorek wieczniezielony:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 15.01.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 To chyba języczka pomarańczowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.01.2017 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Ubiorek jest zbyt kwiecisty...taka kwitnąca kepka a ja szukam czegoś rozproszonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.01.2017 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Nie... Języczka jest na dole a po lewej takie duze zielone liście a za nimi języczka przewalskiego i obok cos białego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 15.01.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 No właśnie te liście , tylko nie kwitnąca http://static.swiatkwiatow.pl/user_galeria/201202/duze/jezyczka-pomaranczowa--ligularia-dentata-_52731329680449.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.01.2017 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Może i tak ? Ale gołąbki byłyby z tych liści Danusiu masz jeszcze jakies sugestie ? A trawy ? Jakie byś polecała ? Oczywiście nie moga być inwazyjne i najchętniej jakies dziwaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 15.01.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Mari trawy koniecznie:DJakie napiszę potem, bo mi pada tablet...Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.01.2017 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 To na rano bedziesz miała A taki śmiałek pogięty "Tatra Gold" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 15.01.2017 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Trójlist klinowaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.01.2017 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Cześć Mari Moim zdaniem zwiewności i tajemnicy dodałaby ostnica Pony Tail, ale może być ciężkiego z zimowaniem:( http://www.iglaki24.pl/galerie/s/stipa-tenuissima-pony-tr_223304.jpg Za kamienie mogłaby robić Hakonechloa Ciekawą formę, takie ostre kształt ma trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster http://sprzedazroslin.pl/szablon/zdjecia/trzcinnik3.jpg kostrzewa sina też może się sprawdzić w takich tajemniczych nasadzeniach, dodając do tego kolor:D http://swiatwkwiatach.pl/wp-content/uploads/2015/09/kostrzewa-niebieska-e1446097615692.jpg Kosmiczna byłaby turzyca Greya http://byliny.farm/2019-thickbox_default/turzyca-graya-carex-grayi.jpg Edytowane 16 Stycznia 2017 przez dana1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.01.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Jakie piękne rośliny, niektórych nigdy jeszcze nie widziałam Ciekawe jak z dostępnością tych odmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.01.2017 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Dzięki Danusiu za propozycje Hej Matko! O które rośliny pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.01.2017 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Mari gatunków traw jest mnóstwo z pewnością znajdziesz coś dla siebie:DWstawiłam tylko te, których ja bym użyła do takiego tajemniczego ogrodu.U nas ferie, zaraz wybywam z domu. Będę popołudniu:)Do potem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.01.2017 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Leć, leć kochana a Ja korzystając z okazji bo serducho mi coś szwankuje i leżę to poogladam sobie w necie. Kiedyś zupełne niechcący weszłam do jakiegos sklepu z trawami ale ze za nimi nie przepadam to nawet nie zapisałam sobie strony a mieli tego od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.01.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Hej Matko! O które rośliny pytasz? No np. tulejnik, arizema. Może niewiele szkółek czy centrów handlowych odwiedziłam, ale odniosłam wrażenie, że dość ubogie są oferty, raczej wszędzie to samo i nie ma takich perełek. Wiem, że w internecie można znaleźć cuda i czasem nawet ktoś je sprzedaje Ostatnio znalazłam takiego dziwaka: Pierwiosnek Viala http://www.szkolka-przytok.pl/userdata/gfx/6d913254b396d3f6f2f41b82f2f3f5e6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.01.2017 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Tulejnik i Arizema do kupienia w sadzawce. To prawda. W centrach ogrodniczych nędza Mam obok siebie dwa duże ale co z tego jak u nich tylko to co najpopularniejsze. Faktycznie dziwak. Przypomina liatrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 16.01.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 No to jestem Ten pierwiosnek u mnie był tylko jeden sezon, więcej prób nie planuję. Ja wiem, że znajdziesz większość tych roślin, ale nie dość że są malutkie do tego drogie to jeszcze nie masz pewności, że sobie poradzą. Dodatkowo potrzebujesz ich dość dużo, więc ryzyko jest spore. Ja kiedyś dużo eksperymentowałam , często zakupy były jednosezonowe. Teraz wybieram raczej pewne gatunki. Ja się przyzwyczajam do roślin i jak wypadają to robi mi się strasznie przykro Mam trochę cacek chodzę obok nich dmucham i chucham jednak ryzyko zawsze istnieje . Zeszłej zimy umarł mi ogromny cyprysik tępołuskowy, był przepiękny. Normalnie się poryczałam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.01.2017 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Z moich roślinek padła budleja, migdałek i perukowiec. Ale bardziej było mi żal różnych bylin, które zjadły ślimaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.01.2017 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Perukowiec jest trudny ale jak już się ogarnie to ładnie rośnie. Parę lat temu posadzilam u rodziców bordowego i gdy na wiosnę przyjezdzalam w gości to ręce mi opadaly. Wiecznie przemarzal i musiałam ciąć. Pewnej wiosny się wkur.. i pogadalam sobie z nim pokazując piłę i lopate. Od tamtej pory rośnie jak głupi. Mówię zupelnie poważnie! Na ślimaki mogę ci przysłać kilka zaskroncow i jaszczurek Ja u siebie nie widzialam nawet pół ślimaka ale za to mam krety i rezerwat płazów i gadów Wszystko co u mnie pelza lub biega jest pod ochroną. Danusiu, wiem kochana ale tak mi się podobają te wynalazki ze chyba spróbuję coś z tych ciekawostek u siebie hodować. Nie mowie ze wszystko i hurtem bo najpierw muszę stworzyć im odpowiedniej warunki ale jedno coś... Dziś z Wami nie posiedzę bo bardzo źle się czuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 17.01.2017 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Cześć Mari jak zdrówko? Lepiej się czujesz? Kochana ja Cię nie chcę zniechęcać, tylko napisałam jak to było u mnie Oczywiście próbuj może akurat wszystko co posadzisz będzie rosło jak na drożdżach:D Tego Ci życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts