marimag 07.02.2017 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Zapomniałam o Waszym powaleniu... Cofam pytanie Pokazuje i objaśniam... http://naogrodowej.pl/artykuly/839g.jpg http://naogrodowej.pl/artykuly/54g.jpg Luźne przykłady... Tak sie patrzę i zastanawiam czy to jeszcze rośliny czy już nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2017 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Asia, wprowadzasz poprawnośc polityczną do postów mych kudłatych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.02.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Pokazuje i objaśniam... http://naogrodowej.pl/artykuly/839g.jpg http://naogrodowej.pl/artykuly/54g.jpg Luźne przykłady... Tak sie patrzę i zastanawiam czy to jeszcze rośliny czy już nie bardzo. Nie mam pytań w tym kontekście Asiu, sporo razy miałam tak, że rośliny opisywane jako pancerne u mnie marzły, chorowały itp. A ku swojemu zdumieniu inne opisywane jako wrażliwe i trudne "za płotem rosną i maja się dobrze. Mam bardzo specyficzny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2017 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 No Ja tez jakoś ... U Was z tym klimatem to przerąbane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.02.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 U Was z tym klimatem to przerąbane Ale tylko zimą, latem jest fajnie Ciekawe co mi po tej przeżyło, bo nic nie okryłam, nawet małych nowych roślinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2017 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Ja w tym roku jeszcze nie obgryzam paznokci ale już kolejna zima będzie dla mnie stresem. W tym roku robię cień i czekam, czekam, czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.02.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Mari przecież las też cudnie kwitnie, na wiosnę jest pełno kwiatów... bez kwiatów nie byłoby nasion i nowych roślinek Chcesz zrobić sobie jakiś nienaturalnie nie kwitnący las Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.02.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Nie poprawność polityczną, tylko skrzywienie zawodowe Połowę tych domków dla elfików przystosujcie na domki dla pszczół. Oprócz tego, ze ładnie, to jeszcze pożytecznie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.02.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Mari - nie falliczne, tylko kłosy, kolby, grona Boszzz dopiero teraz doczytałam o co chodzi z tymi fallicznymi Wytrzymać z Wami nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.02.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Z nami? A kto Fifkę na gwałcenie lisów napuszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.02.2017 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Domki dla elfów też bym porobiła ale nie mam takich drzew dużych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.02.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Asieniu bądź grzeczną dziewczynką Tak patrze na zdjęcia tych wystrzyżonych na płasko bukszpanów i ciekawa jestem jak one znoszą taki nawał śniegu np. Bo u nas musieliśmy otrząsać po każdych opadach zwały śniegu, rośliny nie wytrzymywały ciężaru. Ostatni raz jak poszłam w bukszpany, śniegu było tak do połowy ud i zapomniałam, ze tam jeszcze są wykopy pod nawodnienie ogrodu, wycięłam takiego regularnego kanara, ze pól wsi miało ubaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.02.2017 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Te bukszpany być może nigdy śniegu nie widziały A jeśli widziały, to krótko, bo odpowiednie służby szybciutko śnieg uprzątnęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2017 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Mari przecież las też cudnie kwitnie, na wiosnę jest pełno kwiatów... bez kwiatów nie byłoby nasion i nowych roślinek Chcesz zrobić sobie jakiś nienaturalnie nie kwitnący las Chcę zrobić las a nie kwietnik dlatego szukam roslin skromnych. Kuma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2017 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Asiu wiem gdzie pracujesz i nie bardzo umiem połączyc Twoje zboczenie związane z zawodem z moimi kudłatymi postami o fallicznych roslinach Też jestem zdania, ze te wymodzone bukszpany w zyciu sniegu nie widziały. Nie umiem się zachwycać tego typu obiektami. Jak mozna tak okaleczać roslinę ? Czy to traktować jeszcze jak rosline czy juz raczej rzeźbę / Dla mnie kompletnie nie ma to uroku i kojarzy mi sie z masakrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.02.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Tam, gdzie obecnie pracuję, to mój drugi zawód, totalnie odmienny od pierwszego Też nie lubię rzeźb roślinnych, ani w ogóle roślin prowadzonych w idealne kulki czy stożki. Zwolenniczką jestem naturalności, swobody i koloru Mari, skromnych roślin jest sporo, tylko że kwitną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.02.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 No nie za bardzo kuma.... między kwitnącym kasztanowcem, lipą a wycmokanym ogrodem angielskim jest wielka różnica. Poziomek w tym 'lesie' dzieciakom też nie posadzisz bo kwitną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2017 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 No ruszcie troche glową... Ile mam tłumaczyć ??? Szukam skromnie kwitnących a nie oblepionych kwieciem. Nie kwitnących nie znalazłam ale za to wczoraj natknełam się na cos co tak kwitnie ze niewiadomo o co kaman Poziomek nie przewiduje bo nie jadamy. Mamy za płotem mega lasy więc jak raz na 100 lat sie komus zachce zjeśc jedna sztukę to sobie pójdzie i urwie. Z jagodami to samo. Wyprzedze pytanie o borówki i inne jagodowce...nie przewiduję bo nie lubimy, nie jadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.02.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Pokrzywa skromnie kwitnie Ale rozumiem, że szukamy krzewów, nie bylin No to: leszczyny, trzmieliny, kruszyny, berberysy, ligustr. Niektóre mają trujące owoce. Iglaki się nadają? A Ty jakie rośliny znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.02.2017 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Czy Wy czytacie w ogóle co Ja piszę ???? Pisałam że KRZEWY JAKOS MNIE NIE ROZWALAJĄ , że SZUKAM WIELKICH BYLIN ... O jakie rosliny mnie pytasz bo jakby co to na wczesniejszych stronach juz wklejałam :cry: Nie musicie SPECJALNIE dla mnie szukać. Jakbyście na cos wpadły, cos się Wam przypomniało to jestem otwarta na propozycje:) Jak tylko znajdę chwilę czytaj w nocy to siedze na katologach i wertuje i czytam. Powoli dostaje oczopląsu i pomroczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts