marimag 09.02.2017 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Roszczeniowe gnojki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Roszczeniowe gnojki! Im więcej jedzenia mają tym więcej ich przylatuje. Pierwszy raz jesienią nie przycięłam róż i zostały na nich owoce - i już wiem, ze tak będę zostawiać takie nieprzycięte róże na zimę - przylatują ptaki takie wielkie jak kuropatwy i się tam stołują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 A może to kury sąsiadki? Jakież to ptaki latają i są tej wielkości? Kurna! Czacha dymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.02.2017 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Różne bzy i leszczyny planuję także u siebie. W ogóle to bardzo bordowo będzie koło domu Zaczęło się od dachu a teraz rośliny. Czytałam, że powinny to być wyłącznie barwne akcenty, ale ja jak zwykle robię po swojemu, a nie zgodnie ze sztuką Sok z czarnego bzu robię na oko: owoce, cukier trzcinowy, sok z cytryny. Nawet nie pasteryzowałam, tylko gorący wlałam do butelek i zakręciłam. Cukru mało daję, tyle tylko, żeby facjaty nie wykręcało na drugą stronę Leszczynowe kutasiki to po prostu kotki No i już zaczyna się pora kwitnienia leszczyn, kto uczulony, niech się strzeże. A propos kutasików i robienia po swojemu, to polecam film o Wisłockiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Czytałam, że powinny to być wyłącznie barwne akcenty, Dlatego nie czytam takich rzeczy, POWINNY bo co?? Bo jakiś "znafca" miał przemyślenia i kanon ustalił?? A jak mnie się taki kanon nie podoba?? Stwierdzenie POWINNO od razu budzi mój sprzeciw. Wisłocką na bank obejrzę. To jedna z moich ulubionych książek wczesnej młodości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Ale jak to POWINNO? Kto to ten znafca? Jak tak czytam, słucham i podpatruje to z moim "dziwacznym" i zupełnie nie trendy podejściem do wszystkiego, powinnam się solidnie pieprznac młotkiem i o ile przeżyje to skonsultować się z farmaceutą Matko N, kutasiki i Wisłocka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Też mam nietrendy podejście, walą mnie kanony i ustalenia, u siebie rządzę ja i moja wizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Pewnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Z roślin o czerwonych liściach chcę jeszcze brzozę, czeremchę i właśnie leszczynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.02.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Brzoza czerwona? Ło, nie wiedziałam, że istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Istnieje, tylko ja szukam "płaczącej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Jest, jest A Ja za czerwonymi nie przepadam. Nie lubię zbyt oczywistych kontrastów dlatego tak ciężko mi dobrać odpowiednie rośliny. Jakoś nie umiem polubić traw. Jedynie proso jeszcze jakoś do mnie mówi ale bardzo cichutko i trawa nazywana końskim ogonem. Zastanawiam się gdzie, w jakiej grupie szukać ciekawych roślin... Byliny mam mniej więcej ogarnięte. Oczywiście, nie jestem w stanie obejrzeć wszystkiego ale mniej więcej wiem, jaka grupa czy rodzina mi kompletnie nie pasuje i wykluczam od razu. Nie znoszę kwiatków w typie jak to mówię: rumianki. Marcinki, astry i inne tego typu... Bardzo podobają mi się przetaczniki tylko te ich oczojebne kolorki! Pokrój mają taki jakiego szukam. U mnie będzie trochę ciężko scalic w jedna wizję kilka miejsc, bo w każdym z nich będą panowały nieco inne warunki ( głównie słoneczne) i musze dać zupełnie inne rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Pusiu, placzaca będzie miała w nazwie pendula? Podaj mi nazwę tej czerwonej to sprawdzę w swojej szkółce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 A Widziałyście brzoze z liśćmi jak klon palmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Jakoś nie umiem polubić traw. Mam tak samo. Nawet nie to, ze ich nie lubię, ale nie kupuję i nie sadzę u siebie. Mam tyle naturalnie rosnących traw, że to wystarczy. Mari u mnie też nie ma mowy o jednej wizji dla całego ogrodu, samo ukształtowanie terenu przeczy takiej jednolitości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 No u Ciebie to walka z żywiołem i rozumiem. U mnie szalała, szalała bo płasko i nuuuuuudno, ale to się zmieni bo kopareczka, wywroteczka i góry będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.02.2017 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Pusiu, placzaca będzie miała w nazwie pendula? Podaj mi nazwę tej czerwonej to sprawdzę w swojej szkółce. Mam upatrzona, tylko ciągle brak towaru. http://www.ogrodkroton.pl/towar.1386.brzoza.zwisajaca.purpurowa-.betula.pendula.purpurea.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.02.2017 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 i cena jakas sporawa Tu jest dostepna ostatnia sztuka i chyba szkółka blisko Ciebie. http://www.drzewa.com.pl/196-brzoza-brodawkowata-purpurea-betula-pendula-purpurea.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 09.02.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 A Widziałyście brzoze z liśćmi jak klon palmowy? Nie ale chciałabym zobaczyć. Klony palmowe to moja cicha miłość Działka płaska aż do znudzenia więc i u nas będziemy tworzyć ogrodowe górki i dołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.02.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 To rób to częściej Iskierko Co u Was słychać ? No żeby dwie strony się cofać, aby zobaczyć pytanie od Ciebie, to przegięcie xD Piszecie tu tyle, że czasem to nie sposób nadrobić! My? Zdrowi na szczęście, bo biegania mam tyle, że z choróbstwem kogokolwiek to byłaby kaplica U małej tylko objawiła się lekka dysplazja bioderek. Nosi uprząż przez najbliższe kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts