Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................

marimag

Recommended Posts

Weź przestań, uczysz się programu drugi dzień i to z przerwami na życie - ja żeby robić to co robię uczyłam się parę lat :cool:

Ponadto dobre programy jak zwykle są za duże pieniądze, programy amatorskie są jak sama nazwa wskazuje dla amatorów, którzy troszkę tylko sobie dłubią, to tak jak na ten przykład z narzędziami :yes:

• Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• marimag

10298

• bogumil

2217

• bionda

1933

• Bastki

1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nieźle :)

Widzisz, da się.

Tylko gdzie drzwi i okna? Ania, nie pomijaj :p

Jak to zrobisz i pomalujesz ściany, to zajmiemy się podłogami.

I zrobimy większe obrazki.

Z czasem dojdziemy do innych mebli i dodatków.

Ponadto dobre programy jak zwykle są za duże pieniądze, programy amatorskie są jak sama nazwa wskazuje dla amatorów, którzy troszkę tylko sobie dłubią, to tak jak na ten przykład z narzędziami :yes:

A tu pozwolę się sobie nie do końca zgodzić.

Może w tym wypadku się mylę, ale zbyt często mieszane są pojęcia amatorski i darmowy.

Akurat SH3D za program amatorski nie uważam. Ma dużo możliwości. Miałam okazję używać programu za spore, jak dla mnie, pieniądze i jakoś nie uznałam go za lepszy :)

".....Średnio inteligentny szympans jest w stanie nauczyć się obsługi komputera ......" hahahahaha....to ja jestem ciut niżej narendilku

Narendilka z tym szypansem pojechała jak gołą dupa po betonie.......................

Już nic nie mówiłam...

Ja raczej czuje się jak średnio rozgarnięta panda !!!!!

Uważam, że to raczej kwestia potrzeby/konieczności i determinacji.

Dam Wam przykład.

Moja mama jest wybitnie nietechniczna, że o komputerze nie wspomnę. Próbowała się kiedyś uczyć obsługi, ale nie wyszło. Myszka jej nie chciała słuchać, klawisze się myliły.

Ostatnio pilnowała Jakuba, a mój syn dostał pozwolenie na pół godziny grania. Z reguły sam sobie potrafi włączyć co trzeba, ale tym razem coś szwankowało.

Moja mama w panice zadzwoniła do mnie. I co się okazało? Nagle przestały jej się mylić klawisze, myszka działała jak trzeba, ikony stały się jakieś czytelniejsze. Pod moim telefonicznym nadzorem się udało.

Jak trzeba, to da się.

Ania nie dłubie................

Przyszedł mąż i z widelcem w jednej ręce a myszką w drugiej, zmieniał podłogi. Nie są to oczywiście te, które bym chciała ale jest odcięcie.

Narendilko..z podłogami też mi jakos idzie, tylko nie rozumiem dlaczego w jednym pomieszczeniu udaje się to błyskawicznie a w innym sa problemy np. nie odpala się ta duża ramka z hasłem: modyfikuj pokoje.........

Okna mówisz ? A co powiesz na drzwi, okna, okiennice, kaloryfery iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii miseczkę z jabłkami na stole ;)

Zapomniałam dodać.....przy okazji zabawy z meblami, myślę i dumam nad zmianami......Chcę od razu zrobić tak, jakby miało być.

Mam zagwostkę z tym dynksem przy jadalni i kuchni i dumam czy nie zamknąć po skosie holu ( chyba nie !!!) Wizualnie było by fajnie, telewizor by tak nie dudnił na poddaszu i cieplej ale śmigac przez kuchnię czy salon do jadalni ? tak dookoła ?

Edytowane przez marimag

O żesz Ty małpo !!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakie to profesjonalne !!!! A te moje dziady ????????????????? Lampka późny Gierek, dywan od Turków, krzesła z piwnicy.........dobrze, że chociaż fury markowe sobie wstawiłam :bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

Teraz to mi się ręce wygły w druga stronę.....Nie dojdę do takiego poziomu do usranej śmierci.....

Jak się robi takie zdjęcia ? Chodzi mi o perspektywę.

Za ciemno bo wieczór pewnie ;)Tam sie ustawia godzinę...jakis taki debilizm....

Dzień doberek!

Masz rację, też bym się denerwowała. Taka ludzka natura ;). Ale dobrej myśli możesz być.

Zdjęcie jest robione w widoku 3D--->wizyta wirtualna

widok.jpg

Po naciśnięciu wyskakuje postać (widziana od góry). Stawiasz w tym miejscu gzie chcesz dany widok zobaczyć.

Weim, że przy robieniu zdjęcia jest opcja godziny. Mam ją ustawioną na 12 godz/ lato.

Salon od południowej strony. Dziad wychodzi taki ciemny.

Edytowane przez rere79

Zmieniając temat : NAUCZYCIELKI, dlaczego te zdjęcia takie ciemne wychodzą???

rere, po pierwsze odznacz opcję dodawania świateł na suficie w trakcie renderingu.

Po drugie, powstawiałaś jakieś źródła światła?

TUTAJ kiedyś Basia co nieco opisywała.

Jeśli chodzi o ustawianie daty i godziny, to ma to również związek z ułożeniem domu względem stron świata.

Nie wiem, jak Ty, ale ja swoje mieszkanie ułożyłam wedle planu.

Mój pokój dzienny jest od południa i najładniejsze światło udało mi się uzyskać na wizualkach ustawiając grudniowe godziny okołopołudniowe. Do ideału brakowało, ale dopiero się uczyłam ustawiania świateł.

KLIK

Narendilko..z podłogami też mi jakos idzie, tylko nie rozumiem dlaczego w jednym pomieszczeniu udaje się to błyskawicznie a w innym sa problemy np. nie odpala się ta duża ramka z hasłem: modyfikuj pokoje.........

Tyż nie wiem. Nie przypominam sobie, żebym miała takie kwiatki.

Okna mówisz ? A co powiesz na drzwi, okna, okiennice, kaloryfery iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii miseczkę z jabłkami na stole ;)

Jak zdarta płyta powtórzę :p

PO-MA-ŁU. PO KO-LE-I.

Za męża trzymam kciuki. :stirthepot:

Narendil, dziękuję :)

Dom ustawiłam względem stron świata. To pewnie mała ilość oświetlenia powoduje taką ciemnice ;)

I jeszcze pokombinuj z godziną i porą roku.

Zimą słońce jest nisko i może się ładnie układać na ścianach i podłodze.