Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

Dzięki Aluś :)

 

Ja również, życzę caaaaaaaaaaałej Twojej rodzinie,

spokojnych, ciepłych i radosnych Świąt Wielkanocnych.

Cudownej atmosfery, stęsknionych przyjaciół i rodziny,

słodkiego lenistwa, opierniczania się w gaciach do 15.00,

no i wlanego poniedziałku ;) ( literówka admetki ale TAK !!! mi sie podoba, że nie mogłam sie oprzeć :rotfl: )

 

Ala o której lądujecie ?

Wypadałoby, żebym powitała Was chlebem, solą i kocem elektrycznym ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy jeszcze tu ktos przychodzi ????

 

Witam koleżanki :)

 

Ja jestem:-)

Dziś musiałam przybyć do pracy.

No więc obowiązkowo zaglądam.

 

Generalnie działam w domu - pomyłam okna, coś tam posprzątałam - i tak mi nabrudzą do niedzieli:bash:

Dziś pomału wdrażam gary.

 

Wesołych Świąt życzę :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pelasiu, witaj małpo zielona ! :)

 

Gary to Ja juz wdrożyłam.....Święta nie u mnie a Ja znowu po nocach robię ! To jest absolutnie NIESPRAWIEDLIWE !!!!

Tej nocy piekłam pasztety !

Skończyłam o 24.30 !

W nocy nie wiedziałam co mam robić z nogami, rękami, ramionami, kręgosłupem.....Aż mi stopy pulsowały....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Znalazłam przepis na jednej z moich ulubionych stron.

 

Pasztet drobiowo - wieprzowy

 

 

Smaczny pasztecik. Polecam :)

Przepis na pasztet pochodzi z tej strony.

 

 

 

 

Składniki:

 

- 0,5 kg wątróbek drobiowych

 

- 0,5 kg boczku surowego

 

- 20 dkg łopatki

 

- 2 cebule

 

- 2 jajka

 

- 1 bułka

 

- przyprawy

 

 

 

Wykonanie:

 

Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni.

 

Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie.

 

Do powstałej masy dodajemy dwa jaja, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.

 

Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniacj C.

 

Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bastuś, jeśli wyczujesz ilość potrzebnych jajek to będzie gites. Masa nie może być zwarta.

Powinna wyjść taka...pulpa.

Nadmiar wody i tak odparuje w piekarniku. Pamiętaj, żeby nie przesolić. Po wyjęciu z piekarnika, pasztet jest bardziej słony niz był przed upieczeniem.

 

Patrzę na ten przepis i tak sobie myślę......

Wiesz co ! Dryndnij do mnie :) Powiem Ci o co chodzi !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...