alicja5 07.02.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Będę wieczorem siedzieć i zawijać Pal licho robotę. Ślinotok mam do pasa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 07.02.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Niestety to drugie I to z dziurką :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dobra Aluś tylko daj sekundkę...musze poszukac receptury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Już piszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 07.02.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 i Ja się zmywam. Znowu głowa mi leci na klawiaturę. Całuski dziewczyny Miałam dziś telefon z propozycją..opowiem wam jutro, a i podjęliśmy ważna decyzję !!! To też jutro PaPaPa I co ,nic pary nie puściłaś????? Czy mi ślina oczy zalała ,że nic nie widzę??????????? Gadaj tu prędko o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 07.02.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 no włacha - czekam tak jak Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 07.02.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Przebieramy nóżkami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 FAWORKI ZWANE CHRUSTEM 20 dag mąki3 żółtkasól3-4 łyżki gęstej śmietany1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ( opcjonalnie)1 łyżka stołowa spirytusu ( daję dwie)tłuszcz do smażeniacukier puder Mąkę wymieszać ze śmietaną. Zrobić dołek a do niego wrzucić: żółtka, sól ( szczypta), proszek do pieczenia, spirytus.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Ciasto ma mieć zwarta konsystencję.Ciasto wałkowac partiami na bardzo cienkie placki ( Ja wałkuje tak cienko, żeby przez ciasto było widać sęki stolnicy), starając się jak najmniej podsypywać mąką. Podsypywać jednak trzeba !!! Kroimy nożem lub radełkiem na prostokąty, wywijamy i smażymy. Próba tłuszczu do smażenia:Jeśli chcemy sprawdzić czy tłuszcz rozgrzał się już wystarczająco, należy wrzucić do niego kawałeczek ciasta faworkowego. Jeśli szybko wypłynie i szybko się zrumieni to znak, że tłuszcz już jest dobry. Po usmażeniu, faworki wykładamy na ręczniczki papierowe, a po wystygnięciu obsypujemy cukrem pudrem. Jeśli chcemy żeby długo były chrupiące NIE ZAMYKAMY ich w pudełku czy innym pojemniku. Powinny stać w przewiewnym, suchym miejscu. Łasuchom proponuję zrobić z podwójnej porcji....może nawet potrójnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 07.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dobra,poprawiam fryz,obciągam kieckę,upierniczę usta,bo muszę lecieć do szefa;) Ale wrócę za parę minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 07.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Oooooojest przepis- uraaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Dla zielonych w kuchni: TO JEST RADEŁKO ! http://www.same-meble.eu/wp-content/uploads/radelko-drew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 A o tym o co pytacie...później. Obiad musze kończyć...uciekam i znowu brzuch mnie nasuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 07.02.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Anuś,bardzo ,bardzo dziękuję Dobra ,podwijam kiecę i lecę. Szefowi się nie odmawia:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 07.02.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 no ok czekam więc "do później" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 07.02.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jestem, podglądam i czekam na wieści. Daj Anula jakieś pół godz. bo po córę do szkoły muszę lecieć A z brzuchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.02.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Przeleciałam zaległości - robisz coraz większe postępy gaz mam i kuchnię smega - czteropalnikową z piekarnikiem elektrycznym, ale robiąc dalej kuchnię kupie sobie płytę indukcyjną a obecną kuchnię będę traktować jako piekarnik i podstawkę pod garnki Co i rusz dają kiepski gaz i kotlety zamiast smażyć - gotują się nie mówiąc o tłustym syfie osadzającym się wkoło. W mieszkaniu też miałam gaz ale tam wyboru nie miałam i myślałam, że tak się brudzi bo kuchnia mała Znajoma ma indukcję i jak sobie patrzę ile czasu zajmuje jej gotowanie to wiem, że będzie to nasz pierwszy zakup do kuchni:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 a Ja indukcji nie chcę...Może i fajna, może i szybciej się gotuje ale jak tylko coś wykipi to smaży się na tym blacie jak cholera. Przerywać gotowanie i szorowac płytę, żeby nie przywarło i do płyty i do gara...nie dziekuję.Często gotuję na 5 biegu, bo musze dużo, bo szybko, bo kilka dań na raz..Nie mam czasu na sprzątanie pod garami, gdy w innych buzuje az miło.Tych co uważają, że przesadzam, prosze o przeliczenie ilości potrzebnych palników do przygotowania dzisiejszego obiadu.Menu:- zupa- makaron- ziemniaki- kotleciki z jajka- szklenie cebuli- duszenie udźca indyczego- bulion light- gotowanie jajek- warzywa na parze- kompocik z jabłek Wiele rzeczy robie jednocześnie...pytam na czym mam to gotowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 a brzuch to mnie boli z nerwów chyba.Wczoraj i przedwczoraj było ok, ale dzisiejsza rozmowa z ojcem i jego nowe pomysły skończyły sie lekami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 07.02.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 ale robisz to wszystko jednocześnie? ja mam indukcję i nie zamieniłabym jej na nic innego i pewnie wszystko to co ty dzisiaj gotowałaś zrobiłabym na 4 polach 2 razy szybciej i zaoszczędziła jeszcze trochę czasu . Ale ty jesteś kuchareczka lubisz gotować a ja . Taki kucharz z prawdziwego zdarzenia to kojarzy mi się z jednak z gazem . A i zapominałam ci powiedzieć że masz kopa w zad za to że nie chcesz iść do lekarza no i ja czekałam nie na przepis faworkowy ale na to co obiecałaś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.02.2013 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Zapomniałam dodac do menu: - marchewka w sosiku teraz komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.