marimag 13.04.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Jak zdrówko ? Jak nastrój ? Nie bądź taka i podziel sie przepisem na rożki....co ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.04.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Aniu....bardzo proszę ROGALIKI DROŻDŻOWE - 250g mąki pszennej tortowej - pół kostki masła -1/4 szkl. ciepłego mleka - kostka drożdży - 1 jajko - 2 łyżki cukru pudru - olejek waniliowy- 1 łyżeczka - marmolada W kubku podgrzać mleko dodać szczyptę cukru i rozkruszyć drożdże. Postawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut (pod pierzynę) Jajko ubić z cukrem pudrem Jak już drożdże wyrosną to masło rozetrzeć palcami z mąką dodać wyrośnięte drożdże i ubite jajko z cukrem. Wyrabiać ok 10 minut aż nie będzie się kleić do rąk:) Przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki na ok 2 godziny (i tu masz czas na forum) Ciasto podzielić na trzy części, rozwałkować każdy placek i podzielić na 8 trójkątow. na każdym trójkącie położyć po łyżeczce marmolady (lub serka lub masy makowej) zawijać od szerszego końca formując rogaliki:) blaszki wyłożyć papierem piec ok 20 min na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem i gotowe:) Ja robię zawsze z podwójnej porcji. I naprawdę nie ma dużo roboty! Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez bogumil Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.04.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Aniu....szukam sobie roboty, żeby nie rozczulać się zbytnio nad sobą i nie marudzić. Daję radę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 13.04.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Helo!! Macham wieczornie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Gdzie się wszyscy podziali ? No to dla wieczornych Marków i nocnych Alicji Wchodzi blondynka do sklepu i mówi: -poproszę ogórka Na to sprzedawca: -w całości czy w plasterkach? -a co pan myśli?! Że ja mam ci.kę na żetony?!?! -------------------------------------------------------------- Co będzie jak się skrzyżuje blondynkę z psem husky Ano... są dwie możliwości: albo wyjdzie nam blondynka zajebiście odporna na mróz albo husky, który będzie najlepiej ciągnął w całym zaprzęgu. -------------------------------------------------------------- Syn rozwiązuje krzyżówkę i przy jednym z haseł prosi ojca o pomoc: - Tato, szpara u kobiety na P.. ? - Poziomo czy pionowo? - Poziomo... - To będzie pysk. -------------------------------------------------------------- W przypadku wyborów miss, powiedzenie "dać za wygraną" nabiera nowego znaczenia -------------------------------------------------------------- Facet budzi się w południe na potwornym kacu. Patrzy, na stole cztery schłodzone butelki piwa i list następującej treści: "Kochanie, wypoczywaj. Jakbyś czegoś potrzebował to zadzwoń. Zwolnię się z pracy i przyjadę. Twoja kochająca żona". Facet pyta syna: - Co się wczoraj stało? Nic nie pamiętam. Czyżbym wrócił w nocy z kwiatami albo pierścionkiem? Syn na to: - Przyszedłeś o piątej nad ranem kompletnie pijany, awanturowałeś się, a gdy matka chcąc cię rozebrać ściągała ci spodnie, powiedziałeś: "Spadaj dziwko, jestem żonaty!". -------------------------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Chciałam poprosić Beatkę o przepis a tu widzę ,że już jest:pBeatko czy próbowałaś z drożdżami suszonymi bo tu bardzo ciężko trafić na świeże? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.04.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Jestem, jestem....dobre Aniu.... I ja odmachuje maydejko:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 13.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Alu...niestety nie, zawsze robię ze świeżymi ale w przepisie oyrginalnym jest 12 g suchych drożdży. Czyli można:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam pieknie, piekne Panie. Beciu, dzieki za przepis Aluś, pewnie, że mozna suche. Dajesz ich o połowe mniej niz świezych i w wielu przypadkach nie robisz zaczynu. Tu bym zrobiła tak jak ze świezymi bo ciasto ląduje w lodówce i nie bedzie miało okazji wyrosnąć w cieple tak jak zwykle przy drożdżowych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 ZAWSZE ! robię z suszonych i wychodzi malina ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.04.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ania ,goście poszli żegnać się z wieżą a ja padłam i usnęłam. Ja nigdy nie śpię w dzień,chyba ,że jestem mega chora z mega temperaturą. Dziś mnie chyba dopadło przesilenie,,gościowe":confused:. Tylko teraz się martwię,bo podejrzanie długo ich nie ma a ja już nie mam siły na akcję poszukiwawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ala, zdradź nam, kim sa Ci Twoi umęczliwi goście ? Rodzina ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.04.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Alu...niestety nie, zawsze robię ze świeżymi ale w przepisie oyrginalnym jest 12 g suchych drożdży. Czyli można:) Dziękuję Osobiście nie lubię suchych drożdży.no ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ala, zdradź nam, kim sa Ci Twoi umęczliwi goście ? Rodzina ? Niestety rodzina:sick:. Tak jakoś jest ,że jak przyjeżdżają,, obcy'' czyli przyjaciele,są świetnie zorganizowani. Z rodziną jest zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Aluś, dlaczego nie lubisz suchych ? Są super i Ja osobiście wolę takie własnie. Można je długo przechowywać. Świeże się zsychaja, psują, fermentują, psują jedzenie w lodówce..... Suche mam zawsze pod ręką. Jak jestem w sklepie, kupuję po 20 paczuszek i mam z głowy Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Rodzina ? Wszystko jasne ! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.04.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ania tu suche są jakieś inne dziady. Ostatnio babka drożdżowa rosła mi całą noc. One nie są sproszkowane tylko jakieś w w połamanych płatkach i jakimś siuwaksie !!!!! Nie da sie tego dziadostwa rozpuścić tylko robi się jakiś twardy glut z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicja5 13.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Dziewczyny,a czy któraś próbowała mrozić drożdże. Szukałam info w necie i są sprzeczne opinie. Jedni mówią ,że super a inni ,że do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Ala, nie uwierzę, że we Francji nie ma drożdży ! Kraj bułek, bagietek i innych słodkości ? Wina ? Szukaj, musza mieć. Masz tam jakiś polski sklep ? Delikatesy ? Nie ma takiej opcji co by nie mieli ! Wpisz w net po francusku drożdże suszone i włącz grafikę. Po opakowaniu dojdziesz Ja używam takich i złego słowa nie powiem. http://wygodny-market.pl/upload/images/products/big/Dr_Oetker_Drozdze_Instant_7g763.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.04.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Nie mroziłam drożdży Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/233/#findComment-5890325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.