marimag 16.04.2013 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Proszę mi się tak nie foszyć bo i tak koleżanki nie było No więc tak : Dzwoniłam, żeby zapytać o gaz. Czy już jest a jesli nie to za ile będzie ? Dowiedziałam się, że wszystko juz gotowe ( dokumenty) ale nie mają jeszcze wszystkich zgód właścicieli ziemskich. Kuźwa, też problem ! Dowiedziałam się, że ma być. Dokładnie to samo mi powiedziała w styczniu ( Boże jak ten czas leci ! ) To tyle w temacie gazu... Zapytałam również, czy złożyła szefowi moja propozycję a mianowicie zamiana mieszkania na dom. Powiedziała, że złoży. Zapytała o metraż, położenie, rozkład. Zapytałam czy przed wizja lokalną, powinnam je odświeżyć, żeby lepiej się prezentowało. Powiedziała, że nie ma takiej potrzeby bo ich interesuje tylko lokalizacja i rozkład. Mam czekać na telefon. Sprawdzam w necie ogłoszenie o sprzedazy lokalu. Nie napawa mnie optymizmem. Ok 20 wejść i niby 5 osób wzięło numer telefonu ale jakos nikt nie dzwoni - tak twierdzi ojciec. Przebieram nerwowo nogami no bo dochodzi jeszcze dość istotny problem - szkoła i przedszkola. Gdzie mam ich zapisac ? Jak to załatwić ? Gdzie posłac Olę ? Tu gdzie jest teraz, nie może już chodzić. To przedszkole do 5 roku życia. Boję się ja puszczać w tłum - będzie anonimowa. Ponieważ jest bardzo grzeczna, spokojna i pogodna, będa ja przechowywac a nie wychowywać. Kolejny problem to zbyt liczne grupy. Dla dzieci z jej schorzeniem powinno byc ich max. naście a nie 30 i więcej. Wale głową w mur. Jak to wszystko ogarnąć ? Jesli deweloper zdecyduje sie na zamianę to ok. Lecę do szkoły w tamtej okolicy. Nawet jeśli nie będzie kasy na wykończenie i wyprowadzke od września to moge sie jakos poświęcic i dowozić. Gdy kasa się pojawi i np. uda się wykończyc do listopada to już będziemy zalogowani na miejscu. Cholera a co jesli sie nie zgodzi ? Mieszkanie u rodziców to jedno ale który kierunek warszawy wybrać ? Zostawić tu gdzie chodza ? Może tarchomin ? Do Legionowa to już lekka przesada ! Mówię oczywiście o dowożeniu przez rok. Nie wiem jaka decyzje podjąć ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.04.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Aniu,http://www.youtube.com/watch?v=7S4RmwgC5l0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 16.04.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Brywieczór miłe Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 dobry, dobry!! Posadziłam jakieś badyle w ogrodzie, ale za cholerę nie wiem co, bo szanowny od kogoś przywiózł ale nie pamięta co!!! Badyl z korzeniem... żadnego listka, żadnej podpowiedzi... wykluczam buraki, ziemniaki, marchewkę i groch...wykluczam również iglaki... się zobaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Bry wieczór wszystkim Mejuś, a czy przypadkiem między korzeniami nie było bulw, kłączy czy innego "kalafiora" ? Mam teorię W ogrodzie, znaczy się na działce swojej ukochanej, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Już myslałam, że se tak pisze... Ni ma bulw i innych, stąd wykluczyłam ziemniaki Takie kikuty... badyl nie wiadomej proweniencji. No, pewnie, że w moim ogrodzie, lesie, stepie, działce.. wszystkie nazwy pasują Dawaj teorię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jeszcze podpytam i wykonam telefon do przyjaciela Dobrze zrozumiałam ? Dostałaś dużo tak jakby sadzonek z korzeniami i krótkimi badylami ? Tak ? Kolor badyli był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 duzo, to nie, po 3 kikuty w kolorze patyka w 8 doniczkach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jezus ! Masz zdjęcia ? W doniczkach tzn. że one były w ziemi ? Sadziłaś je razem z tym co było w donicy czy otrząsałaś ? Kolor patyka ? Ty wiesz ile jest patyków na świecie ? Jasny czy ciemny ? Miał fakturę czy nie ? Miał jakieś, nawet delikatne smugi w innym kolorze ? Skórka na badylach matowa czy raczej połysk ? Sprawiał wrażenie suchego i kruchego czy giętkiego i elastycznego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Uwaga pokaz slajdów Jakie były te badyle ? Takie ? http://eholiday.smcloud.net/krzewy/ogrod24/hortensja_limelight6.jpg http://2.bp.blogspot.com/-EivHDLG5SAs/UQ5I9XwUjzI/AAAAAAAABdw/BMr0AVvy9G0/s640/P%C4%84KI2.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Mari, easy like sundey morning!!! ( jakby zaspiewał mój ukochany Mike Patton) co mu za róznica, temu patykowi, jaki ma kolor?!! Niech mu tam ziemia lekką będzie i przepuszczalną i bogatą w składniki!!! Mari jak co puści z patyka, a niechybnie liścia się spodziewam to sie okaże co to. Szanowny wiedział jak się toto nazywało, ale ponieważ znane mu były nazwy, to nie zapisał a teraz każdą dowolną wymieniam, to kiwa, że może to.. :confused: mnie to juz nawet nie dziwi za bardzo. On nie ogarnia nazw badali, a ja jestem impregnowana na informacje o piecu, spalaniu i jakośći ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 mari, toż Ty na bogato poleciałaś. Wyobraź sobie patyk w kolorze, podobnym do innego patyka:D i tak po 3 kikuty, niezależne, nie zespolone ze sobą długość ok 50-60 cm i nic charakterystycznego nie mają w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Jeśli nie rozkminisz koloru badyla i tego co w tej doniczce siedziało ( oprócz ziemi i korzeni) to nie pomogę. Wydaje mi się, że może to być: Prosze pytać Zbynia i mówić mi w którą stronę kiwa - Dalia ? - Hortensja - Forsycja Słucham ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 {QUOTE]Wyobraź sobie patyk w kolorze, podobnym do innego patyka I tego sobie właśnie nie wyobrażam Często mysle o patykach. Nie jeden patyk w ręku miałam i wiem, że różnice sa ogromne. Można by książkę o tym napisać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 może forsycja... może jakaś kalina... dalia i hortensja w pojedynczym badylu nieczęste. Spoko, ja lubie niespodzianki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 {QUOTE]Wyobraź sobie patyk w kolorze, podobnym do innego patyka I tego sobie właśnie nie wyobrażam Często mysle o patykach. Nie jeden patyk w ręku miałam i wiem, że różnice sa ogromne. Można by książkę o tym napisać ! Mari suchy badylek, a nie gałęzie, drągi i konary ( zboczeńcu!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 No to będą jajca Aż sie nie moge doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.04.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 I tego sobie właśnie nie wyobrażam Często mysle o patykach. Nie jeden patyk w ręku miałam i wiem, że różnice sa ogromne. Można by książkę o tym napisać ! Mari suchy badylek, a nie gałęzie, drągi i konary ( zboczeńcu!!!) Słowo honoru !!!, że Ja nie o tym ! Pisałam o patykach...przysięgam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 no, dobra, ja o tym pomyslałam ale te badyle, na prawdę nie nasunęły mi tych myśli:D Zobczymy, jak sie obronią w moim stepie, to dobrze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 16.04.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Dobrej nocki życze, bo juz czas na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts