marimag 27.04.2013 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Przepraszam, że tak z innej beczki i zawracam Wam głowę, ale cały czas siedzi mi w głowie "dom holenderski" Pamiętacie go ? http://pictures.trader.pl/pictures/original/5/cb/96/124066656-193451-1.jpg Lokalizacja dobra, cena bardzo dobra, metraż dobry.Dwa "ale".....Brak gazu ! i to w zasadzie taki dom miejski. Szukałam, myślałam, marzyłam o czymś bardziej sielskim, leśnym, swobodnym, wsiowym. Jakby tu rozwiązać problem ogrzewania ?Pompa ciepła jest ale wychodzi drogo za prąd.Gosia i Olinkowa wyskocza pewnie z ekogroszkiem ale nie jestem pewna czy tam zezwola na cos takiego. To w zasadzie peryferie Warszawy. Pierwsza "miejscowość za granicą wawy, ale przechodząca płynnie więc, nawet ciężko się zorientować, że to już nie stolica. Jezu, jak Ja sie miotam ! Jestem tak strasznie zmęczona...Tak bardzo, chciałabym juz gdzieś osiąść....... Cieszyć się ogródkiem....Robić coś wokół domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Druga opcja i tak dla odmiany to tez bliźniak.... To dom od tego sprytniejszego niz ładniejszego. Podniósł cenę więc Holender i ten dom sa w tej samej cenie. Tu równiez brak gazu. Sporo trzeba włozyć i nie ma mozliwości negocjacji ceny. W Holendrze jest takowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 No i gdyby nie cena i KONIECZNY remont to bym sie chyba zdecydowała. Jest to ścisłe centrum Legionowa. Dom olbrzym bo ma 450 metrów ale mogłabym go potraktowac jako inwestycje i otworzyc tam planowany biznes. Punkt swietny, metraz pozwalałby na wygospodarowanie ze 150 - 200 metrów. Mielibyśmy dom i źródło utrzymania. Cena nie do opuszczenia. Dzwoniłam, pytałam. Dom wyglada tak... http://www.nportal.pl/_img_upload/max/96573/965737511.jpg a takie bajery sa w srodku... http://i.st-nieruchomosci-online.pl/q7h3zsl/dom-legionowo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Aniu! Olej ogródek ,poudawaj deprechę Z wygladu mi najbardziej podoba sie ten ostatni tzn, bryła ,srodkiem nie warto w ogóle sie przejmować,inne rzeczy są ważne: -cena -stan techniczny dachu,okien,scian ,instalacji -koszty utrzymania -cena:cool: A umnie na razie wszystko na gębę ,jak będzie umowa to dopiero będę mogla mówić o czyms konkretnym. Weekend pod znakiem mopa i szmaty.Dzisiaj pakuję Filipa do babci a Daniela do Sztokcholmu(jutro leci) a ja coż nuce piosenkę z kopciuszka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Ale Ja wcale nie muszę udawać Poza tym, po moich argumentach, leci monolog zabarwiony szantażem. A że dzieci w domu siedza, ze szkoda żeby sie kisiły w 4 ścianach.....Ja też bym chyba wybrała ten ostatni ale tylko dla ewentualnej mozliwości prowadzenia biznesu. Jesli nie to uciekałabym stamtąd. Działeczka 500 metrów na której stoi 450 metrowy dom i wszystko wyłożone kostką. Co tam wcześniej było ?Parkingi ? Firma ? W środku do remontu. Standard pamieta jeszcze młodego Bieruta. Ciekawe są podłogi. Niektóre pokoje, przypominaja sale balowe. Cena to jedyne 850 tys. Za co remont ? Biorąc pod uwagę wszystkie elementy, najbardziej atrakcyjna ofertą jest "latający Holender". Wysłałam tę ofertę ojcu. Jak sie dowiedział, że to w Jabłonnej i to jeszcze gdzies tam ( nie znam nazwy - jakas przedwojenna) to kazał sie umawiac na ogladanie. Pokazałam mu również ten dom a'la firma. Powiedział, że gargamel, brzydki,widac, że dobudówki walili. Ja mam wręcz odmienne zdanie. Nie jest to nowy dom a stylem przypomina to co teraz weszło czy wróciło do mody. Widze tam dużą konsekwencję i zachowanie odpowiednich proporcji. Bryła łamana przez co jest lżejszy. Trzeba pamietać, że to 450 metrów ! Taki metraż w jednym klocku wyglądałby jak szpital czy komisariat. Podoba mi sie jego schodzenie ku ziemi na naroznikach. No podoba mi się ! Cena nie, ale bądźmy realistami. W tym miejscu i z takim metrażem - nie chcą dużo. To Ja taka bida z nędza jestem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Daniel to ...? Po co leci ? Może masz tam cos do odebrania ze sklepu ? Gadaj !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Daniel to mąż (mój prywatny) Kochana,naprawde myslisz,ze robie sobie zakupy w europejskich stolicach a męża zatrudniam w roli kuriera???:lol2: Leci służbowo ,gadać z taką jedną o zleceniach dla nas....a sklepy??jak bedzie czas to pewnie polata...ma lepszy gust ode mnie to może coś znajdzie fajnego dla dzieci ale to skutek uboczny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Cholera , 850 000 to dla każdego baaardzo dużo ,no prawie kazdego:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Richi rich ! To może poproszę męża o małe zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dobrze czytam między wierszami,że papa ostatnio trochę łaskawszym okiem spogląda na Twoje plany? Jeśli tak to oby jak najdłużej :cool:Aniu byle dobrze hacjendę opylić ,reszta się ułoży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Ojciec spogląda przychylnym okiem, czase, chwilowo, na moment. Czasem, gdy ma lepszy dzień jest jakis taki...zarażony energią i optymizmem, wydaje się przekonany do moich planów, podoba mu sie to co chce zrobić, słucha moich argumentów, widze, że chce coś zadziałać. Nastepnego dnia, wszystko to gówno, mnie posrało, moje plany do mrzonki, żyję w nierzeczywistym świecie. Tego samego dnia wieczorem, dzwoni i snuje jakies odjechane plany, że może by tak czy siak...Nadążasz ? Bo Ja nie.... Z moim ojcem, rozmawia się jak z psychicznym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.04.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 marimag ja bym brala holendra. widzialaś rachunki za prąd? u nas na pompie jest podlicznik, właśnie zamknęlismy sezon zimowy. Za 6 miesiecy grzania domu i ciepłej wody 1800zł. Znajomi z gazem 1600 płacili co drugi miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Asiu, mam prośbę. Pogadamy przez telefon ? Mam kilka pytań odnośnie pompy Na priv. podam Ci numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 A może zmiany nastrojów są uzależnione od częstotliwości rozmów taty z LZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zawsze gdy zwracasz się do Żony "Asiu" to mam wrażenie,że to do mnie :lol2:nieraz muszę z kontekstu wnioskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.04.2013 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Holendra pamiętam ,pamiętam też,że wtedy Twój tata był przeciwny ze względu na pompę właśnie,nie pamiętam jaki metraz za to w środku chyba było dużo różu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Tak na oko dom wygląda w miare porządnie i okazale:yes:coś z ogrodem było nie tak ?z furtkami?czy to nie ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 27.04.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 ten mój rododendron to chyba jednak zdechł,prawdopodobnie przemarzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 27.04.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Wracając to tematu kupna działki ze starym domem,muszę powiedzieć że nie jest to opłacalne.My właśnie postawiliśmy domek na starych fundamentach i nie jest to żadna oszczędność,bo:1.Trzeba zrobić projekt rozbiorki starego domu.2.Wzmocnienie fundamentów,ulanie wieńca.3.Ekipa do rozbiórki,koparka i wywiezienie gruzu.4.Wyrównanie działki,uprzątniecie reszty bałaganu żeby wjechać z nowym materiałem.5.Przyłącza były stare do wymiany,trzeba było płacić jak za nowe.Dom był z lat 30-tych.........fundamenty grube 70cm niby dobre ale teraz wolałabym je zburzyć i robić od nowa,bo koszt ten sam a przynajmniej spokojniej bym spała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts