rere79 28.04.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 U mnie rosołek, a na drugie udka kurczaka w sosie cebulowym, ziemniaki i mizeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Rere , pyszny obiadek się szykuje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Bionda, bido Ty ! Wpadaj do mnie. Wyżywię Waszą dwójkę tak, że na czworaka do domu wrócicie. I ciacho mam Reruś, przybij pionę. U mnie tez kurczak ale z pieczonymi warzywami. Jak robisz swojego ? Tylko nie mów, że odgrzewasz w mikrofali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 U mnie dziś - ogórkowa, kurczak z pieczonymi warzywami, surówka z marchwi i jabłka. Na deser - sernik na zimno z wisniami a dla dzieciaków babka marmurkowa.Zabiorę się chyba za bułeczki drożdżowe...może cynamonowe ?...może z orzechami włoskimi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Anka ,już się pakujemy:yes:a zapakujesz mi trochę dla Daniela? to mu na lotnisko zawiozę,jeszcze zdążę bo miał już wylatywać a wyleci za 3h bo samolot jeszcze z londynu nie wyleciał,:bash: Rere,Ty jesteś w Londynie,dobrze kojarzę?Co tam się dzieje?Bomby?Mgła?(u mnie od rana mini mini ) Aniu:hug:a tak poważnie to nie jest tak żle coś tam zawsze wyskrobię z lodówki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.04.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 marimag a jakiś przepis na te bulki drożdzowe cynamonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Tak sobie pomyślałam,że niedługo truskawki będą,muszę w tym roku zrobić dżem do słoików,pierwszy raz w życiu bo to moje towarzystwo tak się znarowiło,ze w sklepie każdy słoik sprawdzają ile jest owoców w dżemie:yes:A ja też mam wrażenie,że coraz więcej świństwa w tych gotowych produktach:( Muszę znależć jakiś przepis ma być szybko ,bez chemii i możliwie mało cukru:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Aniu u Ciebie menu ma tyle pozycji jak w porządnej restauracji:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Asia makaroniara...można prościej. Niech Rere da Ci swój adres. Wyslij Daniela na kurczaka w sosie cebulowym Asiu, to sekret tego domu Jak będę miała dłuższą chwilkę to ci podam a moża nawet poproszę męża o małą sesyjkę. Co Wy na to ? Ja przy robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Tak sobie pomyślałam,że niedługo truskawki będą,muszę w tym roku zrobić dżem do słoików,pierwszy raz w życiu bo to moje towarzystwo tak się znarowiło,ze w sklepie każdy słoik sprawdzają ile jest owoców w dżemie:yes:A ja też mam wrażenie,że coraz więcej świństwa w tych gotowych produktach:( Muszę znależć jakiś przepis ma być szybko ,bez chemii i możliwie mało cukru:yes: Asia a u mnie odwrotnie. Ma być dżem ale bez owoców. Co roku rzeźbię oszukańcze dżemy. Wpieprzają, że az miło popatrzeć. W zeszłym roku robiłam ich ukochany dżem z czarnej porzeczki ale PRZECIERANY PRZEZ SITKO !!! Bąble miałam na dłoniach ale kuźwa warto. Dziś to Ja mam luzik kochana. Tylko jedna zupa i jedno drugie. W tygodniu mam po 3 drugie i np. 2 zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Anka ale On leci do swed i czeka na lot z Lądka Chyba,że Rere szybko zapakuje udko,i przez pilota poda:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Anka ale On leci do swed i czeka na lot z Lądka Chyba,że Rere szybko zapakuje udko,i przez pilota poda:cool: No widzisz jaki ze mnie tłumok ! Sorki Rere pakuj drób. Niech stewardesy mu tam podszykują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Sesyjka zawsze mile widziana:popcorn: Aniu to ty robiłaś galaretkę z czarnej porzeczki,pyyyycha,mój ulubiony owoc ,ale nie co roku zdążę zauważyć jego obecność na targu ,w tym roku muszę się na nią przyczaić. U mnie z przetworów to obowiązkowo sok z malin i właśnie porzeczkowy oraz soki z pomidorów ale tu już idzie przemysłówka ,nigdy nie kupuję żadnych gotowych przecierów czy koncentratów na zupę tylko cały rok na swoich,jeśli obiad trafi się bez jarzyn to do popicia idzie ten sok ,u mnie niezastąpiony. Pomidory dostaję ze wsi , w zeszłym roku przerobiłam ponad 100 kg:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.04.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Bionda, no muszę Cię rozczarować. Ja nie w Lądku tylko w Birmingham, ale jeśli poczeka jeszcze z 2,5h to mu przywiozę Mari, nogi tak prosto robię. Uważam to danie za mało czasochłonne, bo się samo robi. Wcześniej nogi smaruję przyprawami i na chwilkę do lodówki. Potem kroję z 4 cebule w talarki i podsmażam w garnku cebulkę żeby soki puściła. Wrzucam kurczaka, podlewam szklanką bulionu i tak pyrka do miękkości. Cebulka powoduje, że sosik się lekko zagęszcza i polewam nim ziemniaki. Lubimy słodycz cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.04.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 A ja bym się dała pokroić za pomidora malinówkę z prawdziwego zdarzenia. Tutaj tego nie mam, tzn. są w polskim sklepie, ale to nie to.Zawsze jak przylatuję na wakacje do PL, moja mama co tydzień z targu przywozi pyszne malinóweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Brzmi pysznie , tylko u mnie jeden kurczaków nie je a drugi owszem ale tylko chrupiące:bash:natomiast mi bardzo takie danie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 28.04.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Aniu nie to,żebym chciała Cie drażnić ale najlepsze pomidory podobnie jak i arbuzy oraz inne owoce są ....?no gdzie ???Tak własnie tam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Przerywam połączenie.Rodzice przyszli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.04.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Rodzice przyszli. Wdech, wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 28.04.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Aniu to ty robiłaś galaretkę z czarnej porzeczki Galaretkę? Taką na zimę? Jak??? soki z pomidorów (...) nigdy nie kupuję żadnych gotowych przecierów czy koncentratów na zupę tylko cały rok na swoich Ja kiedyś robiłam, ale jakieś rzadkie mi wyszło, bez smaku i .... wyrzuciłam wszystko. Bionda, ja robisz te przetwory z pomidorów? Bo co roku mamy ich zatrzęsienie. Mój mąż ma uprawę w folii - tylko na domowy użytek. Taka jego pasja... Ale tyle tego zawsze nasadzi, że pół wsi obdzielamy... (no, przesadzam, sąsiadów). Przerywam połączenie. Rodzice przyszli. Czyli rozmowy się odbędą. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts