bionda 28.04.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Kochana Aniu jeśli hipoteka jest czysta ,akt nabycia przez obecnych właścicieli nie ma wad prawnych,w piwnicy nie ma trupa to nie ma czego się bać.Coś wybierzesz z intencją poprawienia bytu sobie i rodzinie a jeśli nawet coś nie będzie na 100% to normalne.Więc nie świruj,będzie dobrze. A ja idę sobie poczytać,żeby odpocząć po tym lenistwiePa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Olinku, Ja też nieci na ten temat wiem ! Pisałam Wam, że chciałam wyjechac na wieś i prowadzić gospodarstwo. POWAŻNIE ! Posiedziałam na portalach rolniczych, poczytałam, naumiałam się Ja planowałam sadzić po kilka sztuk z dwóch lub trzech gatunków jabłoni. Antonówka, Landzberska, Bojken do pieczenia, na przetwory i coś trwałego do gryzienia Ligol, Champion. Gruszki : Klapsa i Konferencja - pierwsza do jedzenia, druga na przetwory - jest rewelacyjna Śliwki: Węgierka klasyczna na przetwory, ciasta, do mrożenia i cos do jedzenia Planowałam również dużo krzewów czarnej porzeczki, agrestu ( ojciec uwielbia), maliny, jeżyny, aronia. Warzywnik i inne mniejsze rosliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 mari, nie bój żaby! Każdy trochę ryzykuje. Jak nie sąsiad, to okoliczności przyrody. Moja ciotka mieszka w Sztokholmie, przeprowadziła się domu z dostepem do wody, w otulinie lasu, cód miód i orzeszki ziemne, ALE... łosie rujnuja ogrodzenie ( średni 2 razy w miesiącu) , zjadaja wszystkie posadzone rosliny, straszą psa. Poza tym ostatniego lata mieli wyrój meszek w lesie. Nie możesz wszystkiego przewidzieć i zabezpieczyc się przed czymś nieprzewidzianym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Gosiu...swidosliwa ? Co to kuźwa jest ? Asiu niby tak, ale gdzies tam w głowie siedzi mi obraz takiej klasycznej działki podmiejskiej. Tę która znalazłam a LZ kupiła, spełniała wszystkie "normy"Potrzeba mi zieleni, przyrody, spokoju, ciszy. Lubie proste i nieskrepowane życie. Marzy mi sie wielka działka na której mogłabym sie troche pocieszyć. To moja jedyna radość, jedyna odskocznia. Posadzić coś a potem sie cieszyć z obfitości i mnogości płodów. Przerabiac je, obdarowywac innych domowymi specjałami, ukisic własna kapustę, mieć cudownie załadowaną spiżarnię, suszące się szynki i kiełbasy, wiklinowe kosze z cebulą i marchwią, płócienne worki z fasola i grochem, sznury grzybów, butelki z korkiem pełne soków i nalewek....Szukając domów, gdzies tam w środku widzę to wszystko. Wiem, że w wawie marne szanse na takie swojskie klimaty, ale tak mi w duszy gra od małego. Nawet imprezy w ogródku...Co innego na wsi, przy lesie, polanie a co innego na malutkiej działce w mieście, gdzie brak tego klimatu, swobody....Reasumując - WSI MI SIĘ CHCE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Wiem, że nie jestem duchem swiętym i nie jestem w stanie przewidzieć wszystkiego ale jak coś pójdzie nie tak, to pretensje będa kierowane pod jednym adresem.Wszystko spoczywa na moich barkach...boje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Świdosliwa to moje ulubione drzewko, ma owoce, które w smaku sa bardzo podobne do borówki amerykańskiej. Poza tym ładne wiosną http://eholiday.smcloud.net/krzewy/ogrodnik/swidosliwa3.jpg http://images23.fotosik.pl/191/b29e1555a568d5d4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Gosiula, poczytałas moje wcześniejsze posty ? Co sądzisz ? Jaką taktykę przy wyborze domu bys przyjęła ? Który z tych 3 byś wybrała? A może dalej szukać ?Wybór mam baaaaaaardzo mały ! W tych tańszych domach, zawsze jest cos nie tak. ZAWSZE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Te owoce wygladaja jak rajskie jabłuszka. Pierwsze słyszę Co z tego sie robi ? Jakiej konsystencji sa owoce ? Jak co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mari, szukam i szukam, czytam z telefonuw chwili przerwy między kopaniem, ale nie moge teraz cytatu znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Co do świdosliwy, owoce trochę mniejsze niż rajskie jabłuszka, miękkie jak borówka amerykańska z małymi pestkami. Smak również podobny, nawet słodsze, nie są kwasnie, nie są mdłe. Na nalewki trzeba jednak cytrynka przyostrzyć. A innych przetworów nie jadłam, bo zbyt było ich mało a smakowały bosko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 A gdzie Ty teraz jesteś ? Na działce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Co do wyboru, to polecam tabelke w excellu:) i choś jestem za emocjonalnym podejściem, bo pewne rzeczy pasują mi bez racjonalnych argumentów, to przy takich wyborach polecam zestawienie danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie, już w domu, ale popisałam głupoty:) czytałam prawie na bieżąco z telefonu, a teraz nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Tabelka w exelu ? Gośka Ja Cię kiedyś zamorduję ! :lol2: Mam do Ciebie ( fachowca i rozumnej kobiety ) pytanie. Czy ogrzewanie domu, gazem ze zbiorników wkopanych lub wolnostojących, jest drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Kochane, żegnam się, bo muszę się wypoziomować. Jutro mam urlop!!! Chyba oszaleję ze szczęścia Mari całusy indywidualne:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Tabelka w exelu ? Gośka Ja Cię kiedyś zamorduję ! :lol2: Mam do Ciebie ( fachowca i rozumnej kobiety ) pytanie. Czy ogrzewanie domu, gazem ze zbiorników wkopanych lub wolnostojących, jest drogie ? Duzo, dużo droższe od gazu z przyłącza i jeszcze upierdliwość w zimię, bo mojej przyjaciółce zimą poniżej 10 stopni nie chcieli wymienić, bo ponoć te łaczniki pękają. Dobrze, że majetna cholera, to dali sobie radę, ale odradza wszystkim, kto ja o to zapyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Pa Idź i prostuj się Dobranoc wszystkim koleżankom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mari ja wcale z excellem nie zartuje, jak zestawiwsz wszystkie za i przeciw, to sama sobie odpowiesz na pytania, z czym możesz sie pogodzić, a co jest nie do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.04.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Dobra...w takim razie nic nie wiem Nie morduję Cię juz dzisiaj. Pogadamy innym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayday 28.04.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Jeszcze raz papapapapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts