mayday 29.04.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Teraz muszę juz lecieć, ale potrzebuję jeszcze dane, jaka gleba, jaki klimat ( jaka strefa klimatyczna), czy teren otwarty, pola łąki, czy las i to jaki las? Czy tam wieje, zwłaszcza zimą? A teraz papapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 A tak to widzę w całości:http://img577.imageshack.us/img577/4844/dziakaplan.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Na temat sadu, wypowiedział się juz nie jeden ale tak.........?????????????? http://www.zajawkowo.pl/film/9264/piotr-baltroczyk-opowiada-o-sadzie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Aniu!Przepraszam, że w Twoim wątku piszę o swoich sprawach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romana101 29.04.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Romciu, można kupić stare elementy z rozbiórki chałup, stodół i innych. Tak, wiem, ale więźba dachowa, ściana kolankowa będzie niewidoczna, więc po co przepłacać. Stare drewno ma swoją cenę - tanio nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Olinku, nie ma za co przepraszać ..proszę Cię....Czy Ja kiedykolwiek kogoś pogoniłam ?Pisz ile chcesz !Zdjęcia też wklejaj ! Może wreszcie swoje własne, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Romciu, niby tak ale nowe jest chyba jednak droższe i gorszej jakości niż dawniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Na temat sadu, wypowiedział się juz nie jeden ale tak.........?????????????? http://www.zajawkowo.pl/film/9264/piotr-baltroczyk-opowiada-o-sadzie/ Dobre! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Olinku, pozwolisz, że wtrące swoje 3 grosze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 29.04.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Wklejaj...wklejaj ....a potem zostaniesz Japońcem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 29.04.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 A mam taką foooootęęęe, że hohoho....i teraz to już nie wkleję....no bo jak??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Tak jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Olinku, pozwolisz, że wtrące swoje 3 grosze ? Ależ proszę. Miałam przerwę w połączeniu, bo dziecko jeść chciało, a że to u nas święto , to nie czekałam, aż mu sie odechce. A później poszłam porobić fotki wiśniom i węgierkom samosiewkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 29.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 ja dostałam sałatę, gotowe flance od teściowej. Jako, ze sadzić nie mam juz gdzie, to posadziłam miedzy truskawkami, będzie cios z tego? Kupiła mi też dziś piwonie, na które chorowałam od zeszłego roku. aż ją ucałowałam. Idę do kąpieli i do wyrka z ksieżką, bo zmachana dziś jestem jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Idę do kąpieli i do wyrka z ksieżką. Co czytasz? Ja ostatnio zaczęłam "Żegnaj, laleczko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 A teraz pytanie z innej beczki: z której strony świata macie swoje kuchnie? W obecnych i przyszłych domach.Jakie są wady/zalety takiego własnie usytuowania kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 E tam. Nikogo nie ma. Idę włączyć pralkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 29.04.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Olinku, wydaje mi się, że takie ustawienie domu w stosunku do drogi jest niekorzystne. Dlaczego wyjechaliście tak bardzo w głąb działki ?Wydaja mi się, że lepiej jest mieć więcej ogródka za domem niż przed nim. Z przodu powinno byc tylko tyle żeby móc zaparkować samochód przed garażem. Większe koszty związane z kostką do wyłożenia tak długich ścieżek.Strata miejsca. Wiem, że działka jest bardzo duża, ale planujesz tam zrobić sad więc sporo terenu pójdzie pod drzewa.W Twoim wątku czytałam, że masz chrapke na działkę sąsiada - tę przed wami. Jak połączysz te dwie działki, dom wypadnie centralnie po środku.Ni w kij ni w oko. Wiem, że mieszkacie na wsi i tam tego typu praktyki się stosuje ale może by tak przełamać klasykę co ?Jeżdżąc na wieś, widuję takie obrazki. Wielka działka, dom na końcu a przed domem wystawa: krasnale, kwietniki w oponach, pomalowane kamienie, i rośliny w rozstawie 10 metrów. To oczywiście Wasze plany i pomysły, ale Ja bym zmieniła co nieco. Mam kuchnię na zachód i kuźwa ODRADZAM !!! Od 12 do wieczora mam taką saunę, żarówę i ukrop, że nie da się gotować. Pot z nosa kapie mi do garów....Okropność ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 29.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Aniu, wydaje mi się, że daleko nie odsunęliśmy się z domem. Na rysunku BRAK jakichkolwiek proporcji. Po odliczeniu sadu wymiary działki - 32x 50 m. Na dom jakieś 13 m. Zostaje ok. 15 m z przodu i ok. 20 m z tyłu działki. DZIAŁKI, a nie DOMU, bo dom będzie stał bokiem do nowoutworzonej drogi. A jesli działka "cudza" będzie nasza, to tak to widzę: http://img818.imageshack.us/img818/4466/dziakaplan2.png Czyli przez tę cudzą będzie tylko przebiegała droga wzdłuż. Nie włączalibyśmy tej cudzej działki do działki "domowej" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts