bionda 30.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ty to masz pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No brawo kochana ! Dobrze,że wspominają a nie wypominają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A raczej dobrze,że żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Tak na poważnie to uwazam ,że też nieżle gotuję ,żeby tylko tak mi się chciało jak mi się nie chce:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to lecim... Najpierw Bionda bo sie nastała w kolejce do Alzheimera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 patelnia masło klarowane brukselka sól czosnek granulowany no - spa, raphaholin i tona espumisanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czemu granulowany??ja bym przecisnęła na sam koniec,żeby go nie spalić ,Brukselki z czosnkiem jeszcze nie jadłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 ciekawe jakie medykamenty poleci mi do drozdzowego:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Mój Filip uwielbia brukselkę a ja problemów z wątrobą nie mam a Daniel i tak nie ruszy ,tak,że bez apteki się obędzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 uważam, że granulowany pozostawia fajny smaczek. Świezy takiego nie da. Nie filozofowac mi tu ! Pisze jak jest ! Dobre! Zaręczam ! I teraz tak ! Brukselke myjemy i ewentualnie obskupujemy z pierwszych podwiędnietych listków. Radze kupowac jędrną i mniejsza niz wielka i luźną. Rozumiemy ten etap ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No ba!(chociaż o tym myciu to dobrze ,że wspomniałaś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 anka Ty jednocześnie robisz tę brukselkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Przekrajamy ją wzdłuż. Na patelnie wkladamy łyzke stołową lub więcej ( zalezy jaka patelnia) masła klarowanego i czekamy az sie rozpuści. Układamy brukselkę płaskim do patelni i smazymy na średnim ogniu do zezłocenia lub nawet lekkiego zbrązowienia. Gdy juz płaska strona brukselki uzyska pożądany kolor, odwracamy ja na drugą stronę i posypujemy dowolna ilością czosnku i ciut solimy. Co jakiś czas, należy dołożyć kilka wiórków masła. Brukselka pije, ale nie jest tłusta. Sciągamy z patelni i wcinamy. Cała filozofia Moje uwagi : moim zdaniem im więcej czosnku tym lepiej ( ale bez przesady) i im bardziej wysmazona brukselka tym smaczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No ba!(chociaż o tym myciu to dobrze ,że wspomniałaś) Widzę, że koleżanka juz po drinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 anka Ty jednocześnie robisz tę brukselkę??? TAK ! żeby nie zapomnieć o kolejnych etapach :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to teraz Asia - żona..Jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To może być pycha! lubię spaloną kapustę ,nawet gołąbki lubię takie porządnie odsmażone niż odgrzane w czymś tam,' Dzięki Aniu Aha , z mrożonej nie wyjdzie co? No i ta patelnia musi być duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Też cieszyłabym się z majówki gdybym gdzieś wyjechała a w tym roku siedzę w domu a tego nie lubię najbardziej. Ja też w domu. Choć plany były Solinę odwiedzić. Ale miałam wybór - majówka czy odkładanie kasy na ... budowę. Wiadomo, co wybrałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A nie kochana ,pudło , właśnie zjadłam otręby z mlekiem ,popijam wodą mineralną ,tak,że niestety nie trafiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ja też lubię smażona kapuste.Gołąbki robie po poznańsku czyli po zawinięciu w liść, obsmażam na patelni, układam w żaroodpornym naczyniu i zalewam sosem. Piekę a to co zbrązowiało podczas smazenia, oddaje smak do sosu. Możesz robic tak jak Ja.Jeśli robie duzo to to co sie juz usmazyła, przekładam do naczynia żaroodpornego . Potem wszystko wkładam na chwile do piekarnika i jest git.Brukselka podczas smażenia sie kuli, więc można dokładac nastepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.