bionda 30.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ty to masz pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No brawo kochana ! Dobrze,że wspominają a nie wypominają Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A raczej dobrze,że żyją Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Tak na poważnie to uwazam ,że też nieżle gotuję ,żeby tylko tak mi się chciało jak mi się nie chce:( Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to lecim... Najpierw Bionda bo sie nastała w kolejce do Alzheimera Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 patelnia masło klarowane brukselka sól czosnek granulowany no - spa, raphaholin i tona espumisanu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czemu granulowany??ja bym przecisnęła na sam koniec,żeby go nie spalić ,Brukselki z czosnkiem jeszcze nie jadłam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 ciekawe jakie medykamenty poleci mi do drozdzowego:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Mój Filip uwielbia brukselkę a ja problemów z wątrobą nie mam a Daniel i tak nie ruszy ,tak,że bez apteki się obędzie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 uważam, że granulowany pozostawia fajny smaczek. Świezy takiego nie da. Nie filozofowac mi tu ! Pisze jak jest ! Dobre! Zaręczam ! I teraz tak ! Brukselke myjemy i ewentualnie obskupujemy z pierwszych podwiędnietych listków. Radze kupowac jędrną i mniejsza niz wielka i luźną. Rozumiemy ten etap ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No ba!(chociaż o tym myciu to dobrze ,że wspomniałaś) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 anka Ty jednocześnie robisz tę brukselkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Przekrajamy ją wzdłuż. Na patelnie wkladamy łyzke stołową lub więcej ( zalezy jaka patelnia) masła klarowanego i czekamy az sie rozpuści. Układamy brukselkę płaskim do patelni i smazymy na średnim ogniu do zezłocenia lub nawet lekkiego zbrązowienia. Gdy juz płaska strona brukselki uzyska pożądany kolor, odwracamy ja na drugą stronę i posypujemy dowolna ilością czosnku i ciut solimy. Co jakiś czas, należy dołożyć kilka wiórków masła. Brukselka pije, ale nie jest tłusta. Sciągamy z patelni i wcinamy. Cała filozofia Moje uwagi : moim zdaniem im więcej czosnku tym lepiej ( ale bez przesady) i im bardziej wysmazona brukselka tym smaczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No ba!(chociaż o tym myciu to dobrze ,że wspomniałaś) Widzę, że koleżanka juz po drinku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 anka Ty jednocześnie robisz tę brukselkę??? TAK ! żeby nie zapomnieć o kolejnych etapach :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to teraz Asia - żona..Jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To może być pycha! lubię spaloną kapustę ,nawet gołąbki lubię takie porządnie odsmażone niż odgrzane w czymś tam,' Dzięki Aniu Aha , z mrożonej nie wyjdzie co? No i ta patelnia musi być duża. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Też cieszyłabym się z majówki gdybym gdzieś wyjechała a w tym roku siedzę w domu a tego nie lubię najbardziej. Ja też w domu. Choć plany były Solinę odwiedzić. Ale miałam wybór - majówka czy odkładanie kasy na ... budowę. Wiadomo, co wybrałam... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A nie kochana ,pudło , właśnie zjadłam otręby z mlekiem ,popijam wodą mineralną ,tak,że niestety nie trafiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914184 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ja też lubię smażona kapuste.Gołąbki robie po poznańsku czyli po zawinięciu w liść, obsmażam na patelni, układam w żaroodpornym naczyniu i zalewam sosem. Piekę a to co zbrązowiało podczas smazenia, oddaje smak do sosu. Możesz robic tak jak Ja.Jeśli robie duzo to to co sie juz usmazyła, przekładam do naczynia żaroodpornego . Potem wszystko wkładam na chwile do piekarnika i jest git.Brukselka podczas smażenia sie kuli, więc można dokładac nastepne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/285/#findComment-5914185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.