Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

uważam, że granulowany pozostawia fajny smaczek. Świezy takiego nie da.

Nie filozofowac mi tu !

Pisze jak jest !

Dobre! Zaręczam !

 

I teraz tak !

 

Brukselke myjemy i ewentualnie obskupujemy z pierwszych podwiędnietych listków. Radze kupowac jędrną i mniejsza niz wielka i luźną. Rozumiemy ten etap ? ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przekrajamy ją wzdłuż.

Na patelnie wkladamy łyzke stołową lub więcej ( zalezy jaka patelnia) masła klarowanego i czekamy az sie rozpuści. Układamy brukselkę płaskim do patelni i smazymy na średnim ogniu do zezłocenia lub nawet lekkiego zbrązowienia. Gdy juz płaska strona brukselki uzyska pożądany kolor, odwracamy ja na drugą stronę i posypujemy dowolna ilością czosnku i ciut solimy. Co jakiś czas, należy dołożyć kilka wiórków masła. Brukselka pije, ale nie jest tłusta.

Sciągamy z patelni i wcinamy.

Cała filozofia :)

Moje uwagi : moim zdaniem im więcej czosnku tym lepiej ( ale bez przesady) i im bardziej wysmazona brukselka tym smaczniejsza.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja też lubię smażona kapuste.

Gołąbki robie po poznańsku czyli po zawinięciu w liść, obsmażam na patelni, układam w żaroodpornym naczyniu i zalewam sosem. Piekę a to co zbrązowiało podczas smazenia, oddaje smak do sosu.

 

Możesz robic tak jak Ja.

Jeśli robie duzo to to co sie juz usmazyła, przekładam do naczynia żaroodpornego . Potem wszystko wkładam na chwile do piekarnika i jest git.

Brukselka podczas smażenia sie kuli, więc można dokładac nastepne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...