marimag 30.04.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Asiu...uciekam na kilka chwil. Chyba pora dzieci obrobić, nie uważasz ? Odezwę się jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Moje już śpi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Przeleciałam Was szybciorem, ale tylko ostatnie 3 strony Kapustkę do gołąbków też lubię podsmarzoną. Jak kupię gotowe gołąbki to najpierw przysmażam pożądnie na masełku, a dopiero potem podgrzewam, ma zupełnie inny smak! Ja dzisiaj zrobiłam mrożoną fasolkę szparagową (z lenistwa) wymieszałam z masłem i solą i ciut wody i piekłam w naczyniu żaroodpornym równocześnie z cyckami w rękawie... (kurzymi ofkors) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinku gratuluję konsekwencji i wytrwałości w dążeniu do celu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jestem, jestem, ogarniałam mojego młodszego, bo miał tonę piachu w głowie. A umyć mu czerep to nie lada wyczyn. Czekam na to drożdzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Dziewczynki trza przedstawic nowa koleżankę Dziewczynki to Magda Magda to dziewczynki a teraz w mordencję cmoki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Megiska jak to kupujesz gotowe gołąbki ???? Gdzie, jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jedyne gotowce jakie czasem kupuje to pierogi ale tylko z jednego źródła, kopytka i leniwe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinku gratuluję konsekwencji i wytrwałości w dążeniu do celu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to teraz kolej na Asię - żonę. Nawet nie wiesz z jakim bólem dzielę się swym ukochanym przepisem. Tyle lat pracowałam nad przepisem na idealne drożdżowe..... No trudno..... Otworzę się Zaczynam rzeźbić: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Aniu, przypominam, że miałaś mi "zorganizować" szkolenie w zakresie tworzenia planu działki z wymiarami. Ot tak - to dla mnie niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914233 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinkuspokojnie ,daj kobiecie odetchnąć,nie bądżmy dla Ani jak rodzina:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Składniki:- 550 g mąki pszennej- 250 ml mleka- 100 g masła- 2 duuuże łyżki serka Mascarpone- 2 jajka- 7 łyżek cukru- szczypta soli- 25 g świeżych drożdży lub 14 g suszonych Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinkuspokojnie ,daj kobiecie odetchnąć,nie bądżmy dla Ani jak rodzina:lol2: :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 cisza teraz moje drozdzowie idzie, tylko nie wiem czy jej sie z sernikiem nie pomerdało. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Do garnka wlewam 3/4 mleka i podgrzewam razem z 7 łyżkami cukru, do całkowitego rozpuszczenia. Wyłączam gaz i sprawdzam palcem czy nie za ciepłe.Jeśli tak to ciut ostudzić, jesli nie wsypuję drożdże ( piszę wsypuję bo ZAWSZE używam suszonych) i dokładnie mieszam rózgą do całkowitego ich namoczenia i równomiernego połączenia z mlekiem. Mamy zaczyn ! Zostawiamy, zeby zaczął pracować na ok 15 - 20 minut ( u mnie 10) W tym czasie, w garnku rozpuszczamy masło ( uważać, żeby sie nie spaliło ! ) Zostawiamy do przestygnięcia. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajka, sól, mascarpone, resztę mleka oraz zaczyn i ostudzone ale nie zimne masło. Wyrabiam, miącham i UWAGA ! powolutku i małymi porcjami podsypuję mąkę. To ciasto nie odchodzi od ręki. Im więcej mąki dodamy, tym będzie twardsze i bardziej zbite.Ma to być w miarę dająca sie uformowac masa, którą ledwo można unieść do góry. Gdy mamy już takie bardziej zwarte coś, energicznie podrywamy to w dloni do góry i wlewamy z łyżkę stołowa oleju na dno miski. Szybko wkładamy w to ciasto i próbujemy je wyrobic tak, żeby olej pokrył je ze wszystkich stron. Przykrywamy szmatką i czekamy az podwoi objetość . Stolnicę, stół, blat podsypujemy odrobina mąki i rozwałkowujemy ciasto na placek. Nie za cienki bo farsz będzie je rozrywał podczas pieczenia.Na placek układamy dowolny farsz, owoce, budyń, marmoladę, orzechy, cynamon itp. Zwijamy w rulon i kroimy na grube plastry.Do blaszki wyłożonej pergaminem, wkładamy ślimaczki tak, zeby sie lekko stykały. Można piec na pergaminie jako bułeczki ( luzem).Smarujemy je 1 roztrzepanym jajkiem i pozostawiamy pare minut do spuchnięcia.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 20 minut. Maja byc w kolorze miodu. Jesli ktos lubi bardziej wypieczone, mozna ten czas wydłuzyć. Można też formowac okrągłe bułeczki.Robię je tak.Urywam sobie po kawałku ciasta i rozklepuje na dłoni na nieduzy placek. Wkładam farsz i sklejam boki jak w pierogu. Formuje kulkę, zawijając rogi łączenia pod spód i układam łączeniam na blaszce. Smaruje jajkiem, czekam na spuchnięcie i piekę ok 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kupuję czasem gołąbki gotowe, gdyż albowiem bardzo lubię je jeść, a nie lubię ich robić Kupuję je u rzeźnika (w moim bloku jest) mają też pyszne dewolaje z masełkiem i zrazy wołowe, krokieciki i inne... Czasem jak mnie się nie chce gotować...to nabywam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy to jest zrozumiałe ?Starałam sie obrazowo...w miare obrazowo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy Wyście powariowały!!! O tej porze o takich pysznościach pisać. Dostałam ślinotoku i skrętu kiszek. Wstrętne babska Megiska Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 tak jest, wsio zrozumiałam. W czwartek wypróbuję, bowiem jutro wybywam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/175929-vip-club/page/286/#findComment-5914277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.