marimag 30.04.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Asiu...uciekam na kilka chwil. Chyba pora dzieci obrobić, nie uważasz ? Odezwę się jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Moje już śpi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Przeleciałam Was szybciorem, ale tylko ostatnie 3 strony Kapustkę do gołąbków też lubię podsmarzoną. Jak kupię gotowe gołąbki to najpierw przysmażam pożądnie na masełku, a dopiero potem podgrzewam, ma zupełnie inny smak! Ja dzisiaj zrobiłam mrożoną fasolkę szparagową (z lenistwa) wymieszałam z masłem i solą i ciut wody i piekłam w naczyniu żaroodpornym równocześnie z cyckami w rękawie... (kurzymi ofkors) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinku gratuluję konsekwencji i wytrwałości w dążeniu do celu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 jestem, jestem, ogarniałam mojego młodszego, bo miał tonę piachu w głowie. A umyć mu czerep to nie lada wyczyn. Czekam na to drożdzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Dziewczynki trza przedstawic nowa koleżankę Dziewczynki to Magda Magda to dziewczynki a teraz w mordencję cmoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Megiska jak to kupujesz gotowe gołąbki ???? Gdzie, jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Jedyne gotowce jakie czasem kupuje to pierogi ale tylko z jednego źródła, kopytka i leniwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinku gratuluję konsekwencji i wytrwałości w dążeniu do celu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to teraz kolej na Asię - żonę. Nawet nie wiesz z jakim bólem dzielę się swym ukochanym przepisem. Tyle lat pracowałam nad przepisem na idealne drożdżowe..... No trudno..... Otworzę się Zaczynam rzeźbić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Aniu, przypominam, że miałaś mi "zorganizować" szkolenie w zakresie tworzenia planu działki z wymiarami. Ot tak - to dla mnie niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinkuspokojnie ,daj kobiecie odetchnąć,nie bądżmy dla Ani jak rodzina:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Składniki:- 550 g mąki pszennej- 250 ml mleka- 100 g masła- 2 duuuże łyżki serka Mascarpone- 2 jajka- 7 łyżek cukru- szczypta soli- 25 g świeżych drożdży lub 14 g suszonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinkuspokojnie ,daj kobiecie odetchnąć,nie bądżmy dla Ani jak rodzina:lol2: :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 cisza teraz moje drozdzowie idzie, tylko nie wiem czy jej sie z sernikiem nie pomerdało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Do garnka wlewam 3/4 mleka i podgrzewam razem z 7 łyżkami cukru, do całkowitego rozpuszczenia. Wyłączam gaz i sprawdzam palcem czy nie za ciepłe.Jeśli tak to ciut ostudzić, jesli nie wsypuję drożdże ( piszę wsypuję bo ZAWSZE używam suszonych) i dokładnie mieszam rózgą do całkowitego ich namoczenia i równomiernego połączenia z mlekiem. Mamy zaczyn ! Zostawiamy, zeby zaczął pracować na ok 15 - 20 minut ( u mnie 10) W tym czasie, w garnku rozpuszczamy masło ( uważać, żeby sie nie spaliło ! ) Zostawiamy do przestygnięcia. Do miski wsypuję mąkę, wbijam jajka, sól, mascarpone, resztę mleka oraz zaczyn i ostudzone ale nie zimne masło. Wyrabiam, miącham i UWAGA ! powolutku i małymi porcjami podsypuję mąkę. To ciasto nie odchodzi od ręki. Im więcej mąki dodamy, tym będzie twardsze i bardziej zbite.Ma to być w miarę dająca sie uformowac masa, którą ledwo można unieść do góry. Gdy mamy już takie bardziej zwarte coś, energicznie podrywamy to w dloni do góry i wlewamy z łyżkę stołowa oleju na dno miski. Szybko wkładamy w to ciasto i próbujemy je wyrobic tak, żeby olej pokrył je ze wszystkich stron. Przykrywamy szmatką i czekamy az podwoi objetość . Stolnicę, stół, blat podsypujemy odrobina mąki i rozwałkowujemy ciasto na placek. Nie za cienki bo farsz będzie je rozrywał podczas pieczenia.Na placek układamy dowolny farsz, owoce, budyń, marmoladę, orzechy, cynamon itp. Zwijamy w rulon i kroimy na grube plastry.Do blaszki wyłożonej pergaminem, wkładamy ślimaczki tak, zeby sie lekko stykały. Można piec na pergaminie jako bułeczki ( luzem).Smarujemy je 1 roztrzepanym jajkiem i pozostawiamy pare minut do spuchnięcia.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 20 minut. Maja byc w kolorze miodu. Jesli ktos lubi bardziej wypieczone, mozna ten czas wydłuzyć. Można też formowac okrągłe bułeczki.Robię je tak.Urywam sobie po kawałku ciasta i rozklepuje na dłoni na nieduzy placek. Wkładam farsz i sklejam boki jak w pierogu. Formuje kulkę, zawijając rogi łączenia pod spód i układam łączeniam na blaszce. Smaruje jajkiem, czekam na spuchnięcie i piekę ok 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Kupuję czasem gołąbki gotowe, gdyż albowiem bardzo lubię je jeść, a nie lubię ich robić Kupuję je u rzeźnika (w moim bloku jest) mają też pyszne dewolaje z masełkiem i zrazy wołowe, krokieciki i inne... Czasem jak mnie się nie chce gotować...to nabywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy to jest zrozumiałe ?Starałam sie obrazowo...w miare obrazowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Czy Wyście powariowały!!! O tej porze o takich pysznościach pisać. Dostałam ślinotoku i skrętu kiszek. Wstrętne babska Megiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 tak jest, wsio zrozumiałam. W czwartek wypróbuję, bowiem jutro wybywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.