olinek okrąglinek 30.04.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Aniu, mam w domu wszystko poza mascarpone . Co zamiast? Bo smaka mia narobiłaś. I jutro mam chęć upiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Zrozumiałe acz tajemnicze:lol2:Jeszcze nigdy tak drożdżowego nie robiłam,podobnie jak i nie używałam suszonych drożdży ,orientujesz się jakie przełożenie jest na świeże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Aniu brzmi pysznie!!!! muszę sprubować A jak ja mam maszynę do pieczenia chleba (do wyrabiania drożdżowego też się nadaje) to jak zaczyn wystartuje to mogę wsio wsypać do maszyny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ja takie podobne, ale z innego ciasta robię z cynamonem mmmm pyszne jest. Mascarpone właśnie kupiłam gdyż małżowi zrobię tiramisu zamiast tortu na urodzinki w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A teraz UWAGI.Są to moje doświadczenie z powyższym przepisem.- często do ciasta ( podczas wyrabiania) dodaję zapach- nie żałuję mascarpone tzn. 2 łyzki z przepisu i 2 od serca- masło nie musi być ostudzone. Czasem wlewam prosto z palnika ale warunek : MALUTKIM STRUMIENIEM !!!- bułeczki, slimaczki oraz ślimaczki zrośnięte ( te lubimy najbardziej bo są puszyste i nie zsychaja sie tak szybko) polewam lukrem ( gdy wystygną), czasem tez pudruję CIASTO JEST TAK ZAJE....STE !!! ŻE NIE MA CO SOBIE ŻAŁOWAC !!! ZAWSZE ROBIE Z PODWÓJNEJ LUB POTRÓJNEJ PORCJI.NALEZY WTEDY ZAKUPIC ODPOWIEDZNIO WIELKA MICHE BO ROSNIE JAK SZALONE !!! NAJWAŻNIEJSZA UWAGA DOTYCZĄCA SKŁADNIKÓW !!! NIE UZYWAĆ, NIE KUPOWAĆ MASCARPONE FIRMY PIĄTNICA !!! SYF MALARIA ! POLECAM MASCARPONE Z BIEDRY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 30.04.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 u mnie mega burza, muszę kompa wylączyć. Miłego weekendu majowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Nie chcę wam obrzydzać gotowców ale moja wyobrażnia nie pozwala mi kupować nic gotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 A i jeszcze jedno Po wystygnięciu trzymam w folii. Tak przechowywane postoi z tydzień, o ile wcześniej Wam nie zeżrą ! Megi...nic nie wiem o tej tajemnej maszynie. Zrób po staremu...tymi rencami Olinku...mascarpone niczym nie zastapisz. Poczekaj do czwartku. Biedronka bedzie otwarta Bionda przelicznik drożdżowy jest taki : 2 razy więcej świeżych niż suszonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 30.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Olinku...mascarpone niczym nie zastapisz. Poczekaj do czwartku. Biedronka bedzie otwarta Skoro MISZCZ tak mówi... Tylko temat zmieńcie . Bo mi się słodkiego chce okrutnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 30.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Dzięki Aniu za przepisy. Dobranoc dziewczynki:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Ręcami nie zrobię bo mam całe w bomblach i ranach AZS A moją maszynkę masz tu... http://sushiplate.blogspot.com/search/label/MASZYNA%20DO%20PIECZENIA%20CHLEBA Zobaczę może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Madziu a w rekawiczkach ? Nigdy niczego nie robiłam w takiej maszynie. Nie pomogę.... Dobranoc Asiu Olinku, a masz cukier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 I Ja sie juz pożegnam. Idę piec. Kuźwa późno. Kiedys mogłam a nawet wolałam piec w nocy a teraz???? Padam na pysk. Idę póki jeszcze kojarzę co i jak. Dobranoc laski Dajcie znac jak Wam powychodziły te brukselki i drożdżówki. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 30.04.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to jestem Piecze się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 30.04.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to i Ja spadam. Dobranoc kochane. Prośba...NIE trzymajcie dziś kciuków. Może tym razem się uda Papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 01.05.2013 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Melduję się z rana z poranna kawa w dłoni Pada, chłodno, ponuro. Pogoda zapowiada cudowny dzień Miłego dnia życzę wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.05.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Bry! No to nie trzymam kciuków za dzisiaj A u mnie pięknie słoneczko grzeje:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bionda 01.05.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Witam wszystkich Żeby nie trzymać kciuków sprzątam cały dzień Ale wieczorkiem pohulamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 01.05.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 No to nie trzymam kciuków. Ale myslę. Ale wieczorkiem pohulamy Kto pohula, to pohula. Ja jutro na 7.00 do pracy. Muszę wstać o 5.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts