Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

................VIP Club.........................


marimag

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 30,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • marimag

    10298

  • bogumil

    2217

  • bionda

    1933

  • Bastki

    1507

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A teraz UWAGI.

Są to moje doświadczenie z powyższym przepisem.

- często do ciasta ( podczas wyrabiania) dodaję zapach

- nie żałuję mascarpone tzn. 2 łyzki z przepisu i 2 od serca

- masło nie musi być ostudzone. Czasem wlewam prosto z palnika ale warunek : MALUTKIM STRUMIENIEM !!!

- bułeczki, slimaczki oraz ślimaczki zrośnięte ( te lubimy najbardziej bo są puszyste i nie zsychaja sie tak szybko) polewam lukrem ( gdy wystygną), czasem tez pudruję

 

 

CIASTO JEST TAK ZAJE....STE !!! ŻE NIE MA CO SOBIE ŻAŁOWAC !!! ZAWSZE ROBIE Z PODWÓJNEJ LUB POTRÓJNEJ PORCJI.

NALEZY WTEDY ZAKUPIC ODPOWIEDZNIO WIELKA MICHE BO ROSNIE JAK SZALONE !!!

 

 

NAJWAŻNIEJSZA UWAGA DOTYCZĄCA SKŁADNIKÓW !!!

 

NIE UZYWAĆ, NIE KUPOWAĆ MASCARPONE FIRMY PIĄTNICA !!! SYF MALARIA !

POLECAM MASCARPONE Z BIEDRY !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A i jeszcze jedno

 

Po wystygnięciu trzymam w folii. Tak przechowywane postoi z tydzień, o ile wcześniej Wam nie zeżrą ! :lol2:

 

Megi...nic nie wiem o tej tajemnej maszynie. Zrób po staremu...tymi rencami :)

 

Olinku...mascarpone niczym nie zastapisz. Poczekaj do czwartku. Biedronka bedzie otwarta :)

 

Bionda przelicznik drożdżowy jest taki : 2 razy więcej świeżych niż suszonych

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I Ja sie juz pożegnam.

Idę piec.

Kuźwa późno.

Kiedys mogłam a nawet wolałam piec w nocy a teraz???? Padam na pysk.

Idę póki jeszcze kojarzę co i jak.

 

Dobranoc laski :)

Dajcie znac jak Wam powychodziły te brukselki i drożdżówki.

Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...